Heb jij last van de energie van anderen?
27-11-2017 Auteur Diana Annegarn

Wie herkent dit? Moe en uitgeput, drukke ruimtes moeten vermijden, na een gesprek met iemand volledig uitgeput zijn, niet bij jezelf kunnen blijven enz. Als je heel gevoelig bent kan dit soms als een ramp ervaren worden. Waarom neem je zoveel energie in je op en hoe kom je ervan af?

Als medium doe ik heel veel energie werk. Dus als geen ander weet ik hoe belangrijk het is mijn aura schoon te hebben. En daarnaast vind ik het als mens ook heel vervelend als ik telkens de energie van anderen overneem.

Ik was altijd op zoek naar antwoorden hierover en naar inzichten. Ik wil geen energie van anderen met mijn meedragen want dan voel ik mijzelf niet meer. En hoe verder ik mij ontwikkelde hoe meer gevoeligheid toenam. En hoe meer deze toenam hoe bewuster ik werd dat ik de energie van anderen in mij op nam.

Er is een groot verschil tussen wie ik was en wie ik ben. Naarmate ik groei zie ik veel beter dat iets of iemand in mijn energie aanwezig is. Iemand vertelde ooit dat hij niet zo gevoelig was en daarom ook niet het idee had dat hij zoveel met zich mee droeg. Volgens hem nam hij niet zo veel de energie over van een ander. Maar is dit zo?

Je neemt altijd energie van anderen in je op. Of je nu gevoelig bent of niet. Alleen mensen zijn zich hier niet bewust van. Sommige laden zich op met energie van anderen. Bewuste mensen zijn zich bewust dat ze zich niet moeten opvullen met de energie van anderen omdat dit gevolgen heeft. Er is dus een reden waarom je deze energie in je opneemt. Deze reden is belangrijk te onderzoeken. Iedereen heeft een bepaalde mate van gevoeligheid, hoe meer je je ontwikkelt hoe gevoeliger je wordt. En als je gevoeliger wordt, word je ook bewuster. En hoe bewuster je wordt, hoe meer je gaat waarnemen dat je je opvult met de energie van anderen.

Sommige zijn zich er niet zo bewust van. Ze voelen zich vaak moe, komen niet vooruit in het leven en blijven lang hangen in oude patronen. Mensen die heel gevoelig zijn moeten een zelfonderzoekje doen om te zien waarom ze deze energie vasthouden. Want anders kunnen ze niet functioneren.

Dus je wordt je pas bewust als je jezelf ontwikkeld. Ontwikkeling ontstaat door persoonlijke stukken in jezelf op te lossen. Dus wat jou stagneert in jouw vooruitgang. Het zijn nooit andere mensen die jou stagneren, als je hun energie in je opneemt en niet loslaat dan stagneer je. Hoe meer je in opneemt ontstaat door hoe jij over jezelf denkt en hoe bewust jij leeft. Want vaak is het nodig jouw levensstijl aan te passen tot een levensstijl die meer bij jouw past.

Wij nemen dagelijks energie over van andere mensen. Ik noem dat groepsenergie. Deze groepsenergie heeft een trilling. Als wij in deze groepsenergie verblijven dan nemen wij deze trilling over. Dit kan helend zijn, confronterend of inspirerend. Hoe dan ook het roept iets in jou op, het doet iets met je. En wat het met je doet is belangrijk voor jou.

Ik omarm altijd de groepsenergie waar ik mocht zijn. Ik veroordeel het niet want dan blijft het juist bij mij. Dus ik laat het zijn voor wat het is en ben dankbaar dat ik daar een onderdeel van uit mocht maken. Dit zorgt er al voor dat ik het los laat.

Groepsenergieën hebben ook vaak veel emoties. Mensen die ik spreek, spreken vaak over het overnemen van de emoties van anderen. In grote groepen komen altijd emoties vrij. Soms zijn mensen bij elkaar om te ontladen of op te laden. Er ontstaat altijd verandering in de mens en daarom komen er emoties vrij. Maar deze emoties kunnen ook de groei van mensen in de groep beïnvloeden of stagneren. Het kan ervoor zorgen dat mensen hun zelfstandigheid niet meer voelen en afhankelijk worden van de ander. Dit is waarom het zo belangrijk is dat je je bewust wordt hoeveel je dagelijks in je systeem opneemt. En als mensen hier bewust van worden zullen ze heel anders gaan leven.

Daarom is het een gave of geschenk als je je hier wel bewust van bent. Jouw missie om beter bij jezelf te blijven is ontzettend belangrijk. Want als jij helemaal bij jezelf kunt blijven zul je leren hoe je deze energie in een groep positief vanuit het hoogste en zuiverste licht kunt beïnvloeden. Jij stuurt het. In plaats van de spons of prullenbak te zijn in een groep wordt je de lichtbrenger. Iemand die onbewust de groep heelt. Dit doe je al wel, maar als je het nog als een hinder ervaart dan voelt dit niet als een prettige ervaren en zul je eerder uit te groep vertrekken in plaats van de groep te helen.

