Waarom keuzes maken soms zo moeilijk is
12-9-2017 Auteur Diana Annegarn

Mensen denken wel eens dat je als medium geen moeilijke keuzes hebt omdat je altijd alles aan gidsen en engelen kunt vragen. Dat is natuurlijk onzin. Ik maak ook keuzes in het leven. Dit is nodig om vooruit te komen. Soms zijn de moeilijkste keuzes het meest leerzame keuzes. En zo heb ik geleerd dat ik keuzes maken heel goed zelf kan. Ik heb daar geen gidsen of engelen voor nodig. Omdat elke keuze die ik maak mij brengt bij het punt waar ik wil zijn. Er zijn geen foute keuzes.

Ik heb geleerd dat iedereen op eigen wijze keuzes maakt. Sommige denken er heel graag over na, andere denken niet maar storten zich er gelijk in en weer anderen denken zoveel dat ze geen keuze durven maken. Keuzes maken is voor mij vooruit gaan. Soms komen mensen in mijn praktijk en geven ze aan dat ze niet vooruit komen en het gevoel hebben dat ze stil zijn. Soms zijn keuzes hiervan de oorzaak. Meestal staan ze voor keuzes die ze geen van beide leuk vinden.

Keuzes maken is vooruit komen in het leven op eigen wijze. Wie geen keuzes maakt lijkt stil te staan. In werkelijkheid is dit niet zo, want je krijgt vaak iets op je pad waardoor je toch soms gedwongen wordt vooruit te gaan. Soms is het zo dat mensen dat ook wensen. Ze zoeken een duwtje in de rug van het leven zelf. Ze willen bijvoorbeeld uit een situatie naar een nieuwe situatie en blijven dan zitten waar ze zitten. Onbewust of bewust hopen ze dat het leven de keuze voor hun zal maken, omdat ze het zelf te moeilijk vinden. En dan maakt het leven deze keuze voor hun en zijn ze er kapot van. Waarom is dit hun nou overkomen?

Keuzes is het leven die je vertelt dat je klaar bent voor de volgende stap in je leven om je doelen te bereiken. En ons einddoel is altijd geluk. We willen gelukkig zijn. Vaak willen we gelukkig zijn en blijven we liever bij het oude vertrouwde. Maar vooruit gaan is loslaten. Durven loslaten wat je hebt zodat er ruimte komt voor het nieuwe. Soms komt wat we willen dan ineens op ons pad.

Het oude loslaten is voor iedereen vaak moeilijk. Sommige zetten eerst de stappen vooruit voordat ze het oude loslaten. Met het gevolg dat ze het oude meenemen in de volgende stap. Dan lijkt het alsof je geen goede keuze hebt gemaakt. Dat heb je wel maar je hebt het oude nog niet losgelaten. Je dacht dan dat je geluk zo krijgen maar uiteindelijk voelt dat niet zo en lijkt alles weer hetzelfde als voorheen.

Het begint bij het oude loslaten. Maar onderschat dit niet. Sommige mensen die er gewoon altijd maar overheen stappen en altijd maar vooruit gaan, komen het oude soms tegen in de vorm van jarenlang achterstallig onderhoud. Het overkomt hun dan. Ze krijgen klap op klap of ze lijken in een diepe put te zakken.

We kiezen altijd wat het beste voor ons is. We maken namelijk keuzes om gelukkig te zijn. We willen gelukkig zijn en kiezen ervoor om vooruit te komen. We denken soms dat die ene stap vooruit ons nog gelukkiger gaat maken en vergeten dan dat het een proces is met emoties. Wie het verleden wel los laat, wat overigens ook kan als je de keuze al gemaakt hebt, ontdekt dat je door een groot stuk groei gaat. Deze groei zorgt ervoor dat de nieuwe situatie nieuw voelt en niet weer hetzelfde als altijd.

Als je dit patroon begrijpt zul je ontdekken dat het geluk wat je zoekt in jezelf zit. Dit ontstaat door los te laten. Loslaten wat niet meer bij ons past. Vaak dragen we nog oude dingen bij ons wat al lang niet meer bij ons past. Uit overtuigingen of oud zeer durven we dit niet los te laten. We voelen ons dan ongelukkig en weten niet hoe we hier uit komen. Vaak dromen we van verandering. Die ene nieuwe leuke baan, die ene nieuwe leuke man, de loterij winnen enz.

