Karmische relaties waar je moeilijk van los kunt komen
29-3-2019 Auteur Diana Annegarn

We kennen allemaal wel een voorbeeld. Hoe bewuster we worden, hoe bewuster we worden van karmische relaties. Niet alleen liefdesrelaties, alle relaties. We groeien naar het bewustzijn waardoor we steeds bewuster met elkaar omgaan. Maar hoe herken je dit? Dit artikel gaat over stellen of echtparen, maar kan ook gelezen worden als het gaat om een vriendschap of familie.


De meeste mensen ervaren problemen in relaties als er iets gebeurt in hun leven wat groei brengt. Meestal is dat de trigger en kan een relatie met iemand ineens omslaan in het tegenovergestelde. Je voelt ineens dat de relatie niet meer klopt en je wil je losmaken. Het kan een punt zijn om samen verder te groeien. Maar niet bij iedereen lukt dat even makkelijk. Soms is het moeilijk te begrijpen waar het nu over gaat. Soms maak je ruzie om niks.
En soms lijkt uit elkaar gaan de enige optie.

Vaak als mensen uit deze relatie stappen kan deze relatie nog wel jaren een nasleep hebben en kunnen mensen zich moeilijk losmaken van deze karmische relatie. Wat soms ook moeilijk is, is dat je liefde voor de persoon blijft voelen terwijl je ook voelt dat het niet goed voelt. Dat maakt het soms moeilijker te begrijpen.

Ik werk als healer met deze banden die onderwater door vorige levens aanwezig zijn. Want in vorige levens hebben mensen met elkaar geleefd en hebben hier onopgeloste stukken met elkaar. De boodschap dat je waarschijnlijk iets slechts hebt gedaan waardoor je op nieuw op elkaars pad komt, is niet zo zwart wit als men denkt.
 

Laten we voorop stellen dat iedere relatie met iemand er voor zorgt dat je groeit. En daarom brengt iedere relatie bewustwording. Relaties zijn er niet om je gelukkig te maken. Dat kan je alleen zelf doen. Relaties gaan ook niet over liefde voor de ander voelen, het gaat over liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je meer liefde voor de ander kunt gaan voelen. Je kiest er voor om dit samen met de ander te doen. We leren van elkaar. Loslaten is ook een onderdeel van liefde.

Maar vorige levens kunnen een rol blijven spelen als deze niet erkent worden. Ook al is de ander dan naar de andere kant van de wereld vertrokken, niet erkende vorige levens kunnen er voor zorgen dat er een verbinding blijft bestaan en daarom nog dagelijks met de ander bezig kan zijn in je hoofd. Het kan zijn dat je je door de ander gebruikt voelt of blijf je met een leeg gevoel achter alsof je een slachtoffer bent van het geheel. Ook emoties naar de ander toe kunnen nog jarenlang voortduren.

De dingen die gebeurt zijn kunnen al in meerdere levens herhaald zijn geweest. Je bent het zat. Wat je eigenlijk zat bent is de emoties van dat vorige leven nog bij je te dragen. Ze dienen je niet meer. Je wilt ze weg hebben. Vaak zijn er bij mensen meerdere vorige levens die en rol spelen. Iemand kan met iemand in een relatie zitten waarbij patronen al meerdere levens herhaald worden. En daar ben je soms vreselijk moe van.

Herhaling van patronen is soms moeilijk te begrijpen. Opnieuw in dit leven stel je je onderdanig op naar iemand die niet te vertrouwen is en opnieuw wordt je gekwetst. Terwijl jij je afvraagt wat je nu anders moet doen, kan je soms jarenlang worstelen om iemand los te laten.

Dat mensen soms iemand niet los kunnen laten kan dus komen door vorige levens die onder water spelen. Vaak is er ook zwarte magie gebruikt in vorige levens, heksencirkels of bloedbanden. Het helpt vaak als mensen begrijpen wat het patroon is wat je met elkaar in meerder levens hebt herhaald. Maar soms blijven mensen toch vasthouden aan de liefde die ze voor de ander voelen.

Het maakt niet uit bij wie je deze vorige levens onbewust of bewust voelt, het kan iemand zijn van je zielengroep, een tweelingziel maar ook gewoon mensen waar je regelmatig mee incarneert. Je kunt met deze mensen dus wel een hele zuivere verbinding voelen maar ook de narigheid. Wat ook heel vaak het geval is, is dat mensen een hartsverbinding hebben gemaakt met iemand in een vorig leven en dat dit leven weer willen doen. Dan kan het patroon herhalen.

