Een diepere relatie met anderen ervaren
29-3-2019 Auteur Diana Annegarn

Als kind voelde ik mij anders dan anderen. Het is pas later dat ik er achter kwam dat iedereen dat voelt. Het is niet iets wat alleen lichtwerkers voelen. Het is bij iedereen aanwezig zijn. Kennelijk wil iedereen een diepe band kunnen ervaren met de ander. En kennelijk stond mij als kind nog een lange reis te wachten voordat ik dat kon.

Het moeilijkste als kind vond ik altijd de emoties van andere mensen. Deze emoties zorgde ervoor dat ik niet goed met ze kon verbinden. Ik voelde alleen hun emoties maar. Ik had behoefte aan hun liefde en vanuit deze liefde te verbinden. Maar er was altijd wel een emotie waardoor dit niet kon of nauwelijks kon. Ik begreep deze emoties niet.

Op school vond ik ook geen aansluiting. Daar speelde hetzelfde verhaal, er waren teveel emoties aanwezig bij andere kinderen. Ze hadden daardoor en oordeel en konden niet goed verbinden met kinderen om hun heen. Ze leerde dit van de volwassenen. Ze waren bezig met het vormen van een ego. Ik begreep niet wat dit was.

Ik vond mijn kindertijd erg eenzaam. Iets wat ik nooit begreep. Hoe moest ik verbinden met de ander? Ik zweeg en zat letterlijk mijn tijd uit op school. Wachtend op die ene verbinding. Meer hoefde van mij niet. Als 1 persoon in mijn leven maar kon verbinden dan viel het leven nog wel mee.

Toch liep het leven anders dan ik had gehoopt. Die ene verbinding waar ik op wachtte bleef maar weg. Het was een weg met vallen en opstaan waar ik telkens mensen tegen kwam en ook weer mensen kwijtraakte. En ik begreep er niets van. Ik twijfelde aan mijzelf. Ben ik het wel waard? Doe ik iets fout? En als dan eindelijk iemand op mijn pad kwam die leek op de persoon waar ik naar zocht dan hield ik deze stevig vast en liet niet meer los. Ik liet de persoon zien dat ik te vertrouwen was en dat ze niet bang hoefde te zijn dat ik weg zou gaan.

Maar ervaring leerde dat mensen daardoor juist bij mij weg gingen. De grootste vraag was hoe ik mensen bij mij kon houden zonder ze te claimen en hoe ik met mensen kon verbinden op een heel diep niveau. Niet wetend dat ik eigenlijk op zoek was om liefde te begrijpen. En dit was een weg met vallen en opstaan.

Ik leerde van alles over de liefde. En ik kwam er achter dat ik veel verwachtingen had als het over liefde ging. Een van de belangrijke punten in een relatie met mensen in vertrouwen. En voordat ik mensen vertrouwde had ik eigenlijk hele hoge eisen. Maar daar was ik niet bewust van. En dan kwam er een moment in mijn leven dat ik besefte dat ik toch een keer iemand moest gaan vertrouwen. En dat is uiteindelijk mijn lieve man geworden. Hij zorgde ervoor dat alles ging veranderen.

Hij moedigde mij aan van baan te veranderen en als medium en healer te starten. Mijn leven als medium en healer veranderde mijn leven. Door zijn komst was ik bereid mijzelf te laten zien aan de wereld vanuit een hele kwetsbare kant. Voor het eerst toegeven aan de wereld dat ik medium was en healer vond ik heel spannend. Maar dit was geen makkelijke weg. Ik dacht dat het gewoon een truckje was wat ik kon. Maar juist als medium en healer stond liefde, vertrouwen en veiligheid centraal. Maar nu ging het over mij, ik moest deze basis gaan bieden.

Er ging een wereld voor mij open. Ineens stond mij rol in deze verbinding centraal. Ik leerde dat het helemaal niet over de ander ging maar over mijzelf. Om ondanks alle emoties van mensen in mijn eigen liefde te kunnen blijven staan.

Als medium kreeg ik met vele uitdagingen te maken. In mijn eigen liefde staan was een grote uitdagingen geworden als ik met zoveel emoties te maken krijg. Mensen zijn natuurlijk allemaal een spiegel. Maar dat houdt niet in dat ze zelf geen verantwoordelijkheid hoeven te nemen over hun gedrag. Dat laatste vergat ik wel eens. Ik zag in iedereen een spiegel maar liet soms teveel over mij heen lopen.

Alles begint dus bij zelf liefde. En vanuit deze zelfliefde leerde ik mijn grenzen ontdekken. Niet alles is toe te laten. Als je heel gevoelig bent is dat best wel lastig. Want je voelt iemands intenties voordat deze hier zelf van bewust is. Je voelt eigenlijk al intuïtief aan of iemand je eerlijk gaat behandelen of niet. En als ik telkens maar bedacht dat iedereen een spiegel was cijferde ik mijzelf ook weg. Het was ook belangrijk om in te schatten of iemand verantwoordelijkheid voor zijn gedrag zou gaan nemen. Want dat is niet mijn verantwoordelijkheid.

Er ontstond een fase in mijn leven met grenzen. Mijn eigen grenzen respecteren en die van de ander respecteren. Ik vond het soms moeilijk door al deze fases te gaan. Het deed me heel vaak twijfelen aan mijzelf. Het gaf mij het gevoel dat ik niet in staat was een verbinding aan te gaan. Was er nu iets met mij mis?

