Hoe omarm jij jouw eigen levenspad als de pijn zo groot is?
13-9-2017 Auteur Diana Annegarn

Wat kan het leven soms anders gaan dan je wenst he? Ik herken dat helemaal. Het leven is een pad waar we keuzes hebben maar soms voelt dat niet zo. Soms voelt het alsof alles al voor ons besloten is. In hoeverre hebben we daar dan nog een vrije wil in?

Het moeilijkste in het leven zijn de zwaarste momenten. Die momenten dat je hart het gewoon even niet meer aan lijkt te kunnen. Pas als je er later op terug kijkt weet je dat je ook hier weer doorheen bent gekomen. Maar hoe?

Leren omgaan met de pijn die op ons pad is de enige keuze die we hebben. Wat je ook kiest, laat het een weg zijn die heel natuurlijk voor je voelt. Voor mij voelt het heel natuurlijk om alles wat ik mee heb gemaakt als een doel te zien. Het heeft een doel om ergens te komen. Het is een kans om te helen maar zo zie ik het in het begin niet.

Eerst vind ik het meestal moeilijk. Ik trek mij dan terug want dat voelt heel natuurlijk voor mij. Veel rust en niet veel aan mijn hoofd. Als ik rust zoek heb ik ook afleiding nodig want anders gaat mijn hoofd op volle toeren. Zelfonderzoek helpt mij dan. Het onderzoekje om uit te vinden wat de reden is waarom dit op mijn pad kwam.

En ook al weet ik niet altijd direct de reden, er is altijd wel een stuk wat ik mag loslaten. Zodra ik iets heb losgelaten komt er ruimte. Dit kan soms wel een tijd aanhouden. Als ik alles heb onderzocht komt vaak de rust weer. En na een tijdje ga ik erover schrijven. En terwijl ik schrijf besef ik hoeveel er in mij veranderd is. Er is ruimte gekomen en meer bewustwording.

Door te schrijven vallen er kwartjes. Verstandelijk kan ik altijd wel bedenken dat het een reden heeft, maar op dat moment voelt mijn hele hart en ziel de reden. Mijn leven heeft een reden en zo ook het “lijden”. Ten eerste wil ik benadrukken dat het pas lijden is als je het zo voelt. Door de reis naar binnen te maken tijdens deze momenten, voelt het niet meer als lijden. Ik doe dit daarom graag omdat het gevoel van lijden onmacht geeft en de reis naar binnen geeft hoop.

In het begin schaamde ik mij voor mijn pijnlijke stukken in mijn leven. Het geeft soms een gevoel dat ik totaal anders ben dan anderen. En niemand wil dat voelen. En ook omdat anderen mijn pijn niet kunnen voelen, gaven ze soms adviezen en raad waar ik op dat moment helemaal niets mee kon. Meestal komt het advies erop neer dat ik geen emoties mocht voelen, want zo erg is het niet.

Dat meende ze misschien niet, maar zo klonk het wel. In het begin trok ik mij dus heel vaak terug. Op zo'n moment was ik heel kwetsbaar en had ik liever alleen maar ondersteunende woorden. Dit heeft mij geleerd dat ik op zo'n moment beter alleen kan zijn en dus de reis naar binnen maak. Alleen zijn is verbinding met het Goddelijke voelen als ik dat toelaat. Dus daarom ook mijn weg naar binnen. De weg naar het Goddelijke is tevens de weg naar heling.

Later ben ik mijn verhaal gaan delen met mensen. Ik kwam erachter dat veel mensen steun vonden in mijn verhaal. Persoonlijk vond ik dat heel prettig want dat gaf nog meer een bevestiging dat mijn “lijden” een reden had. Ik wou graag mensen helpen en ik begreep hun nu als geen ander. Ik kon hun helpen omdat mijn manier om de reis naar binnen te maken mij hielp maar ook hun hielp. Ik zag wat het effect op mensen was.

Zo leerde ik dus dat mijn pijn andere kon inspireren ook de reis naar binnen te maken. Tijdens de opleiding die ik gaf leerde mensen ook van hun pijn hun kracht te maken en te ervaren dat deze pijn hun hielp hun doelen op aarde beter uit te dragen. Ik heb in die periode ook veel spirituele boeken gelezen.

Maar wat mij opviel was dat deze boeken veel vanuit het hogere zelf werd geschreven en vanuit de spirituele wereld. Waardoor het er op lijkt dat de persoon die het schrijft totaal geen emoties heeft en het nooit zwaar heeft. Ik ben toen gaan denken dat het leven ook zo was.

Ik voelde mij soms tussen twee werelden in staan. Het ene deel die zegt dat ik een krachtig en mooi wezen ben en dat alles een reden heeft en een andere deel die soms helemaal geen zin heeft in het leven en het leven totaal niet zag zitten. Het zorgde dus voor een scheiding in mijzelf.

