Het hart van de aarde vraagt ons niet om de aarde te herstellen, maar het contact met onszelf te herstellen
8-3-2019 auteur Diana Annegarn


Rond 2010 begon ik een plan te schrijven. Ik was niet zo bewust waar ik mee bezig was. Het voelde gewoon zo en ik zette het op papier. Het was een mooi plan. Het was iets wat ik gecreëerd had. Net alsof ik een mooi schilderij had gemaakt of andere creatieve uiting. Het moest perfect voelen tot in de puntjes.

Toen ik het plan op papier zette was het alleen nog maar een creatie. Alhoewel het leuk was om te schrijven, en ook de tekeningen die ik erbij had gemaakt waren super, daarna belandde het plan weer in de kast. Het was een mooie droom meer niet.


Later besefte ik dat het mijn droom was voor de aarde. Ik wou iets doen voor de aarde. Ik wist niet dat ik door het schrijven van dit plan mijn nieuwe pad had ingeluid. Dat vanaf dat moment mijn leven anders zou zijn.

Mijn eigen groei zou beginnen. Ik als mens stond in de hoofdrol. En wat een reis. Wat ik er vooral van leer is dat het niet zo zeer gaat over wat we moeten veranderen. Maar vooral over hoe we dit gaan doen en de creativiteit van dit proces. Doordat mensen zich veel richten op wat er moet veranderen blijft er weinig ruimte voor de vraag hoe we iets kunnen veranderen.

Ik denk dat we onszelf altijd moeten afvragen hoe we iets kunnen veranderen zonder onszelf en anderen in hokjes te duwen. Of zonder in goed of fout te denken. Creativiteit moet vrijheid kunnen blijven voelen om te vliegen. Niemand wil in een hokje geduwd worden en het gevoel krijgen dat deze slecht bezig is als het om het milieu gaat. Mensen willen voelen wat ze kunnen bijdragen aan het geheel.

Ik denk dat het allerbeste wat we kunnen doen is werken aan ons bewustzijn. Even dingen veranderen terwijl je het altijd anders hebt gedaan kost tijd. Het begint niet bij wat mensen allemaal niet doen voor de wereld, het begint bij wat mensen allemaal wel doen voor de wereld.

Het gaat ook niet alleen over het milieu. Het gaat ook over jezelf. Hoe jij het in leven staat. En dan gaat het niet zo zeer over hoe groen je leeft, maar ook hoe je met jezelf om gaat. Want hoe je met jezelf omgaat bepaald hoe jij met de dieren, mens en natuur omgaat.

Toch is dit niet vanzelfsprekend. Want veel mensen zijn met zichzelf bezig en vinden het milieu nog iets wat ver van hun bed is. Ieder mens is anders en wil op een andere manier geïnspireerd worden de groene deur in zijn hart te openen. Wat mensen in ieder geval niet willen is in het hokje goed of slecht geplaatst worden. Daar groeit niemand door. Mensen willen ook niet geforceerd worden met negatieve boodschappen.

Mensen groeien vanzelf mee met de veranderingen. Laten we dat op de eerste plaats zetten. En er zal en grote groep mensen zijn die zich blijven verzetten. Zij horen er ook bij. Ze helpen ons kritischer te zijn. Maar hoe zit het met die grote groep mensen die wel willen en niet geforceerd willen worden of gemanipuleerd?
Liefde voor de aarde mag van binnenuit komen. Mensen hebben tijd nodig om met de verandering mee te gaan. Want deze verandering zal veel van mensen vragen. Al het veilige wat is opgebouwd moet ineens anders. Om dat te kunnen moeten mensen weer gaan vertrouwen op informatie die van binnenuit komt in plaats van vertrouwen op de mensen die het zogenaamd allemaal weten. Hoe zet je de eerste stappen?

Veel pioniers zijn de koplopers. Maar voor sommige mensen moge de stapjes veel kleiner. Veel mensen roepen al heel snel “ja maar”. Voor hun mag het allemaal minder snel. Je hebt je huidige huishouden te runnen en je hebt een gezin thuis die ook een mening heeft. De eerste stap kan zijn om er samen over te praten. Wat past er bij ons en wat past binnen ons budget.

Weer andere gezinnen draaien in een keer het roer drastisch om. Zij vinden deze verandering prima en passen alles er op aan. Het maakt niet uit hoe je het doet, doe het vooral op je eigen manier en blijf in contact met je eigen basis in het gezin. Deze basis kan veranderen en mag op eigen tempo en op eigen wijze veranderen.

Waar het om gaat is dat jij gelukkig wordt van alle veranderingen. En ook je gezin. Als jij als enige gelukkig wordt van alle veranderen zonder dat je eigen gezin daar in mee wil gaan, dan kan dat je ook ongelukkig maken. Verandering moet geen stressproject zijn.

