Blokkades van ouders die invloed hebben op het kind
1-4-2018 Auteur Diana Annegarn

Als ouder heb je emotionele banden met je kind. In deze banden zijn ook vorige levens aanwezig die niet goed zijn afgerond. Vaak gaat het over karma stukken die jullie samen hebben maar ook over individueel karma. Karma stukken die jij in vorige levens hebt opgebouwd en waar jouw kind in spiegelt. Jouw kind heeft op eigen manier weer individuele karma stukken die worden aangeraakt doordat jij reageert zoals jij reageert. Zo leer je van elkaar.

Naast de geweldige verbinding en eenheid die je met je kind voelt, kun je ook botsen. Dit is gezond. Je botst en je lost het samen op. Maar dat lukt niet altijd. Soms blijven ouders en kind telkens tegen dezelfde dingen aan lopen. En soms lukt het niet om het samen op te lossen. Als je een dominante ouder bent zul je dit waarschijnlijk niet voelen. Je duwt het weg als opstandig gedrag van je kind wat je gewoon strenger aangepakt moet worden.

Maar als je wat bewuster gaat opvoeden dan voelt dit meestal niet goed. Je wilt het oplossen maar emoties zijn vaak een blinde vlek. Jouw kindje wil je iets vertellen en je wilt graag luisteren. Dan wordt het tijd om naar jouw eigen onderdrukte emoties te gaan kijken. Voor veel ouders klinkt dit raar. Waarom graven in het verleden? Waarom opnieuw pijn voelen? En veel ouders hebben het zo diep weggestopt dat ze het niet eens voelen. Meestal krijg ik als antwoord dat ze een goede jeugd hebben gehad. Niets aan de hand.

Ieder mens is uniek. En we botsen altijd met onze ouders. De vraag is hoe jouw ouders er mee om zijn gegaan. Drukte ze het ook weg? Want soms wil je het wel oplossen maar weet je gewoon niet hoe. En laten ouders het dan maar voor wat het is. Dat hoeft niet bij alle botsingen te zijn, alleen de blinde vlekken. De kans is groot dat jij er op dezelfde manier mee omgaat als jouw ouders deden. Of als een van jou ouders deed. Dus altijd goed om dit te blijven onderzoeken.

Sommige ouders kunnen hun kindertijd nog wel herinneren. Het feit dat hun eigen ouders tijdens deze botsingen hun domineerde of op een andere manier emoties wegdrukte kunnen zij nog heel goed herinneren. Wat ze kunnen herinneren is dat ze zich nooit gehoord voelde door hun ouders. Goed bedoelde antwoorden om te troosten met lieve woordjes horen hier ook bij.

Kinderen weten niet altijd waarom ze emoties hebben. Iets maakt hun boos en meestal kunnen ze niet uitleggen wat de reden is. Dit kan ook een reden zijn als ouder om er niet naar door te vragen. Maar het belangrijkste is dat kinderen iets waarnemen. Het feit dat een kind hier emoties over heeft en naar jou toekomt met dit verhaal zegt ook iets over jou. Niet alleen jouw kindje moet er iets mee, jij ook.

Deze emotionele koorden hebben meerdere kanten. Je hebt emoties die aan de oppervlakte liggen en emoties die dieper liggen. De meeste emoties zijn ver weg gedrukt. Dit kan er voor zorgen dat ouders bepaald gedrag laten zien wat eigenlijk niet natuurlijk is. Het is meer een aangeleerd gedrag of overleven. Kinderen voelen dit. Als ouders hier niet naar kijken bij zichzelf dan is de kans groot dat een kind dit patroon overneemt. Sommige patronen nemen kinderen heel makkelijk over. Het lijkt dan of jouw kind de zelfde dingen meemaakt die jij hebt meegemaakt in dit leven.

Stel je voor dat je zelf gepest bent op school en je hebt het niet goed verwerkt en je ziet dat je kind hetzelfde ervaart. Je ziet dan niet de eigenschappen die het anders heeft dan jij. Eigenschappen die het kind uit deze situatie kunnen halen. Je eigen angsten komen weer tot leven en jouw emoties nemen de overhand. Je ziet niet meer helder en daardoor ook de oplossing niet. Jouw aangeleerde patronen komen naar boven en jij leert aan jouw kind hoe deze met de situatie om moet gaan.

Jouw kind heeft misschien zelf deze handvatten wel en doet het misschien heel anders. Maar als eigen emoties en patronen de overhand hebben kunnen we vaak de emoties van het kind niet meer voelen. We voelen ook niet meer de unieke kwaliteiten die een kind heeft om misschien wel met deze situatie om te gaan.

