Samen groeien met je partner
1-12-2016 Auteur Diana Annegarn

Mijn moeder zei altijd dat mannen niet aan komen bellen voor een kopje suiker. Ik moest er wat meer moeite voor doen volgens haar. Maar dat deed ik niet. Er zou vanzelf wel iemand komen. En weet je wat zo grappig is? Er kwam een man aanbellen voor een kopje suiker. En hij is nooit meer weg gegaan.

Ik denk dat dit de humor is van de kosmos om mij te laten zien dat alles in het leven vanzelf op je pad komt als het zo moet zijn. En dat geloof ik ook. Liefde is een uniek verhaal die voor iedereen weer anders is. Het is belangrijk jouw eigen verhaal te leven.

En ondanks dat mijn man zomaar aanbelde en dat ik er niets voor hoefde te doen, het is geen sprookje. Het was hard werken. Het was niet zoals ik van mijn ouders heb geleerd. Het heeft ook niets met alle beelden op de tv te maken. Het is zoals het is en hoe het zal zijn hangt van ons af.

Wij zijn ook nooit zweverig over de relatie geweest. We wisten heel goed dat de liefde die we voor elkaar voelde ook inhield dat we de toekomst samen creëerde en niet dat de toekomst vast stond. Dus of we bij elkaar zouden blijven was geen feit. Het is alleen maar een gevoel wat je kunt voelen door in het nu te leven. Vandaag kiezen we voor de relatie en daar handelen we naar.

Ik had niet zo veel eisen voor een man. (Dacht ik) Het enige wat ik wensten was dat hij mee zou groeien. Ik zocht een man die wilde leren en groeien. En dat bleek ook zo te zijn. Maar zo voelde het niet altijd en dat kwam niet door hem. Dat kwam door mij.

Veel mensen denken dat hun partner niet meegroeit. Maar wat is meegroeien eigenlijk? Alleen het woord al schept een verwachting. Ik kan jullie niet vertellen hoe het moet, maar ik kan jullie wel vertellen hoe wij het doen.

Groei is heel normaal. Jullie groeien samen. Het is ook heel normaal dat jullie voorgeprogrammeerd zijn hoe liefde hoort te zijn. Het is heel menselijk dat we overal hokjes voor verzinnen om liefde zo veel mogelijk te begrijpen. We gebruiken deze hokjes ook om ons te beschermen. Want in het leven hebben we pijn ervaren en we gebruiken hokjes en controle om de situatie naar onze hand te zetten. Maar het staat ons in de weg liefde in volledigheid te ervaren zoals het door het Goddelijke bedoeld is. Het hoeft niet zo te zijn.

Iedereen heeft wel truckjes om de ander voor zichzelf te winnen en te laten doen wat je wilt. Toen ik hier achter kwam schaamde ik mij. Doe ik dat allemaal?
Wat we als mens ook heel veel gebruiken is macht en manipulatie om de ander te laten doen wat we willen. Het zijn allemaal spelletjes die ons weghouden bij de liefde van de ander. Vroeg of laat komen mensen er achter dat ze iets missen bij hun partner of dat ze zich niet gezien of gehoord voelen door de ander. Maar eigenlijk hoor je jezelf niet.

Liefde is een reis die we maken met meerdere mensen. Niet alleen met onze partner. Alle mensen op onze pad helpen ons te leren over liefde. En ze spiegelen niet alleen de liefde die we zijn, ze spiegelen ook wat ons weghoud bij onze eigen liefde.

Zo waren er wel eens momenten in mijn relatie waar ik toch even een knoop in mijn maag kreeg. Ik weet dat mijn man op eigen manier en eigen tijd mag groeien maar soms baalde ik ervan dat het niet snel genoeg ging. De knoop in mijn maag gaf aan dat mijn geduld op begon te raken. En dan meestal gebeurde er iets bij mijn man op zijn werk waardoor dit stuk oploste. De meeste dingen die we samen leerde werden niet eens in huis besproken. Sommige dingen loste gewoon op in de handelingen van het dagelijkse leven.

Ik zie ze als handreikingen die door de kosmos op ons pad worden gebracht om ons te helpen. Ze geven een inzicht en soms staan we daar nog niet voor open. Maar het lot blijft ons signalen geven net zo lang tot het kwartje is gevallen. Als je er voor open staat kun je ze zien en ontstaat er groei. Groei waar we voor kiezen door bij elkaar te blijven.

