Heb jij de innerlijke reis al gemaakt?
Auteur Diana Annegarn 13-10-2017

Iedereen begint vroeg of laat aan zijn of haar innerlijke reis. De innerlijke reis is een reis naar binnen waar je alle rommel die je de afgelopen jaren, en zelfs in vorige levens, hebt opgebouwd gaat zien. Deze reis is nodig om je voor te bereiden op jouw toekomst zodat je een gelukkiger en bewuster leven tegemoet gaat.

We zijn dagelijks veel gericht op het leven buiten onszelf. Maar het leven buiten onszelf is een afspiegeling van het leven binnen in onszelf. Hoe wij ons van binnen voelen uit zich buiten onszelf. Zo lijkt het bijvoorbeeld alsof het leven tegen zit of dat iemand jou kwetst. Maar alles buiten jezelf is een filmpje van wat er binnen in jou afspeelt.

In onszelf hebben we veel emoties opgeslagen. Zie het als een kast vol kleren. Eigenlijk hoor je alles netjes in de kast te leggen en misschien wat oude kleding weg te doen. Maar in werkelijkheid hebben we geleerd alles in de kast te gooien zonder het te onderzoeken. Oude kleding wordt nooit weggegooid omdat we er emotionele waarde aan hechten. Het is normaal geworden en loslaten hebben we misschien nooit geleerd.

Zo ontstaat er achterstallig onderhoud waar je misschien geen last van lijkt te hebben. Maar meestal als er iets groots in ons leven gebeurt komt dan toch naar boven dat je alle jaren slecht voor jezelf hebt gezorgd. En soms slaat het noodlot ineens toe en ben je ineens verplicht om naar binnen te keren.

Vroeg of laat gebeurt dit ons allemaal. Ik heb vele mensen in mijn praktijk gehad die ergens wel een keer zijn vastgelopen in hun leven. En soms niet 1 keer maar meerdere keren. Persoonlijk kan ik uit ervaring meepraten. Ik heb een keer een burnout gehad toen ik 21 was en dat was niet de laatste. Het is heel bijzonder om te zien dat het niet bij 1 keer blijft. Het is kennelijk een pad met meerdere treden. Waar je telkens weer een stap dichter bij jezelf komt. En elke keer weer een stuk dieper.

Dat zorgt voor veel groei. Inmiddels is het voor mij heel normaal geworden om goed voor mijzelf te zorgen maar ik moest het wel leren. En mijn lichaam leert mij dagelijks nog heel veel. De innerlijke reis is geen reis waar een eind aan komt. In het begin vond ik het vervelend dat ik telkens terug viel. Daarna begon ik het te zien als een zoektocht in mijzelf om verborgen schatten op te zoeken.

Veel emoties die ik had ervaren ontstonden omdat ik de wereld om mij heen niet goed begreep en zij mij niet. Maar daardoor kwamen heel veel kwaliteiten en talenten in de onderdrukking. Ook projecteerde ik dit negatief op mijzelf. Daardoor werd mijn zelfbeeld minder en geloofde ik niet in verandering. Ik kon niet meer geloven dat er hele goede dingen op mijn pad zouden komen en dat ik dit zelf in de hand had.

Door de innerlijke reis dagelijks aan te gaan, tijdens een meditatie of als ik ’s nachts niet kan slapen of heel vroeg wakker ben, ontdek ik telkens weer iets nieuws over mijzelf. En elke keer laat ik weer een oud stuk los. En tjonge wat zijn het er veel. Nu na vele jaren persoonlijke ontwikkeling kom ik nog steeds dingen tegen over mijzelf. Omdat ik eerder dacht dat daar een eind aan zou komen werd ik nog wel eens gefrustreerd als er weer een innerlijke reis nodig was. Nu is het zo gewoon als tandenpoetsen. Alles wat ik loslaat brengt mij weer een stuk vooruit in het leven. Zo leer ik meer over mijzelf, over anderen en over het leven. Er is veel wijsheid in mij wat nog verborgen ligt. Ik weet nu de waar ik deze kan vinden.

Elke keer als ik een stukje loslaat maakt het mij meer compleet dan ooit te voren. Of dit nu mensen, situaties of oud zeer is. De pijn van loslaten is de pijn die ik voel omdat ik niet mijzelf ben. De innerlijke reis is dan ook iets wat ik heb moeten leren. Het was geen makkelijke weg, maar wel een weg die mij brengt wat ik nodig heb. Nu is het een weg voor mij die heel normaal is. Een weg waar ik een passie heb gecreëerd voor zelfontwikkeling en innerlijke reizen. Een weg waar alles op mijn pad alleen maar een uitdaging is geworden, een nieuwe kans om verder te kunnen groeien en meer over mijzelf of het grote geheel te leren kennen.

Geen enkel boek of anders kan mij zo ver brengen als de wijze lessen op mijn pad. Het leven is werkelijk het beste wat een mens kan overkomen.


 

      
Ik heb mijn praktijk in Harderwijk en combineer mijn werkt met het gezinsleven thuis.

Maandag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Dinsdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Woensdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Donderdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Vrijdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur

Skype contacten
Het is mogelijk een sessie via skype te ontvangen. Ook uit het buitenland kun je contact opnemen. Een consult in het Engels is mogelijk.Bedankt dat je voor me bent geweest. Bedankt dat je met je zuiverheid mijn leven hebt bekroond. Bedankt dat je mijn leven aan mij hebt teruggegeven. Je hebt duidelijk een ‘nieuwe begin’ gestart bij mij. Een nieuwe begin waarin heel veel positiviteit, harmonie, liefde en licht is; bedankt dat je mijn leven op deze manier hebt geraakt.
Ik weet niet of deze woorden genoeg zijn om te vertellen wat voor impact je hebt op mijn leven, maar dit zijn de eerste woorden die bij mij zijn opgekomen.  

T. uit D.
   


 
Locatie
Harderwijk

Belangrijke links
Contact
Privacy verklaring
Werkwijze
Klachtenregeling
Wat gebeurt er tijdens een sessie?
CAT behandelovereenkomst
Disclaimer


Volg mij op facebook en youtube

  Openingstijden:
Ma t/m vrij van 9.00 uur tot 12.00 uur en 19.00 uur to 22.00 uur.


Mijn andere websites:
www.sterrenmensen.nl

www.hetholistischefamiliehuis.nl
www.kernkind.nl

BTW en KVK
KVK 08141678
BTW
NL 1929.67.137. B01