Zou je als ouder deze emoties die naar boven komen gaan onderzoeken en helen, dan zul je zien dat je je kind ook helpt. Jouw karma geef je niet meer door aan jouw kind. Het stopt bij jou omdat jij het hebt opgelost. Maar karma is soms ingewikkeld en heeft soms hele diepe lagen. We kunnen kinderen niet beschermen tegen de lessen die zij op hun pad hebben uitgekozen. Maar doordat jij alles verwerkt hebt, kun je wel de handvatten meegeven die het kind mist. Niet vanuit overleving maar vanuit liefde. En wat het kind zelf aan handvatten heeft zal niet meer onderdrukt worden.

Emotionele koorden kunnen soms heel diep gaan, tot in vorige levens. Ik zie het leven als een flow. We deinen mee op een golf en stromen langzaam in de richting die we moeten gaan. Deze stroming heeft soms heftige golven en soms niet. Dit is nodig, zo is het leven. In deze heftige tijden laten we dingen los die we los mogen laten. Soms komen er ook weer dingen bij. Het is een soort pad die we hebben gekozen. Ieder pad is uniek. Wat je op je pad meemaakt ook.

Als er blokkades zijn dan voel ik dat en zie ik dat in de aura. Ik zie en voel vaak een leegte of gat waarbij de energie van het kind en ouder door elkaar lopen. Deze mag gescheiden worden. Ik scheid deze energie door in de energie te kijken en te onderzoeken wat de oorzaak is. Meestal zijn het vorige levens. Maar vaak nadat vorige levens losgelaten zijn, komen er ook geboortetrauma stukken. Als ouder en kind helemaal los van elkaar zijn dan zijn er vaak wel meerdere sessies nodig. Soms kan het in 1 keer. Maar vaak komen we toch nieuwe stukken tegen die ook opgelost mogen worden.

Na afloop voelen ouder en kind meer hun lichaam en eigenheid. Opvoeding gaat vaak beter omdat beide hun eigenheid sterker voelen. Niet dat opvoeden makkelijker gaat. Ervaring leert dat kinderen na de sessies vaak opstandiger zijn om hun eigenheid te beschermen. Maar andere kinderen worden ook rustiger en meer geaard.

Iedereen heeft stukken die onder water spelen. Niet iedereen wil deze oplossen. Vaak komen mensen pas naar mijn praktijk als het een probleem vormt. En dan is het meestal ook de tijd om op te lossen. Dankzij mijn opleiding in het verleden als pedagogische medewerker, vanaf 2006 trainer en coach voor bewust opvoeden bij gezinnen, coach bij kinderdagverblijven waarbij een nieuwe manier van opvoeding centraal staat, eigenaar gastouderbureau, kindercoach en gezinscoach en docent kindercoaching en gezinscoaching kan ik ouders op verschillende manieren helpen.

Vaak komen mensen met klachten die vaag zijn. Of zien ze in het dagelijkse leven dat het moeilijk is in de opvoeding. Soms zijn er ook lichamelijke klachten bij kinderen waarvan de oorzaak vaag blijft. Niet bij ieder kind komen gelijk vorige levens naar boven. Soms zijn er gewoon opvoedpuntjes en dingen in het dagelijkse leven waar kinderen moeilijk mee om kunnen gaan. Je voelt zelf het beste wat bij jou en je kindje past.


 
              

      
Ik heb mijn praktijk in Harderwijk en combineer mijn werkt met het gezinsleven thuis.

Maandag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Dinsdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Woensdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Donderdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Vrijdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur

Skype contacten
Het is mogelijk een sessie via skype te ontvangen. Ook uit het buitenland kun je contact opnemen. Een consult in het Engels is mogelijk.Bedankt dat je voor me bent geweest. Bedankt dat je met je zuiverheid mijn leven hebt bekroond. Bedankt dat je mijn leven aan mij hebt teruggegeven. Je hebt duidelijk een ‘nieuwe begin’ gestart bij mij. Een nieuwe begin waarin heel veel positiviteit, harmonie, liefde en licht is; bedankt dat je mijn leven op deze manier hebt geraakt.
Ik weet niet of deze woorden genoeg zijn om te vertellen wat voor impact je hebt op mijn leven, maar dit zijn de eerste woorden die bij mij zijn opgekomen.  

T. uit D.
   


 
Locatie
Harderwijk

Belangrijke links
Contact
Privacy verklaring
Werkwijze
Klachtenregeling
Wat gebeurt er tijdens een sessie?
CAT behandelovereenkomst
Disclaimer


Volg mij op facebook en youtube

  Openingstijden:
Ma t/m vrij van 9.00 uur tot 12.00 uur en 19.00 uur to 22.00 uur.


Mijn andere websites:
www.sterrenmensen.nl

www.hetholistischefamiliehuis.nl
www.kernkind.nl

BTW en KVK
KVK 08141678
BTW
NL 1929.67.137. B01