Het maakt soms niet uit of deze persoon je meerdere levens mishandeld heeft. Je hebt altijd van deze persoon gehouden volgens jou. Maar in dit geval gaat het dus over een patroon wat je jezelf hebt aangeleerd. Als ik met iemand terug ga in vorige leven kan deze band heel zuiver en heel intens voelen, maar als ik ze loskoppel blijkt het over emoties te gaan en niet over liefde. Iemand claimt de ander, wil liefde ontvangen van de ander of is er van overtuigd dat een relatie mogelijk is. Iets in een vorig leven heeft dit doen ontstaan. De liefde is niet puur, maar gebaseerd op onverwerkte emoties. Ook al voelt het als liefde.

Vaak zie je in dit leven dat mensen veel angsten hebben. Ze houden liever aan het oude vertrouwde vast dan te zoeken naar iets nieuws. Vaak uit gebrek aan eigenwaarde of ongeloof dat wat ze zoeken in een ander persoon daadwerkelijk bestaat. Soms hebben mensen de gedachte dat ze iets moeten doen of iets moeten laten om met de ander samen te kunnen zijn.

Hoe kom je uit dit soort relaties die vaak verstikkend over kunnen komen? Het is mogelijk alle koorden en banden met deze persoon te verbreken. Daardoor komen er emoties vrij die ten grondslag liggen. Deze onverwerkte emoties houden jullie bij elkaar. Het is daarom raadzaam te onderzoeken welke emoties je bij je draagt. Dat begint bij verantwoordelijkheid je te nemen voor je eigen geluk. Niemand meer de schuld te geven van jou eigen ongeluk.

Kun jij het nog geen plekje geven? Kun jij de ander nog niet vergeven? Of ben je hier niet bereid toe? Dan wordt het lastiger. Dan is traumaverwerking nog iets voor jou. Maar wie zelf in zijn of haar eigen kracht wil komen begint bij de ander los te laten.

Vaak ervaren mensen een slachtoffer gevoel. Dit is de eerste stap naar verandering. Je voelt dan dat je niet in deze situatie moet blijven. De volgende stap is dat je jezelf afvraagt wat de volgende stap is. Dus in je kracht gaan staan om de eerste stap naar verandering te kunnen zetten. Hoe kom je van de ander los? In sommige gevallen heb je hulp nodig om er van los te komen.

Jij hebt de kracht om te doen wat er voor nodig is. Maar ik ervaar ook bij mensen in mijn praktijk dat door vorige levens het soms moeilijk kan zijn de eerste stap te zetten. En dat je iemand nodig hebt die deze koorden van vorige levens kan doorbreken. Maar dit vraagt moed en kracht. Dit kan niet bij iedereen. Het kan alleen maar als je ook bereid bent de dader in jezelf te zien. Pijn die je vaak de ander hebt aangedaan. Dan kan pas als je voorbij het punt bent van slachtoffer zijn.

Karmische relaties doorbreken gaat dus door stappen. Even een patroon doorbreken wat jij en de ander soms eeuwenlang hebben volgehouden, kan alleen maar met het juiste bewustzijn. Dus tot die tijd is het voor veel mensen leren en groeien. De ander brengt ons de bewustwording die nodig is om te komen waar we willen zijn. Op het moment misschien niet zo fijn, maar uiteindelijk zul je de ander hier dankbaar voor zijn. Want in onze hart zijn we altijd verbonden in liefde en is het een groot spel.

Deze verbinding van liefde kan een herinnering zijn en is soms nodig het proces van heling in jezelf op te starten. De ander helpt je stukken uit vorige levens te doorbreken en los te laten zodat je meer in je kracht komt. De bewuste mens van nu is toe aan nieuwe relaties. Bewustere relaties waarbij ons bewust zijn van koorden die onder water aanwezig zijn. Veel mensen hebben het pad bewandeld om deze koorden in relaties op te schonen. Zodat er alleen nog maar een zuivere verbinding ontstaat.

Het helpt om je hier bewust van te worden. Zo kun jij jullie relatie naar een dieper niveau brengen. Telkens de emoties oplossen, die onderwater spelen, verdiept de band en schoont de band op. Daardoor kun je op een punt komen in de relatie dat je niet meer bij elkaar hoeft te zijn omdat karma is opgelost. Maar je kiest er wel voor met heel je hart. Als je op dat punt bent kun je de ander helemaal laten zijn voor wie hij of zij is.

Het past bij deze tijd om je relatie op te schonen en onderzoek te doen wat voor diepere lagen er spelen. Of je nu bij elkaar bent of uit elkaar bent gegaan. In mijn praktijk help ik ook mensen bij scheidingen om stukken die er onder water tussen mensen spelen nog op te lossen. Meestal is het 1 partner die dit doet. Maar het zou natuurlijk in sommige gevallen beter werken als er 2 mensen meedoen.

