Liefde in de ander zien
18-12-2016 Auteur Diana Annegarn


We willen zo graag gezien worden. Misschien wil je wel gezien worden op vele vlakken. Ik vind het fijn als mensen de liefde die ik in mijzelf heb zien. Ik word er blij van als iemand het kan voelen door mij aan te kijken of door toeval. Ik vind het bijzonder om te voelen dat het een persoon ontroert of dat iemand ook de liefde in zichzelf ineens voelt.

En dan is dat moment dat we even samen mogen ervaren dat we elkaar zien. Iemand ziet mij en ik zie de ander. We zien elkaar in ons meest kwetsbare deel, in ons meest zuivere deel en in dat deel wat bijna niemand ziet. Onze liefde. We voelen het, we zijn één.

Herken je dit gevoel? Het is het meest bijzondere gevoel wat ik ooit ervaren heb. En wat zo bijzonder is, is dat ik het op verschillende manieren kan ervaren. Ik ben op zo’n moment dankbaar voor de liefde die ik mag voelen. Maar nog dankbaarder voor het feit dat de ander dit ook ziet.

Dit was niet altijd het geval. En dan ineens komt er toch een persoon op mijn pad die mij kan zien, en ik die persoon ook. Het gevoel is overweldigend. Maar ik was er ook wel bang voor. Het voelt zo bijzonder dat iemand diep in mijn ziel kijkt, dat ik soms snel mijn blik afwende. Bij mij zelf stroomde ook wel eens uit geluk de tranen over mijn wangen. Ik moest leren om te kunnen ontvangen.

Soms heb je gewoon even die bevestiging nodig op je pad. Iemand die je echt ziet. Iemand die hart even doet smelten. Op zo’n moment zie je de liefde die je zelf bent in de ogen van de ander terug. En soms is de ander net zo verbaasd als ik.

Inmiddels weet ik dat ik en andere mensen elkaar altijd spiegelen. Dan kan ik zomaar iemand op mijn pad treffen die uit het niets mij ineens bevestigd dat ik liefde ben en een uur later kom ik een andere spiegel tegen. In het begin vond ik dit heel onprettig. Maar steeds meer ging ik mensen ontmoeten die deze liefde in mij beantwoorden door mij te zien als ik hun zag.

Op zo’n moment zijn woorden niet voldoende. Op zo’n moment is het geluk te groot om in woorden uit te drukken. Ik ervaar dan van alles. Ik ervaar in de ander een ziel, een gelijkgestemde, een zielencontact, het universum, God en zelfs soms vorige levens. Er is dan ineens zoveel te voelen en waar te nemen in de ogen van de ander.

De uitdaging is om dit gevoel voor altijd vast te kunnen houden en in iedereen die ik aankijk deze liefde te voelen. Maar sommige hebben hun hart nog dicht. Ze sluiten zich af voor mij omdat ze nog niet weten hoe ze dit kunnen doen. Het is aan mij om te kiezen hoe ik daar op reageer. Tegenwoordig kan ik het gewoon laten voor wat het is.

Weer anderen voelen dat ze door oogcontact bewust worden van hun eigen kwetsbaarheid of hun eigen verdriet. Ze draaien hun hoofd weg of worden verlegen. Wat ik soms zelf ook doe. Soms voelt het niet goed en krijg ik via oogcontact informatie binnen die om wat voor reden niet goed voelt. En bij sommige mensen voelt deze liefde wel heel sterk waardoor ik een beetje verlegen wordt.

Onze ogen zijn heel gevoelig. Voordat ik ga slapen en soms overdag ook reinig ik altijd mijn ogen. Onze ogen ontvangen veel informatie en vaak ook emoties van anderen die we hebben waargenomen in de ogen van een ander. Reinigen werkt voor mij prima.

Wat ook wel eens gebeurt als er oogcontact op een heel diep niveau wordt waargenomen is dat mensen het gaan verklaren. Maar liefde en dit soort ontmoeten zijn eigenlijk niet te verklaren. De meest gehoorde verklaring is dat mensen die bij elkaar zoveel liefde voelen, denken dat ware liefde hebben gevonden. Dat kan natuurlijk best, maar soms ook niet.
  Mijn ervaring is dat deze liefde bij heel veel mensen te voelen is. En bij de een ervaar ik de liefde veel sterker dan de ander. En soms in hele hoge mate dat ik in huilen uitbarst.

De ene persoon sluit in omgang meer bij mij aan of heeft dezelfde interesses. Maar andere keren voel ik deze liefde ook heel sterk en sluit het niet aan bij het gedrag van de persoon. Dat is raar he? Zoveel liefde voelen voor iemand en dan toch niet bij elkaar passen. Of toch niet met elkaar om kunnen gaan. Mensen hebben ook hun pijntjes die nog geheeld mogen worden. Soms ben je een onderdeel van dit proces en soms niet. Soms is jouw liefde al voldoende en soms blijf je een tijdje bij elkaar om iets te helen bij elkaar.

Liefde is elkaar ook ruimte geven. Het is oké om mensen los te laten. Ze zullen op hun eigen manier helen wat er geheeld mag worden. En het is oké dat jij hier geen onderdeel van uit maakt. Het is ook oké om deze ruimte te nemen of deze ruimte te krijgen. Dat is voor sommige best pijnlijk. Maar we zijn nooit los van elkaar. We zijn altijd verbonden. Als het belangrijk is elkaar opnieuw te ontmoeten. Dan zal dat zo zijn. Laat liefde jou brengen waar je zijn moet. En je zult zien dat je de ware liefde in jezelf ontmoet.


 

      
Ik heb mijn praktijk in Harderwijk en combineer mijn werkt met het gezinsleven thuis.

Maandag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Dinsdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Woensdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Donderdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Vrijdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur

Skype contacten
Het is mogelijk een sessie via skype te ontvangen. Ook uit het buitenland kun je contact opnemen. Een consult in het Engels is mogelijk.Bedankt dat je voor me bent geweest. Bedankt dat je met je zuiverheid mijn leven hebt bekroond. Bedankt dat je mijn leven aan mij hebt teruggegeven. Je hebt duidelijk een ‘nieuwe begin’ gestart bij mij. Een nieuwe begin waarin heel veel positiviteit, harmonie, liefde en licht is; bedankt dat je mijn leven op deze manier hebt geraakt.
Ik weet niet of deze woorden genoeg zijn om te vertellen wat voor impact je hebt op mijn leven, maar dit zijn de eerste woorden die bij mij zijn opgekomen.  

T. uit D.
   


 
Locatie
Harderwijk

Belangrijke links
Contact
Privacy verklaring
Werkwijze
Klachtenregeling
Wat gebeurt er tijdens een sessie?
CAT behandelovereenkomst
Disclaimer


Volg mij op facebook en youtube

  Openingstijden:
Ma t/m vrij van 9.00 uur tot 12.00 uur en 19.00 uur to 22.00 uur.


Mijn andere websites:
www.sterrenmensen.nl

www.hetholistischefamiliehuis.nl
www.kernkind.nl

BTW en KVK
KVK 08141678
BTW
NL 1929.67.137. B01