Ik kon dan wel mijn verhaal delen met de wereld, maar alleen maar vanuit het gevoel dat het altijd goed kwam. Maar hoe pijn het doet of deed kon ik niet delen. Ik kreeg dan ook veel mensen op mijn pad die mij dit spiegelde. Mensen die mij vertelde dat als ik nog emoties zou hebben ik niet 'klaar was', of ik geen mensen kon helpen.

Inmiddels denk ik daar anders over. Ik help mensen “echt” te zijn. Deze deling in jezelf voelt niet prettig. Pijn en emoties zijn een onderdeel van ons leven. Ze zijn nodig om te voelen dat je je pad begrijpt en jezelf vrij maakt van wat je pad blokkeert. De dingen die we mee maken helpen ons op ons pad. Ze brengen ons geen pijn ook al voelt dat wel zo.

Het duurde even voordat ik dat door had. Dat ik als mens gewoon pijn mocht voelen en ook gewoon mocht toegeven dat ik het helemaal niet leuk vindt dat het mij overkomt. Dat geeft zoveel ruimte. Daarna kan ik weer gewoon lachen om mijzelf en mijzelf er aan herinneren dat het totaal geen zin heeft om zo te denken.

Inmiddels is de reis naar binnen heel normaal. Ik voel in in mijn lichaam dat mijn energie niet goed stroomt. Ik reis dan ook gelijk naar binnen. Ik weet dat ik er even naar kan kijken dan is het weg. En wat ik te zien krijg is niet altijd heel simpel. Ik word wel altijd geholpen. Soms is er een kort inzicht, soms krijg ik een initiatie omdat het om nieuwetijdsenergie gaat en een andere keer duurt het meerdere dagen dat ik er doorheen ben.

Al mijn pijn die ik heb meegemaakt heb ik op deze manier verwerkt. En het bijzondere is dat het nu een deel is van mijn leven. Het is wie ik ben. Ik heb er geen oordeel meer over. Het voegt iets toe aan de dingen die ik wil gaan doen. Het helpt mij in verbinding te blijven met mijn lichaam als ik te lang in hoge energie werk. Het helpt mij te aarden, het helpt mij dingen te zien die ook belangrijk zijn en die ik even over het hoofd had gezien.

Het leven helpt mij erbij. De meest moeilijke dingen in mijn leven gebruik ik nu al hulpmiddel om mensen beter te begrijpen. Ik was zelf een nieuwetijdskind die het als kind moeilijk had en uiteindelijk heb ik veel nieuwetijdskinderen geholpen met hun ouders bewust te maken wat zij van binnen voelen. Dit kan natuurlijk alleen maar als ik het zelf ook heb verwerkt. Ik kan geen mensen helpen als ik de stukken zelf ook niet goed verwerkt heb.

En ook al heb ik dingen verwerkt, ik kom toch telkens nog iets tegen wat dan toch nog verwerkt kan worden. Dat komt omdat ik de informatie uit mijzelf heb leren halen. Soms stroomt mijn energie niet goed en dan weet ik dat het antwoord dat ik zoek in mijzelf ook blokkeert.

Het leven was niet altijd leuk en is niet altijd leuk. Wat in de loop van de jaren is veranderd is mijn perceptie. Ik gebruik al deze levenservaring om de dingen te doen die ik wil gaan doen. Ik omarm het nu en kan oprecht zeggen dat ik een wijze vrouw ben geworden dankzij alles wat ik heb meegemaakt.


 

      
Ik heb mijn praktijk in Harderwijk en combineer mijn werkt met het gezinsleven thuis.

Maandag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Dinsdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Woensdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Donderdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Vrijdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur

Skype contacten
Het is mogelijk een sessie via skype te ontvangen. Ook uit het buitenland kun je contact opnemen. Een consult in het Engels is mogelijk.Bedankt dat je voor me bent geweest. Bedankt dat je met je zuiverheid mijn leven hebt bekroond. Bedankt dat je mijn leven aan mij hebt teruggegeven. Je hebt duidelijk een ‘nieuwe begin’ gestart bij mij. Een nieuwe begin waarin heel veel positiviteit, harmonie, liefde en licht is; bedankt dat je mijn leven op deze manier hebt geraakt.
Ik weet niet of deze woorden genoeg zijn om te vertellen wat voor impact je hebt op mijn leven, maar dit zijn de eerste woorden die bij mij zijn opgekomen.  

T. uit D.
   


 
Locatie
Harderwijk

Belangrijke links
Contact
Privacy verklaring
Werkwijze
Klachtenregeling
Wat gebeurt er tijdens een sessie?
CAT behandelovereenkomst
Disclaimer


Volg mij op facebook en youtube

  Openingstijden:
Ma t/m vrij van 9.00 uur tot 12.00 uur en 19.00 uur to 22.00 uur.


Mijn andere websites:
www.sterrenmensen.nl

www.hetholistischefamiliehuis.nl
www.kernkind.nl

BTW en KVK
KVK 08141678
BTW
NL 1929.67.137. B01