Maar ik help ook mensen die in een relatie zitten hun relatie uit te diepen en stukken te zien die onder water spelen. Waarom lopen jullie telkens op hetzelfde stuk vast? Waarom blijven jullie in een ruzie tegen dezelfde stukken aanlopen? Waarom kun je bepaalde stukken van de ander niet toelaten? Wie dieper kijkt zal een relatie op een hele andere manier gaan ervaren. Alle aardse emoties zoals claimen, manipuleren, onderdrukken, negeren en domineren komen aan het licht. Ineens leer je meer over liefde en anders dan voorheen leer je liefde op een heel ander niveau ervaren. En jullie relatie is de moeite waard om dit te ervaren.

Samen blijven is een keuze en past bij je of niet. Niet iedereen wil een vaste relatie of zijn of haar relatie uitdiepen. Maar als je dit wel wilt dan heb je opties. We leven in een nieuwe tijd. We mogen weer zuivere en diepere banden met de ander ervaren. Dit begint bij jezelf. Juist in deze tijd leren we van alles over liefde en verbinding omdat dit de toekomst is. Ben jij er klaar voor?

NOTE: Ik krijg veel vragen n.a.v. dit artikel. De meeste mensen willen de koorden losgekoppeld hebben in 1 sessie. Dat is echter niet mogelijk. Jouw of jullie individuele pad speelt hier een rol in. Soms is het belangrijk de koorden op te schonen en soms is het belangrijk deze los te koppelen. En misschien wil jij dit wel maar is je ziel het daar niet mee eens. Ik kan daarom alleen maar een stapje verder helpen. Ik heb geen invloed op wat ik mag doen. De meeste mensen in mijn praktijk komen regelmatig en kunnen het gehele proces doorlopen wat meerdere sessies vraagt. Elke stap die je zet zal waardevol zijn en zal je veel leren over jouw of jullie pad, dit is nodig voor bewustwording en zelfliefde. Honderd stappen tegelijk is verwarrend.

Enkele stappen geeft je ruimte het proces van karma te begrijpen en jou leven te begrijpen. Als je heel veel spirituele groei toelaat en daar dagelijks mee bezig bent dan is het mogelijk karma met een persoon los te laten omdat je bewustzijn al zo ver is dat deze het niet nodig heeft. Ieder persoon is anders en iedere hulpvraag is anders. Ik kan alleen maar meekijken en zien wat er op dit moment losgelaten mag worden. Ik heb zelf ook op deze manier veel relaties losgelaten en veel koorden opgeschoond. Ik weet hoeveel tijd het kost maar ook dat het de moeite waard is. Ik begrijp mijzelf en mijn leven veel beter.

Voel je vrij een consult aan te vragen. Hou een foto bij de hand en dan kijk ik hoe ik jou een stapje verder kan helpen in dit mooie proces wat soms heel moeilijk en pijnlijk kan zijn.

Meer lezen over dit onderwerp?
* Karmische relaties deel 2 - omgaan met karma in een relatie
* Karmische relaties deel 3 Waarom loskomen van ‘de ander’ of van patronen niet zo makkelijk gaat
* Karmische relaties deel 4 Terug gezogen worden in elkaars energie
 

      
Ik heb mijn praktijk in Harderwijk en combineer mijn werkt met het gezinsleven thuis.

Maandag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Dinsdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Woensdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Donderdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Vrijdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur

Skype contacten
Het is mogelijk een sessie via skype te ontvangen. Ook uit het buitenland kun je contact opnemen. Een consult in het Engels is mogelijk.Bedankt dat je voor me bent geweest. Bedankt dat je met je zuiverheid mijn leven hebt bekroond. Bedankt dat je mijn leven aan mij hebt teruggegeven. Je hebt duidelijk een ‘nieuwe begin’ gestart bij mij. Een nieuwe begin waarin heel veel positiviteit, harmonie, liefde en licht is; bedankt dat je mijn leven op deze manier hebt geraakt.
Ik weet niet of deze woorden genoeg zijn om te vertellen wat voor impact je hebt op mijn leven, maar dit zijn de eerste woorden die bij mij zijn opgekomen.  

T. uit D.
   


 
Locatie
Harderwijk

Belangrijke links
Contact
Privacy verklaring
Werkwijze
Klachtenregeling
Wat gebeurt er tijdens een sessie?
CAT behandelovereenkomst
Disclaimer


Volg mij op facebook en youtube

  Openingstijden:
Ma t/m vrij van 9.00 uur tot 12.00 uur en 19.00 uur to 22.00 uur.


Mijn andere websites:
www.sterrenmensen.nl

www.hetholistischefamiliehuis.nl
www.kernkind.nl

BTW en KVK
KVK 08141678
BTW
NL 1929.67.137. B01