Hoe weet je dat je ware liefde hebt gevonden?
04-18-2018 Auteur Diana Annegarn

Het was mijn gids die mij uitlegde dat liefde een gevoel is. Het is wat je voelt bij de ander. Je voelt het niet altijd omdat je soms door omstandigheden meer je hoofd zit dan anders en daarom is liefde van de ander zo belangrijk. Deze ander kan ons spiegelen dat we uit contact zijn met deze liefde of hoe we weer in contact kunnen komen met deze liefde.

Je zou kunnen zeggen dat de ander je in verbinding houdt. Of het nu je partner of een collega is. Iedereen helpt je terug te keren naar deze liefde. Het kan zijn dat je dit bij de ander voelt en je daarom graag in de aanwezigheid van deze persoon wilt zijn. Maar het kan ook dat je dit even niet voelt en de ander dit spiegelt. Op zo’n moment wil je dan weer even bij de ander weg zijn, je wordt boos, verdrietig of sluit je af. Maar de weg naar de ideale partner is om in deze liefde in jezelf te blijven wat er ook gebeurt. Ook al betekent dat dat je huidige partner bij je weg gaat.

Ik krijg wel eens de vraag hoe je nu weet of je de juiste partner hebt getroffen. Behalve dat de keuze voor een partner heel persoonlijk is, gaat het voornamelijk om de liefde die je voelt bij elkaar. Deze liefde die je op momenten heel sterk voelt bij elkaar. En door de dag heen raken wij afgescheiden van deze liefde, maar de aanwezigheid van de ander hoort ons telkens weer terug te brengen bij deze liefde. Dit is een keuze.

Liefde zit niet zo zeer in iemands gedrag. Liefde voel je. Als je in iemands gedrag voelt dat iemand het goed bedoeld dan maakt het soms niet zo uit wat de ander zegt of doet. Je voelt dat iemand het goed bedoeld.

Blijft de ander voor altijd bij mij?

Het is niet mogelijk dat iemand voor altijd bij je blijft. Je bent hier op de aarde voor jezelf om je doelen te bereiken. De mensen op je pad brengen je daar, maar de garantie dat deze voor altijd blijven heb je niet. Dit is wat anders dan tot in de eeuwigheid verbonden voelen. Uiteindelijk zijn we met iedereen verbonden. Maar het gaat niet over voor altijd bij elkaar blijven, maar elkaar helpen naar deze verbinding met liefde terug te keren.

Omdat we in het leven meestal al heel vaak ervaren hebben dat de ander bij ons weg gaat en nooit echt goed geleerd hebben hoe we hier mee om moesten gaan, is dit een heel kwetsbaar stuk geworden. We hebben onbewust verwachtingen gecreëerd, claimen de ander of kunnen ons nooit echt verbinden.

De gedachte dat de ander uit je leven weg kan gaan komt niet in ons op. De ander kan voor een andere partner kiezen. Mensen zijn tijdelijk in je leven. Ook al zou iemand voor dit hele leven bij je blijven, uiteindelijk ga je dan toch uit elkaar omdat de dood jullie uit elkaar houdt. Natuurlijk zijn we nooit echt gescheiden, maar dat kan je pas echt voelen als je helemaal kunt loskomen van de ander en alle liefde uit jezelf kunt halen. Iets wat de meeste mensen pas leren als hun partner dood gaat. Tot die tijd kun je het alleen maar weten en is liefde nog steeds een proces van vallen en opstaan.

De partner van je dromen
De partner van je dromen is heel persoonlijk. Belangrijk is dat jij deze liefde bij de ander voelt en als deze niet te voelen is dat je altijd weer bij deze liefde terug komt. Van deze liefde gescheiden zijn is onderdeel van dit leven het is onderdeel van het proces om helemaal in deze liefde te blijven.

In het begin schommelen we de hele tijd. Je voelt de liefde bij elkaar en keert er weer uit om vervolgende weer terug te keren. Maar de periodes die er tussen zitten horen steeds kleiner te worden. In de loop van je leven leer je meer te luisteren naar deze liefde. Je leert meer keuzes in je leven te maken waarbij je alleen nog maar liefde voor jezelf voelt en waarbij de liefde voor de ander steeds duidelijker voelbaar wordt.

De behoefte om je telkens af te scheiden word steeds kleiner en je kunt steeds beter de verbinding van liefde voelen. Doordat je de liefde steeds beter gaat voelen zullen andere dingen op de achtergrond verdwijnen. Je weet dat dit de partner van je dromen is want je voelt dat je steeds minder de behoefte hebt de ander te kwetsen. Je irriteert je minder want de liefde wordt sterker voelbaar in alle handelingen. Je weet dat de ander je wakker schud als je even niet met deze liefde in verbinding bent. Je weet ook dat je de ander je daarin aanvult. Je bent een team.