Wie los durft te laten, laat vaak oude patronen en oude opgekropte emoties los. Iets waarvan je soms niet wist dat je dat had. Groeien is voor de meeste mensen heel moeilijk. Soms geven mensen in mijn praktijk aan dat ze het zat zijn om te groeien. Ze hebben dan al zoveel gedaan, ze willen ook wel even niet groeien. Of ze geven aan dat ze vastlopen omdat de ander niet wil groeien. Geen van beide is waar. Mijn ervaring met groeien is dat je soms ook even een rustperiode in mag/moet lassen. Of rustiger aan doen, zeker als je samen wilt groeien. Groeien doe je altijd, maar soms mag je ook wel even voor wat rustiger vaarwater kiezen. Omdat je dan ook goed voor jezelf zorgt.

Ik heb ook mensen in mijn praktijk die alleen maar groeien. Die alles willen weten en daardoor ontzettend snel groeien. Zij kiezen alleen maar voor groei. Rust is ook goed. Rust ontstaat als je door hebt dat het niet alleen maar gaat over waar je heen wilt, maar dat het ook gaat om wat je los mag laten. Loslaten doe je in het hier en nu. Het voelt minder heftig als je de rust neemt om los te laten.

Als ik mijn engelen aangeef dat ik graag vooruit wil, omdat het voelt alsof ik niet vooruit kom, dan vraag ik vaak of ze mij inzichten willen geven. Nieuwe dingen op mijn pad zonder het oude los te laten geeft mij het gevoel dat ik achter mijzelf aan ga lopen. Soms door met nieuwe dingen bezig te zijn wordt er helder wat het oude is, maar ik kan het pas voelen als ik rust neem. Via rust kom ik bij mijn emoties en zo kunnen mijn emoties stromen. Rust ontstaat ook als ik weer met mijn familie samen ben. Gewoon lekker rustig aan doen en dan komen de emoties los. Dan voel ik mijzelf en leef ik in het nu.

Soms vinden mensen hun leven zo onrustig. Veel ups en downs. Ik herken dit ook wel. Meestal is dit in periodes waar ik graag vooruit wil en geen rust neem om alles wat nieuw is te laten bezinken zodat het oude zich aan mij kan tonen zodat ik het los kan laten. Het nieuwe is dan zo leuk, ik wil er meer van. Maar ervaring is dat meer van het leuke/nieuwe willen ook een vlucht kan zijn om het oude niet te willen zien. Rust kan dan ook helpen het oude te voelen. Meestal is het mijn eigen dochter die mij spiegelt dat ik weer even rustig aan mag doen. Kinderen kunnen dat heel mooi. Zij houden niet van onrustige ouders. Zij willen juist rust. Omdat we weten dat je groei niet kunt dwingen en groei alleen maar in rust ontstaat.

Groei en keuzes zijn een natuurlijk proces wat in rust mag gebeuren. Heb je even een sprintje in je leven met allemaal nieuwe dingen op je pad, neem dan zo veel mogelijk rust of houd er rekening mee dat je na afloop een rustperiode nodig heb. Stort je niet in nieuwe dingen maar neem de tijd te verwerken wat oud is zodat je het los kan laten.

Hoe mensen loslaten is per persoon verschillend. Net zoals het verschillend is hoe mensen keuzes maken. Deze twee zijn met elkaar verbonden. Loslaten is een proces wat je niet kunt versnellen. En elke keuze brengt verandering. Zowel positieve verandering als het loslaten van het oude. Geef je zelf de ruimte die je nodig hebt.

 

      
Ik heb mijn praktijk in Harderwijk en combineer mijn werkt met het gezinsleven thuis.

Maandag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Dinsdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Woensdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Donderdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Vrijdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur

Skype contacten
Het is mogelijk een sessie via skype te ontvangen. Ook uit het buitenland kun je contact opnemen. Een consult in het Engels is mogelijk.Bedankt dat je voor me bent geweest. Bedankt dat je met je zuiverheid mijn leven hebt bekroond. Bedankt dat je mijn leven aan mij hebt teruggegeven. Je hebt duidelijk een ‘nieuwe begin’ gestart bij mij. Een nieuwe begin waarin heel veel positiviteit, harmonie, liefde en licht is; bedankt dat je mijn leven op deze manier hebt geraakt.
Ik weet niet of deze woorden genoeg zijn om te vertellen wat voor impact je hebt op mijn leven, maar dit zijn de eerste woorden die bij mij zijn opgekomen.  

T. uit D.
   


 
Locatie
Harderwijk

Belangrijke links
Contact
Privacy verklaring
Werkwijze
Klachtenregeling
Wat gebeurt er tijdens een sessie?
CAT behandelovereenkomst
Disclaimer


Volg mij op facebook en youtube

  Openingstijden:
Ma t/m vrij van 9.00 uur tot 12.00 uur en 19.00 uur to 22.00 uur.


Mijn andere websites:
www.sterrenmensen.nl

www.hetholistischefamiliehuis.nl
www.kernkind.nl

BTW en KVK
KVK 08141678
BTW
NL 1929.67.137. B01