Er is zoveel wat je kunt doen. Zodra je je bewust wordt van jezelf wat je wil gaan doen en je laat dit helemaal uit jezelf ontstaan geloof ik dat veel mensen hun rol daarin gaan vinden. Ik noem het maar even een rol. We hoeven niet allemaal hetzelfde te doen om de aarde te helpen. We kunnen misschien allemaal plastic gaan minderen of zelfs verbannen, maar dat is een stapje. Bewoording zal grotere stappen brengen.

Het zal er voor zorgen dat we in alles wat we gaan doen mens, dier en natuur op de eerste plaats zetten. We zullen onze kinderen bewuster opvoeden, we zullen bewuster omgaan met onze dieren, we zullen bewuster omgaan met onze medemens en bewuster omgaan met de aarde.

Het gaat er om dat in ieder van ons één of meerdere creatieve ideeën aanwezig zijn om bij de dragen aan een betere wereld. Niet alleen het milieu vraagt aandacht maar ook hoe we met elkaar omgaan. Op de aarde doen we het samen. Op dit moment is ieder nog op zichzelf. Dat zie je ook terug in de groene wereld. Waar mensen iets hebben uitgevonden voor het milieu en veel mensen er toch boven op zitten. Het proces om iets te creëren kost tijd. Maar dit creatieproces is het enige wat van binnen uit ontstaat en dat is waar het begint.

Het heeft mijn voorkeur hier positief mee om te gaan en elkaar aan te moedigen deze creativiteit te gebruiken. Want ieder mens bezit deze creativiteit. En toen ik zelf mijn eigen creativiteit op papier zette, zorgde dat voor veel verandering in mijn leven. Het begint allemaal bij een droom en vervolgens is het onze creativiteit die deze droom omzet in actie.

Ik geniet van alle creatieve ideeën over de hele wereld. Ik geniet ervan als mensen samen komen deze creativiteit met elkaar te delen en rond de tafel te gaan zitten. Door hier naar te kijken weet ik dat het wel goed komt met de aarde. Ik weet dat de mens daartoe in staat is want ik zie het. Ik zie mensen stappen zetten die nodig zijn. Het zijn misschien niet de stappen die een ander wil zien. Maar het zijn we de stappen die uit de mens zelf komen. Die ontstaan zijn door liefde.

Ik wil iedereen aanmoedigen dit proces in zichzelf te activeren. Maak een moodboard zoals jij het wil doen. En laat je niet beïnvloeden door mensen die dit creatieve proces afkeuren. Laat je wel inspireren door mensen die je zijn voorgegaan. Vraag hoe zij het doen en hoe zij het zien. En laat je inspireren door hun verhaal door zelf iets te doen op je eigen wijze.

We kunnen allemaal de aarde helpen. En ieder van ons heeft een uniek stukje bij te dragen. Ontdek wat jij kunt bijdragen. Gebruik je creativiteit en ervaar hoeveel dit met je kan doen. Het voel van machteloosheid valt weg. Er is zoveel wat we kunnen doen. Maar doe het vooral op eigen wijze en luister naar je eigen gevoel.

Het ecoplein is een stapje de goede richting in. Het is onmogelijk te voelen wat de aarde nodig heeft als we er geen verbinding mee voelen. Het is belangrijk dat de natuur een deel wordt van ons dagelijkse leven. Zonder verbinding met de natuur kunnen we niet voelen wat de natuur nodig heeft. En wat de natuur nodig heeft is precies wat wij zelf ook nodig hebben. In de natuur vinden we ons balans en rust. Alleen dan kunnen we onze pure zelf voelen. 

      
Ik heb mijn praktijk in Harderwijk en combineer mijn werkt met het gezinsleven thuis.

Maandag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Dinsdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Woensdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Donderdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Vrijdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur

Skype contacten
Het is mogelijk een sessie via skype te ontvangen. Ook uit het buitenland kun je contact opnemen. Een consult in het Engels is mogelijk.Bedankt dat je voor me bent geweest. Bedankt dat je met je zuiverheid mijn leven hebt bekroond. Bedankt dat je mijn leven aan mij hebt teruggegeven. Je hebt duidelijk een ‘nieuwe begin’ gestart bij mij. Een nieuwe begin waarin heel veel positiviteit, harmonie, liefde en licht is; bedankt dat je mijn leven op deze manier hebt geraakt.
Ik weet niet of deze woorden genoeg zijn om te vertellen wat voor impact je hebt op mijn leven, maar dit zijn de eerste woorden die bij mij zijn opgekomen.  

T. uit D.
   


 
Locatie
Harderwijk

Belangrijke links
Contact
Privacy verklaring
Werkwijze
Klachtenregeling
Wat gebeurt er tijdens een sessie?
CAT behandelovereenkomst
Disclaimer


Volg mij op facebook en youtube

  Openingstijden:
Ma t/m vrij van 9.00 uur tot 12.00 uur en 19.00 uur to 22.00 uur.


Mijn andere websites:
www.sterrenmensen.nl

www.hetholistischefamiliehuis.nl
www.kernkind.nl

BTW en KVK
KVK 08141678
BTW
NL 1929.67.137. B01