Vage klachten? Uit balans? Misschien wordt het tijd om eens naar binnen te keren voor antwoorden
4-4-2019 auteur Diana Annegarn

We zijn het eigenlijk gewoon gewend. Als we een klacht hebben dan zoeken we hulp. Soms is dat nodig maar soms krijg je niet de antwoorden die je zou wensen. Je wilt misschien erkenning, een luisterend oor,
  gewoon gehoord worden en serieus genomen worden. Maar soms zijn klachten een zoektocht naar wat werkelijk helpt. Hoe komt dat?

Ik ben net als vele Nederlanders opgevoed met de gedachte dat als je een klacht hebt dan moet je daar van af. Even snel naar de dokter zou alle oplossingen bieden die je nodig hebt. Als dat niet werkt dan ga je nog een keer en wat ik ook veel van mensen hoor is boos worden op de huisarts. Onder het motto dat je het gewoon af moet dwingen.

Bij ons thuis was dat heel normaal. Maar voor mij niet. Als kind voelde ik de emotionele problemen achter een ziekte. Zowel die van mijzelf als van mijn omgeving. Ik wist er alleen nog niets mee te doen dan alleen maar benoemen. In de loop van de jaren heb ik ontdekt dat werkelijk elk probleem een emotionele of psychische reden heeft. En dat deze twee samen werken. Dit is ook de reden waarom ik liever energetisch werk.

Maar ik heb ontdekt dat er toch nog te weinig mensen zijn die naar binnen willen kijken voor de antwoorden. Sommige ziektes hebben we leren herkennen als ‘normaal’ ze horen er bij of ze zijn niet te genezen. De emotionele blokkade achter de klacht blijft dan vaak zitten. En het is niet zo dat als je het niet weet, dat het dan vanzelf wel oplost. Maar soms heb je geluk.

Emotionele blokkades kunnen een hoop problemen veroorzaken. Het kan maar zo lijken dat jouw leven geweldig is en alles over rozen gaat. Maar dat houdt niet in dat je dan geen emotionele blokkades kunt hebben. We leven nu eenmaal in een land waar we geleerd hebben onze emoties te onderdrukken. Als je iemand vraagt hoe het vandaag gaat krijg je standaard te horen dat het goed gaat. Want wie wil er nu het echte verhaal horen?

Emotionele blokkades kunnen vage klachten geven en uit balans brengen. Het kan problemen geven in de spijsvertering, te veel of te weinig eten, slaapproblemen, relatie problemen, opvoedproblemen maar ook lichamelijke pijn. Soms als emotionele blokkades en de klachten die daardoor ontstaan worden onderdrukt kan het lichaam pijn krijgen.

Het is allemaal een boodschap om naar binnen te keren en te gaan zoeken naar antwoorden in jezelf. Wat wil mijn lichaam mij zeggen?

Hoe doe je zo iets? Het begint eigenlijk bij overgave. Leren ontspannen. Overgave geeft ook aan dat je het resultaat kunt loslaten. Natuurlijk wil je van je klachten af maar dat kan niet zonder dat je accepteert dat je ze hebt en dat je aan het onderzoeken bent wat de beste manier is om bij alle innerlijke antwoorden te komen. De klacht blijft zolang het nodig is.

Bij reguliere hulp kom je vaak niet verder. Misschien bij een psycholoog. Maar bij een holistische benadering, waar men de klacht serieus neemt als een boodschap van het lichaam, wel. Er wordt niet alleen naar de klacht gekeken maar naar het hele plaatje.
Het beste hulp is de hulp die jouw helpt te kijken waar je de antwoorden in jezelf kunt vinden. Wat zit je dwars? Is er ergens een emotie die jou blokkeert? Vaak weten mensen niet wat hun dwars zit. Dit is heel logisch als je begrijpt dat sommige emotionele blokkades hun oorsprong hebben in jouw jeugd. Deze blokkade zorgt vaak voor een opstapeling van blokkades. Je kunt de bovenste lagen weghalen. Maar je kunt ook in een keer naar de essentie of de wortel van het probleem. In sommige gevallen ligt deze wortel zelfs in vorige levens.

Niet iedereen hoeft dit diep te helen. Je kunt het ook als een ui gaan afpellen en elke keer aan laagje dieper gaan. Zo leer je meer over jezelf. Behalve dat klachten kunnen afnemen voel je je vrijer en gelukkiger. Iets in jou wordt geraakt en gehoord.

Healing doe je nooit om alleen maar van je klacht af te komen. Het is vaak wel de reden waarom mensen naar een healer gaan. Healing zorgt er voor dat je meer jezelf bent en meer jezelf voelt. Vanuit deze diepere verbinding met jezelf voel je meer contact met je geestelijke en lichamelijke gezondheid. Je voelt beter wat je lichaam nodig heeft, geeft makkelijker grenzen aan en keuzes worden anders.

Het kan veel verandering in je leven brengen. Wat sommige mensen juist afschrikt maar als je begrijpt waarom die verandering nodig is, omdat jouw omgeving of jouw werk je misschien ziekt maakt, dan ben je dankbaar.

We hebben als mens een pad te gaan. Intuïtief kunnen we dit pad voelen en voorspellen. Gaan we van dit pad af? Dan zal het lichaam een manier vinden om je terug te brengen.


 
              

      
Ik heb mijn praktijk in Harderwijk en combineer mijn werkt met het gezinsleven thuis.

Maandag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Dinsdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Woensdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Donderdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Vrijdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur

Skype contacten
Het is mogelijk een sessie via skype te ontvangen. Ook uit het buitenland kun je contact opnemen. Een consult in het Engels is mogelijk.Bedankt dat je voor me bent geweest. Bedankt dat je met je zuiverheid mijn leven hebt bekroond. Bedankt dat je mijn leven aan mij hebt teruggegeven. Je hebt duidelijk een ‘nieuwe begin’ gestart bij mij. Een nieuwe begin waarin heel veel positiviteit, harmonie, liefde en licht is; bedankt dat je mijn leven op deze manier hebt geraakt.
Ik weet niet of deze woorden genoeg zijn om te vertellen wat voor impact je hebt op mijn leven, maar dit zijn de eerste woorden die bij mij zijn opgekomen.  

T. uit D.
   


 
Locatie
Harderwijk

Belangrijke links
Contact
Privacy verklaring
Werkwijze
Klachtenregeling
Wat gebeurt er tijdens een sessie?
CAT behandelovereenkomst
Disclaimer


Volg mij op facebook en youtube

  Openingstijden:
Ma t/m vrij van 9.00 uur tot 12.00 uur en 19.00 uur to 22.00 uur.


Mijn andere websites:
www.sterrenmensen.nl

www.hetholistischefamiliehuis.nl
www.kernkind.nl

BTW en KVK
KVK 08141678
BTW
NL 1929.67.137. B01