Het is daarom belangrijk te begrijpen in welke groepstrilling je stapt. Besef dat je een gave hebt om het aan te voelen, dus het is belangrijk dat je dit in jezelf ontwikkelt op een manier die bij je past. Geen slachtoffer meer zijn van jouw eigen gave, maar in je kracht komen. Jij kunt met energie spelen en deze beïnvloeden in positieve zin. Maar jouw negatieve gedachte of gevoelens over de groep kunnen de energie in de groep ook negatief beïnvloeden.

Ik houd er rekening mee dat in welke groep ik ook kom, ik een onderdeel ben van het geheel en van de energie die daar is. Het is belangrijk dat ik mij veilig voel in een groep. Het helpt dus groepen te kiezen waar ik mij goed bij voel. Zou ik gaan winkelen op een zaterdag in een grote stad die ik niet ken, dan voel ik mij minder veilig. Ook onverwachte dingen kunnen mij uit balans brengen. Dus ga ik in een grote stad winkelen dan vraag ik mij die ochtend af hoe ik in mijn vel zit. Wat kan ik aan? Als iemand mij die dag uitscheldt om onverklaarbare reden, dan kan dit gebeuren. Zit ik goed in mij vel om dit aan te kunnen? Dus kan ik verrassingen aan?

Daarnaast is het belangrijk hoe ik mijzelf durf te zijn in een groep. Durf ik mijzelf te laten zien? Durf ik mijn mening of verhaal te vertellen. Het is dus belangrijk bewust te worden in welke groep ik stap. Hele
  gevoelige mensen voelen intuïtief al aan of het goed voelt of niet. En naar jouw intuïtie luisteren is het beste wat je kunt doen.

Dan kom je in een situatie waar je veilig voelt en vertrouwd. Jouw onderbuik vertelt dat het goed is om te gaan en toch neem je energie over. Mensen spiegelen. En als ze spiegelen kun je maar beter 1 persoon tegelijk hebben die spiegelt, dan een hele groep. Deze persoon helpt je een stuk verder te groeien. Alle mensen helpen jou verder te groeien. Je mag deze groei toelaten zoals jij het wil. Snel of langzaam. Je kunt er ook voor weglopen. Maar dat lijkt maar zo. We zijn altijd onderdeel van een groepsproces en we voelen mensen, ademen mensen, horen mensen, zien mensen dit hoort erbij.

Hoe beter jij jezelf leert kennen in groepen, bijv. ben je jezelf, wat is jouw behoefte, waar komt dit vandaan enz, hoe meer jij bij jezelf kunt blijven. De kans is groot dat je dan ook beter geaard bent. En zo beter bij jezelf kunt blijven. Je voelt intuïtief aan wanneer het beter is om te gaan ook al wil niemand dat je gaat, je voelt je niet schuldig als je gaat, je hebt niet te behoefte jezelf uit te leggen. Je blijft heel goed bij jezelf.


 

      
Ik heb mijn praktijk in Harderwijk en combineer mijn werkt met het gezinsleven thuis.

Maandag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Dinsdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Woensdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Donderdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Vrijdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur

Skype contacten
Het is mogelijk een sessie via skype te ontvangen. Ook uit het buitenland kun je contact opnemen. Een consult in het Engels is mogelijk.Bedankt dat je voor me bent geweest. Bedankt dat je met je zuiverheid mijn leven hebt bekroond. Bedankt dat je mijn leven aan mij hebt teruggegeven. Je hebt duidelijk een ‘nieuwe begin’ gestart bij mij. Een nieuwe begin waarin heel veel positiviteit, harmonie, liefde en licht is; bedankt dat je mijn leven op deze manier hebt geraakt.
Ik weet niet of deze woorden genoeg zijn om te vertellen wat voor impact je hebt op mijn leven, maar dit zijn de eerste woorden die bij mij zijn opgekomen.  

T. uit D.
   


 
Locatie
Harderwijk

Belangrijke links
Contact
Privacy verklaring
Werkwijze
Klachtenregeling
Wat gebeurt er tijdens een sessie?
CAT behandelovereenkomst
Disclaimer


Volg mij op facebook en youtube

  Openingstijden:
Ma t/m vrij van 9.00 uur tot 12.00 uur en 19.00 uur to 22.00 uur.


Mijn andere websites:
www.sterrenmensen.nl

www.hetholistischefamiliehuis.nl
www.kernkind.nl

BTW en KVK
KVK 08141678
BTW
NL 1929.67.137. B01