Vertrouwen en veilig voelen
Vertrouwen in de ander en je veilig voelen bij de ander spelen een belangrijke rol. Naarmate je voelt dat je steeds meer kunt overgeven aan deze liefde zul je je steeds meer veilig voelen en steeds meer vertrouwen krijgen. Vertrouwen in de ander is heel belangrijk want je komt dan steeds meer in die liefde. Je gaat de liefde op een steeds dieper niveau voelen.

Veiligheid en vertrouwen in de liefde groeit ook doordat jouw eigen liefde groeit. Je voelt dat je de ander nodig hebt in het proces van liefde geven en ontvangen zodat de ander je kan leren wanneer je wel met liefde verbonden bent en wanneer niet.

Vertrouwen in de ander is onderdeel van dit proces. Je weet dat je een ander kunt vertrouwen door de manier waarop de ander met jouw vertrouwen omgaat. Overgeven aan iemand is een heel kwetsbaar proces. Je kunt voelen dat de ander dit begrijpt als deze zich ook kwetsbaar durft op te stellen.

Het innerlijke kind
Dan kom je op het punt dat jouw innerlijke kind zich veilig voelt. Je kan je kwetsbaar opstellen. Dit onvoorwaardelijke vertrouwen die je had als kind is weer terug. Je bent inmiddels ook volwassen dus je begrijpt dat alles een leerproces is geweest.
  Er is alleen nog maar liefde tussen jullie beide. De overgave naar elkaar toe gaat steeds dieper en brengt je op ongekend niveau. Het voelt misschien zweverig of heel spiritueel. Het is niet meer uit te leggen. Het is alleen nog maar te voelen. En terwijl anderen tegen je zeggen dat zij dit ook ervaren bij hun partner, lag je hun toe. Je weet dat we allemaal aan het leren zijn in een relatie. Het proces van liefde afstoten en liefde aantrekken is allemaal een onderdeel om van elkaar te leren helemaal in deze onvoorwaardelijkheid te komen en dualiteit los te laten. Dat je een hoop van de ander leert is de enige garantie die je kunt krijgen.

Dan pas kan je voelen dat je ware liefde hebt gevonden. Want je hebt geen verwachtingen meer van de ander. Je weet dat jullie ontmoeting zo bedoeld is en als het zo bedoeld is kan deze zo geëindigd worden. En jij weet dan in je eigen kracht te blijven. Iets bepaald dat jullie samen komen en dit zelfde zal ook bepalen dat jullie uit elkaar gaan. Je hebt geen controle meer nodig want je hebt vertrouwen. Je geeft je over aan een hogere macht.

Tenslotte zijn we hier niet op aarde om elkaar op te vullen maar om elkaar aan te vullen en elkaar te brengen met deze liefde in jezelf in verbinding te blijven. De ander is slechts een spiegel in dit proces waarbij de dualiteit in liefde samensmelt zodat er alleen nog maar eenheid overblijft. De ander en jij vertegenwoordigen het Goddelijke.

De enige manier om dit te bereiken is groeien, groeien en nog eens groeien.


 

      
Ik heb mijn praktijk in Harderwijk en combineer mijn werkt met het gezinsleven thuis.

Maandag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Dinsdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Woensdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Donderdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Vrijdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur

Skype contacten
Het is mogelijk een sessie via skype te ontvangen. Ook uit het buitenland kun je contact opnemen. Een consult in het Engels is mogelijk.Bedankt dat je voor me bent geweest. Bedankt dat je met je zuiverheid mijn leven hebt bekroond. Bedankt dat je mijn leven aan mij hebt teruggegeven. Je hebt duidelijk een ‘nieuwe begin’ gestart bij mij. Een nieuwe begin waarin heel veel positiviteit, harmonie, liefde en licht is; bedankt dat je mijn leven op deze manier hebt geraakt.
Ik weet niet of deze woorden genoeg zijn om te vertellen wat voor impact je hebt op mijn leven, maar dit zijn de eerste woorden die bij mij zijn opgekomen.  

T. uit D.
   


 
Locatie
Harderwijk

Belangrijke links
Contact
Privacy verklaring
Werkwijze
Klachtenregeling
Wat gebeurt er tijdens een sessie?
CAT behandelovereenkomst
Disclaimer


Volg mij op facebook en youtube

  Openingstijden:
Ma t/m vrij van 9.00 uur tot 12.00 uur en 19.00 uur to 22.00 uur.


Mijn andere websites:
www.sterrenmensen.nl

www.hetholistischefamiliehuis.nl
www.kernkind.nl

BTW en KVK
KVK 08141678
BTW
NL 1929.67.137. B01