Zo komen die dromen nooit uit
10-9-2018 Auteur Diana Annegarn

Heb jij mooie dromen voor jezelf? Ben je hier gedreven in? En vraag je je wel eens af waarom jouw dromen nooit uitkomen? Dan is dit artikel misschien iets voor jou.

Dromen is voor dromers en niet voor realisten toch? Dromen zijn voor kinderen en voor mensen die hun benen niet op de grond hebben. Dus waarom zou je dromen? Toch heeft iedereen dromen. We hebben allemaal grote en kleine dromen en wensen. En veel van deze dromen gaan niet in vervulling. Waarom niet?


Er zijn verschillende soorten dromen. Ik heb ze hier op een rijtje gezet.

Dromen als vlucht
Er zijn dromen die ontstaan omdat we weg willen vluchten uit een situatie. We willen ergens anders heen en niet zijn waar we zijn. Dit kan best een mooie droom zijn en in vervulling komen. Maar alleen als de huidige situatie kunnen omarmen kunnen we verder komen. De huidige situatie kan misschien een situatie zijn waar je uit weg wil, maar is tevens ook nodig om vooruit te komen naar deze droom. Dus omarmen van deze situatie en inzicht krijgen in de situatie helpt je om de wijsheid te krijgen zodat je je huidige situatie kunt verlaten en de volgende stap naar je droom kunt zetten. Sommige mensen vluchten alleen maar en leren er niets van. Dit komt altijd weer terug. Want we lopen dan aan iets voorbij waardoor de weg naar de toekomst niet vrij is. De eerste stap naar vooruitgang vinden we altijd in de situatie zoals deze nu is.

Dromen terwijl je niet geloofd in dromen
Sommige mensen geloven niet in dromen. Dit zijn veel mensen. Ze vinden dat dromen niet realistisch is. Maar alles begint bij een droom. De meeste geloven niet dat hun dromen uit kunnen komen. Ze dromen groot of klein maar meestal met de gedachte erachter dat het toch niet uit kan komen. Ze dromen dan wel, ook al is dit onbewust, maar ze hebben de droom gebouwd op de uitkomst die ze (on)bewust willen zien. Omdat ze geloven dat de gaan falen zoeken ze dromen op waarin ze gaan falen. Zodat ze uiteindelijk kunnen zeggen tegen zichzelf dat ze gelijk hadden.

Angst dat dromen uitkomen
Er zijn ook mensen die bang zijn dat hun dromen uitkomen.  Ze dromen wel en hebben mooie dromen maar zijn bang voor de uitkomst. Want als je droom in vervulling gaat wat gebeurt er dan met je? Ergens voelen ze wel dat ze deze dromen hebben omdat hun hart dit wil, maar ergens zijn ze bang voor wat het met hun hart doet als dit uitkomt. Kan hun hart al deze liefde en geluk aan?

Niet dromers
Er zijn ook veel mensen die alles baseren op feiten. Ze denken dat ze niet dromen maar hun dromen zijn er wel. Vaak zijn ze praktischer en in kleine stapjes en brengen hun naar het volgende punt in hun leven. Hun dromen zijn ook veilig binnen kaders. Er zijn ook mensen die helemaal niet durven dromen. Dromen zorgen vaak voor verandering omdat een droom in actie wordt omgezet. Deze mensen zullen de verandering dan ook vaak niet accepteren of tegen houden.  Toch hebben ze wel dromen. Vaak op andere vlakken. Misschien dromen ze van een mooie vakantie of van gezondheid en stagneren ze in hun werk. Ze zien niet dat alles met elkaar verbonden is. En alles begint bij dromen en verandering.

De bouwers
Sommige mensen noemen het geen dromen. Ze bedenken iets en gaan daar gelijk mee aan de slag. Hun plan werken ze direct uit. Het maakt niet zo uit of hun droom uitkomt of niet. Als het niet lukt verzinnen ze weer een ander idee. Net zo lang tot ze een idee hebben die wel werkt.

Wat je dromen ook zijn, geniet er van. Dromen zijn een boodschap van de ziel en geven je aan hoe groot je bent. Dromen kun je realiseren en het is aan jou dit te doen. Niemand anders kan dit voor je doen. Het is ook belangrijk dat je lerend blijft. Je weet heel veel maar je blijft altijd lerend. Wie zijn eigen ontwikkeling kent en niet bang is aan zichzelf te blijven werken zal de weg naar deze droom blijven voelen.

Wie je bent en wat je droom is dient in elkaars verlengde te zijn. De volgende stap naar je droom is het verlengde van wie je nu bent. Je wordt niemand anders dan jezelf. Een droom voegt alleen maar een nieuwe dimensie toe aan wie je bent. Je wordt wat luchtiger en spiritueler. Waar tevens ook je vertrouwen te vinden is. Want dromen zonder vertrouwen kan niet. Wie helemaal vanuit zichzelf droomt, weet wie hij of zij is, zal de juiste stappen hier voor zetten.

Onbewust doe je dit al jaren. Een droom is vaak niet zo maar een droom. Het is vaak een signaal van de ziel. Een droom die je waarschijnlijk al meerdere levens in vervulling hebt willen brengen. Op het pad van je droom kun je nooit falen, je wint altijd als je een stap gezet hebt omdat het je bewuster maakt. Je leert en groeit zoals jouw leven bedoeld is. Maar dan alleen als jouw droom vanuit je ziel komt en niet vanuit het ego.

Vele dromen vanuit het ego hebben ook een connectie met de ziel. Ik noem het dan een onrijpe droom. Het is een realistische droom maar nog niet helemaal rijp. Je voelt het wel maar de pijn voel je ook. Meestal als dromen nog niet rijp zijn voelen mensen weerstand van hun omgeving of afwijzing. Ze gaan dan aan zichzelf twijfelen maar dat is nu juist de boodschap. In deze twijfel zit pijn en ego die je eerst nog mag zien. Ook voel je vaak niet hoe je vooruit moet en wat de eerste stappen zijn. Maar als je aan jezelf blijft werken komt dat vanzelf.


 

      
Ik heb mijn praktijk in Harderwijk en combineer mijn werkt met het gezinsleven thuis.

Maandag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Dinsdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Woensdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Donderdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Vrijdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur

Skype contacten
Het is mogelijk een sessie via skype te ontvangen. Ook uit het buitenland kun je contact opnemen. Een consult in het Engels is mogelijk.Bedankt dat je voor me bent geweest. Bedankt dat je met je zuiverheid mijn leven hebt bekroond. Bedankt dat je mijn leven aan mij hebt teruggegeven. Je hebt duidelijk een ‘nieuwe begin’ gestart bij mij. Een nieuwe begin waarin heel veel positiviteit, harmonie, liefde en licht is; bedankt dat je mijn leven op deze manier hebt geraakt.
Ik weet niet of deze woorden genoeg zijn om te vertellen wat voor impact je hebt op mijn leven, maar dit zijn de eerste woorden die bij mij zijn opgekomen.  

T. uit D.
   


 
Locatie
Harderwijk

Belangrijke links
Contact
Privacy verklaring
Werkwijze
Klachtenregeling
Wat gebeurt er tijdens een sessie?
CAT behandelovereenkomst
Disclaimer


Volg mij op facebook en youtube

  Openingstijden:
Ma t/m vrij van 9.00 uur tot 12.00 uur en 19.00 uur to 22.00 uur.


Mijn andere websites:
www.sterrenmensen.nl

www.hetholistischefamiliehuis.nl
www.kernkind.nl

BTW en KVK
KVK 08141678
BTW
NL 1929.67.137. B01