Ik begon dit patroon bij mijn man te herkennen. Ik begon te begrijpen dat er overal hulp op ons pad was om ons te helpen bij onze ontwikkeling als stel. Dat gaf mij de ontspanning die ik nodig had. Want onbewust had ik dan toch kennelijk de angst dat hij niet mee zou groeien. En dat voelt niet goed. De focus was niet meer op mijn relatie gericht. Dat zou alleen maar druk op de relatie zetten.

Daarnaast heb ik mijn eigen rol als vrouw in het begin echt onderschat. Er ontstaat heel veel verandering in een relatie als je aan jezelf blijft werken. Door mijn eigen rugzak te verwerken raakte ik ook niet snel geïrriteerd. Alles wat ik voel bij hem of denk over hem zegt iets over mijzelf. Alles wat tussen ons in staat zijn mijn emoties. En dan zou je kunnen zeggen dat de ander ook zijn rugzak moet legen. Maar dat gaat niet zoals we denken.

Juist doordat ik mijn eigen rugzak ging legen ontstond er ruimte voor meer liefde in mijzelf. Gedrag wat ontstond door de rugzak van mijn man had geen grip meer op mij. Ik werd niet meer boos of geïrriteerd door eigen persoonlijke stukken. Ik kon daardoor ook de emotie achter zijn gedrag zien. Ik kon hem beter begrijpen en eventueel positief spiegelen. Zo kon hij ook verder groeien op zijn eigen manier.

Als ik dit tegen sommige mensen zeg dan worden ze boos. Laat mijn partner ook maar eens wat doen hoor ik dan. Waarom moet ik alles oplossen? Deze vraag krijg ik heel vaak. Ik zie het zo. Voordat jullie naar de aarde kwamen hebben jullie afspraken gemaakt. Jullie zullen elkaar helpen liefde te ervaren en ook elkaar spiegelen wat deze liefde in de weg staat. Daarbij heeft ieder zijn taak. De een lost dit op en de ander lost dat op. Groeien kun je op verschillende manieren en ieder doet dat op eigen wijze. Maar omdat we het leven alleen maar vanuit onszelf ervaren kunnen we niet zien en voelen wat de ander allemaal voor ons oplost. Dit is namelijk net zo veel.

In het verleden heb ik best wel twijfels gehad of ik wel de juiste keuze had gemaakt. Mijn engel vertelde mij dat ik precies de relatie had gekregen die ik nodig had en niet de relatie die ik wenste. We willen vanuit ons ego allemaal de perfecte relatie. Want als iemand zo of zo doet dan is hij de ware voor ons. Maar in werkelijkheid krijgen we wat we nodig hebben. Het universum weet precies wat goed voor ons is. En elke relatie of persoon op ons pad is een kans dichter bij onze eigen zelfliefde te komen. En dat is waar de perfecte relatie begint, met jezelf.

Een relatie is een mooie manier om liefde te ervaren. Ik ben veel wijzer geworden. Maar nog lang niet uit geleerd.

 

      
Ik heb mijn praktijk in Harderwijk en combineer mijn werkt met het gezinsleven thuis.

Maandag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Dinsdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Woensdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Donderdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Vrijdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur

Skype contacten
Het is mogelijk een sessie via skype te ontvangen. Ook uit het buitenland kun je contact opnemen. Een consult in het Engels is mogelijk.Bedankt dat je voor me bent geweest. Bedankt dat je met je zuiverheid mijn leven hebt bekroond. Bedankt dat je mijn leven aan mij hebt teruggegeven. Je hebt duidelijk een ‘nieuwe begin’ gestart bij mij. Een nieuwe begin waarin heel veel positiviteit, harmonie, liefde en licht is; bedankt dat je mijn leven op deze manier hebt geraakt.
Ik weet niet of deze woorden genoeg zijn om te vertellen wat voor impact je hebt op mijn leven, maar dit zijn de eerste woorden die bij mij zijn opgekomen.  

T. uit D.
   


 
Locatie
Harderwijk

Belangrijke links
Contact
Privacy verklaring
Werkwijze
Klachtenregeling
Wat gebeurt er tijdens een sessie?
CAT behandelovereenkomst
Disclaimer


Volg mij op facebook en youtube

  Openingstijden:
Ma t/m vrij van 9.00 uur tot 12.00 uur en 19.00 uur to 22.00 uur.


Mijn andere websites:
www.sterrenmensen.nl

www.hetholistischefamiliehuis.nl
www.kernkind.nl

BTW en KVK
KVK 08141678
BTW
NL 1929.67.137. B01