Ik had inmiddels een leven voor mijzelf opgebouwd met hokjes. Liefde was binnen deze hokjes. Ik geloofde nog steeds in deze diepe band met mensen maar had alleen deze ervaring met mijn eigen partner. En ik had geaccepteerd dat het zo was. In een bepaalde periode leerde ik ineens heel veel over zielenbanden. Mensen met wie ik een diepe zielsconnectie voelde. Ik leerde over het voelen van een band met iemand die niet te verklaren was. Ineens dat gevoel dat je elkaar al eeuwenlang kent. Maar ook hier leerde ik weer dat loslaten ook een onderdeel is van liefde.

Ik had mijn leven voor elkaar. Ik had liefdevolle mensen in mijn omgeving en dacht dat ik diepere relaties kon ervaren en opbouwen. Maar het lot kwam met nog meer uitdagingen. De geboorte van mijn dochter en tegelijkertijd de ontmoeting met mijn tweelingziel gaf het leven een totaal andere wending. Ik leerde ineens dat de liefde die ik voelde nog niet zo diep ging als ik had gedacht.

Ik leerde in de liefde volledig los te laten en over te geven aan het Goddelijke. En in de periode daarna stond de dood ineens centraal. Liefde en loslaten was in deze fase het thema. We kunnen geen controle op de uitkomst hebben. Wil je liefde op het aller diepste niveau ervaren? Laat dan de ander helemaal los. De ander kan alleen maar bij je blijven als deze vanuit zijn eigen liefde voelt dat hij of zij bij jou wil zijn. Dus de vrijheid voelt bij jou te zijn.

Er is een grote verwarring in dat stuk. Een band is vaak vanuit angst opgebouwd. De angst elkaar te verliezen. En er zijn ook veel afspraken die vanuit controle plaatsvinden en niet vanuit liefde en respect voor elkaar. Iemand moet vanuit liefde voor zichzelf kiezen deze afspraken na te komen. En als dat niet gebeurt dan doet deze misschien deze afspraken na komen om de ander tegemoet te komen of misschien helemaal niet. Mensen vallen in hun oude patronen terug als ze het niet voelen.

Weer een nieuwe fase daarna kwam het punt dat twee mensen wel willen dat ze bij elkaar willen zijn maar er zijn nog zoveel verschillen. En wat als je nog punten hebt om uit te werken? Is daar ook ruimte voor? Ik geloof dat iedereen in dit leven groeit. Ik geloof niet in dat ene moment waar alles euforie is en iedereen is uitgegroeid. Wat is daar nu voor lol aan? We zijn hier om te leren van elkaar en met elkaar. Zelfs als je een tweelingziel ontmoet hebt.

Mijn gidsen gaven mij drie belangrijke punten door om een diepere verbinding met mensen te ervaren. De eerste punt was dat je respect hebt voor elkaar. Dat betekent dat je de ander kunt laten zijn voor wat deze is. Iedereen maakt keuze en is op zoek naar de juiste weg. Respect is de ander vrij te laten en geen controle over de ander willen hebben.
De tweede punt was elkaar ruimte geven om te groeien. Iedereen wil groeien, als je daar bovenop gaat zitten sta je iemand in de weg. Mensen zullen dit niet als prettig ervaren. Elkaar ruimte geven is niet oordelen.
Het derde punt was dat je elkaar vooruit helpt. Mensen helpen kun je pas doen als je de ander het geluk gunt. Je hoeft de ander niet gelukkig te maken. Je hoeft het alleen maar te gunnen. En als iemand dan iets vraagt omdat deze hulp nodig heeft dan help je de ander. Door te laten zien waar iemand antwoorden kan vinden.
 

Mijzelf leren ontdekken is een reis waar ik nooit klaar mee ben. Want jezelf leren ontdekken is wat we hier komen doen. In elke ervaring ontdek je jezelf opnieuw en krijg je een kans eerdere ontdekkingen te herzien. Het zorgt er niet alleen voor dat ik een dieper contact met mijzelf ervaar maar ook met de mensen om mij heen. Hoe zij hier mee omgaan is een ander verhaal. Maar het begint allemaal bij mij.


 

      
Ik heb mijn praktijk in Harderwijk en combineer mijn werkt met het gezinsleven thuis.

Maandag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Dinsdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Woensdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Donderdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Vrijdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur

Skype contacten
Het is mogelijk een sessie via skype te ontvangen. Ook uit het buitenland kun je contact opnemen. Een consult in het Engels is mogelijk.Bedankt dat je voor me bent geweest. Bedankt dat je met je zuiverheid mijn leven hebt bekroond. Bedankt dat je mijn leven aan mij hebt teruggegeven. Je hebt duidelijk een ‘nieuwe begin’ gestart bij mij. Een nieuwe begin waarin heel veel positiviteit, harmonie, liefde en licht is; bedankt dat je mijn leven op deze manier hebt geraakt.
Ik weet niet of deze woorden genoeg zijn om te vertellen wat voor impact je hebt op mijn leven, maar dit zijn de eerste woorden die bij mij zijn opgekomen.  

T. uit D.
   


 
Locatie
Harderwijk

Belangrijke links
Contact
Privacy verklaring
Werkwijze
Klachtenregeling
Wat gebeurt er tijdens een sessie?
CAT behandelovereenkomst
Disclaimer


Volg mij op facebook en youtube

  Openingstijden:
Ma t/m vrij van 9.00 uur tot 12.00 uur en 19.00 uur to 22.00 uur.


Mijn andere websites:
www.sterrenmensen.nl

www.hetholistischefamiliehuis.nl
www.kernkind.nl

BTW en KVK
KVK 08141678
BTW
NL 1929.67.137. B01