Hoe zouden mensen met elkaar omgaan in de nieuwe wereld?
8-3-2019 auteur Diana Annegarn

Wat is de nieuwe wereld? Naar mijn mening is dat de wereld waar we naar toe groeien. Niet de wereld zoals deze nu is. De wereld zoals deze nu is is aan het veranderen. En we weten inmiddels allemaal wel dat deze verandering bij ons begint. Om te weten in welke veranderingen we zitten en waarom we moeten doorstaan waar we allemaal doorstaan, is het fijn om te weten waar het allemaal heen gaat. En hoe kunnen we onmogelijk de toekomst weten?

De toekomst ben jij. Het is niet moeilijk de toekomst te voorspellen. Mensen zijn niet zo uniek als we denken. We hebben allemaal hetzelfde doel. We willen onze verbinding met de bron herstellen. En dan volgen mensen een pad die bepaalde ontwikkelingsfases heeft. Tot mensen daar zijn waar ze willen zijn. En ook al is dit pad bij iedereen anders, in de essentie gaan we allemaal door dezelfde stukken. Alleen iedereen ervaart dit op eigen wijze en gaat er anders mee om.

Hoe ziet de nieuwe wereld er dan uit? Als iedereen door dezelfde ontwikkeling gaat, dan is de nieuwe wereld niet zo ver van ons vandaan. Diep in ons hart weten we namelijk waar het heen gaat. We voelen het misschien al tot in onze tenen en willen daar al zijn. We zoeken alleen nog onze rol in deze nieuwe wereld. Sommige zijn er al in hun bewustzijn en zitten nog aan het oude vast. Sommige zijn er al en hebben het oude losgelaten en weer anderen zijn er nog niet en hebben het oude ook nog niet losgelaten.

Ik zie mensen als groeiend en lerend. En als je mensen als groeiend en lerend ziet dan zie je geen goed en fout. Iedereen leert en groeit en we willen allemaal op het zelfde punt uit komen. Ieder op eigen wijze uiteraard. Maar het is soms een race waar men gericht is op het eindresultaat. Want als ze daar zijn, dan is alles goed. Maar we begrijpen allemaal inmiddels wel dat het om de weg er naar toe gaat. Dan creëren we onze eigen nieuwe wereld en zullen we het vertrouwen opbouwen die nodig is deze te behouden.

En wat op dit moment heel sterk speelt is omgaan met elkaar. We hebben inmiddels een centraal aandachtspunt. Het milieu. Het lijkt onze gezamenlijke vijand. Iedereen kan meedoen en daardoor komt er meer eenheid. Dat is een enorme ontwikkeling op deze wereld. Iets wat nog tijd gaat kosten want er zijn zoveel dingen die daar bij komen kijken.

Ik geloof dat we in de toekomst meer een eenheid zullen zijn en dat alles wat we doen in balans is met mens, dier en natuur. We zullen niets meer doen wat de aarde, mens of dier schaadt. We voelen onze verbinding weer. En waar we de afgelopen jaren veel met de verbinding in onszelf bezig zijn geweest, zullen we de komende jaren steeds meer op de verbinding met elkaar concentreren. We zullen steeds bewuster worden van ons eigen gedrag.

Al een tijd lang zijn we met onze ‘ik’ bezig geweest. En onze ‘ik’ wil verbinden. Maar durft deze ‘ik’ wel? We verlangen allemaal naar een wereld vol harmonie en waar liefde de basis is, maar hoe komen we daar? Groeien naar deze eenheid roept bij heel veel mensen angst op. Angst om hun eigen individualiteit te verliezen.

We willen de nieuwe wereld opbouwen zonder onszelf te verliezen, maar hoe komen we dan in en wij gevoel? Lang werd gedacht dat we vanuit liefde met elkaar verbonden zijn en dat er dan geen ego meer is. Dan zijn we allemaal één en in harmonie en vertrouwen we elkaar. Maar dat geeft nu juist de angst. De meeste geloven dat we onze eigen ik helemaal moeten kunnen afstaan. Maar je behoud altijd je eigenheid. Je blijft altijd anders dan de ander. Dit is nodig. Vele kleuren maken juist de regenboog. Als we allemaal hetzelfde denken, doen en handelen dan is naar mijn mening de wereld niet compleet. Er is geen enkele waarheid over God. Er zijn oneindig veel wegen naar God en ook oneindig veel wegen om het Goddelijke op je eigen wijze te ervaren.

Eenheid gaat over elkaar in hun waarde laten. Elkaar kunnen zien voor wie de ander is en daar de waarde van zien. Het gaat niet over hetzelfde zijn. Dat is onmogelijk. Het gaat over het omarmen van het verschil. Als je pijn en verdriet door de ander ervaart, dan heb je het nog niet door. We zijn broeders en zusters die bij elkaar zijn gekomen op de aarde en elkaar steunen op het pad naar het licht. We komen allemaal tijdelijk of voor lange tijd op elkaars pad en gaan ook weer van elkaar weg als het pad weer mag scheiden.

Zal zo de toekomst zijn? Een wereld waar mensen gewaardeerd worden en gezien worden voor wie ze zijn? Ik geloof dat de mens steeds minder de behoefte heeft om elkaar te kwetsen. Het maakt ons ziek. Het begint bij het bewust zijn dat we allemaal op onze eigen manier de bron mogen ervaren. Iedereen heeft hier een ander doel en zal anders zijn. Zodra we niet oordelen, zullen we zien dat de ander jouw wereld kan verrijken. Vrijheid en eenheid ontstaan als je geen behoefte meer voelt de ander vast te houden of te veranderen. Als je geen mening meer hebt of gekwetst voelt.

Hoe kunnen we er dan naar toe werken dat de nieuwe wereld nu al plaatsvindt? Het begint bij jou, het begint bij veiligheid. Iedereen wil zich op de aarde veilig voelen om zichzelf te kunnen zijn. Niet veilig bij God, maar veilig bij zijn of haar medemens. We kunnen de wereld in een snel tempo vooruit brengen als we het veiliger voor elkaar maken om te zijn wie ze willen zijn. Dit kunnen we doen door deze veiligheid in onszelf te ervaren. Door mensen de vrijheid te geven hun eigen pad te bewandelen zonder dat we daar een behoefte hier over te oordelen. Weglopen en negeren is ook een oordeel. Het gaat erom dat we de ander écht kunnen ontmoeten.

Ik geloof dat daar onze volgende uitdaging zit. Hoe gaan we onze verschillen verengingen? Hoe zorgen we er voor dat niet een klein gedeelte van de mensheid de kar gaat trekken naar de toekomst maar dat er nog veel meer mee gaan doen?

De toekomst is voor vele een zwart gat. Een weg naar het onbekende en dat geeft angst. Waar de ene staat te springen om verandering, duwt de ander zijn kop in het zand omdat deze bang is voor verandering. We zijn allemaal bang voor verandering, maar we gaan er allemaal anders mee om. Hoe zou de wereld er uit zien als we elkaar daarbij kunnen helpen? De nieuwe wereld zichtbaar maken en tastbaar?

Zodat we allemaal thuiskomen in deze nieuwe wereld die we zelf bouwen. Samen met elkaar. Met liefde en veiligheid als basis. Want we voelen al wel waar we willen zijn, maar nu nog de weg er naar toe. Met zijn allen.
 

      
Ik heb mijn praktijk in Harderwijk en combineer mijn werkt met het gezinsleven thuis.

Maandag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Dinsdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Woensdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Donderdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Vrijdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur

Skype contacten
Het is mogelijk een sessie via skype te ontvangen. Ook uit het buitenland kun je contact opnemen. Een consult in het Engels is mogelijk.Bedankt dat je voor me bent geweest. Bedankt dat je met je zuiverheid mijn leven hebt bekroond. Bedankt dat je mijn leven aan mij hebt teruggegeven. Je hebt duidelijk een ‘nieuwe begin’ gestart bij mij. Een nieuwe begin waarin heel veel positiviteit, harmonie, liefde en licht is; bedankt dat je mijn leven op deze manier hebt geraakt.
Ik weet niet of deze woorden genoeg zijn om te vertellen wat voor impact je hebt op mijn leven, maar dit zijn de eerste woorden die bij mij zijn opgekomen.  

T. uit D.
   


 
Locatie
Harderwijk

Belangrijke links
Contact
Privacy verklaring
Werkwijze
Klachtenregeling
Wat gebeurt er tijdens een sessie?
CAT behandelovereenkomst
Disclaimer


Volg mij op facebook en youtube

  Openingstijden:
Ma t/m vrij van 9.00 uur tot 12.00 uur en 19.00 uur to 22.00 uur.


Mijn andere websites:
www.sterrenmensen.nl

www.hetholistischefamiliehuis.nl
www.kernkind.nl

BTW en KVK
KVK 08141678
BTW
NL 1929.67.137. B01