Durf jij uniek te zijn?
20-12-2018 Auteur Diana Annegarn

Ik wil met mijn werk graag overbrengen dat niemand minder of meer is dan de ander. Ik kan als medium vanuit mijn hoge bewustzijn schrijven, dat kan jij ook of leren. Ik kan als medium met engelen, gidsen of buitenaardse communiceren, dat kan jij ook of leren. Maar ik geloof ook dat iedereen hier een doel heeft op aarde. Je kunt het altijd leren maar soms is het niet nodig omdat jij met anderen talenten en kwaliteiten hele andere mooie dingen kunt doen waar je heel gelukkig van wordt.

Het belangrijkste in het leven is dat jij gelukkig bent en op onderzoek gaat wat jou gelukkig maakt. Mensen op je pad helpen je daar te komen. Zo kun je naar mensen kijken die jou inspireren. Dat doe ik ook. Ik ben graag in de omgeving van deze mensen of lees hun boeken of bekijk hun filmpjes. Ze inspireren mij de volgende uitdaging in mijn leven te onderzoeken. Dit hoeven niet altijd spirituele mensen te zijn. Laatst was de hond van mensen die ik ken ernstig ziek. De manier waarop ze er mee omgingen vond ik inspirerend en hartverwarmend.

Er zijn voldoende mensen op mijn pad waar ik veel van leer en waar ik een voorbeeld aan neem. Ik geloof ook dat dit belangrijk is. Ze inspireren mij verder te groeien tot de persoon die ik wil zijn. Ik geloof dat iedereen een inspirator is. Als het maar voor je kleinere broertje of zusje.

Iedereen is gelijkwaardig. We zijn totaal verschillend en uniek maar net zo gelijkwaardig. Het zijn allemaal zielen en allemaal mensen. En hoe ze dit uiten en vormgeven is wat bij hun past. Hun unieke manier van uitvoeren kan ik nooit nadoen. Want dan zou ik mijn eigen unieke kant verliezen. En wat mij uniek maakt is nu juist waar mijn kracht ligt. Dus waarom zou ik dat doen?

Dat geldt voor iedereen. Iedereen is uniek op eigen wijze. Dat wat jou uniek maakt daar ligt jouw roeping en jouw kracht. Ik laat mij dan een tijdje inspireren door iemand maar ontwikkel vervolgens mij eigen mening. Bijvoorbeeld iemand doet iets wat ik geweldig vindt, maar na verloop van tijd vind ik het niet meer zo geweldig. Ik heb dan mijn eigen unieke weg gevonden. Soms blijven mensen jarenlang een inspiratie en soms tijdelijk.

Ik heb mijn eigen wijze om iets te zeggen, iets te doen of een mening. Zo kan ik net zo goed een hele goede buschauffeur worden, maar toch een eigen rijstijl hebben. Samen kunnen we even goed zijn. Misschien dat deze maatschappij een winnaar uitkiest omdat er maar 1 de beste kan zijn, maar in praktijk is dit helemaal niet waar. Er zijn bijvoorbeeld genoeg goede coaches in het land. De een is niet beter dan de ander, alleen maar uniek.

Uniek zijn is een kracht. Maar veel mensen vinden uniek zijn nog heel moeilijk. Want vanaf kinds af aan onderdrukken wij dit deel bij kinderen. Je leert als kind niet zo snel iets op eigen wijze te doen. Als kind leer je systemen te volgen en de mening van anderen te volgen. Er zijn niet veel kinderen die opgroeien in verbinding met hun unieke kant. We vinden het soms te spannend om kinderen af te laten wijken van het gemiddelde en onbewust houden we het daarom zelf in stand. Ik begrijp dat wel omdat het pijn en verdriet kan geven als het kind niet aan het gemiddelde voldoet. Maar als we allemaal kinderen helpen uniek te zijn, zonder hier de nadruk op te leggen en als iedereen hier achter staat, dan zou de wereld er anders uitzien.

Op dit moment zijn er zoveel mensen en allemaal zijn ze uniek. En allemaal hebben ze pijn in dit stuk ervaren. Dan krijg je dat mensen soms boos worden als jij er anders over denkt dan zij of dat mensen gekwetst raken omdat jij er anders over denkt dan zij. Soms voelen mensen zich eenzaam omdat anderen anders zijn. Het feit is dat we allemaal anders zijn. Daar ligt onze kracht. We vormen allemaal een druppel in de oceaan. We zijn door onze uniekheid ook verbonden. Maar omdat we nog veel pijn in dit stuk ervaren botsen mensen vaak in dit stuk waardoor mensen zichzelf niet zo snel laten zien.

Dat is ontzettend zonde! Want dat is waar onze kracht ligt en onze talenten. Zo komen we er nooit achter wat we hier komen doen. We zijn allemaal een groot geheel. Uniek zijn is wat ons kleurt. De ene kleur is de andere kleur niet. En door de verschillende kleuren vormen we samen een kleurrijk geheel. De kleur zorgt ervoor dat we weer kunnen afstemmen op elkaar.

Een coach die bijvoorbeeld niet spiritueel is, zal bij mij niet passen. En iemand anders vindt bijvoorbeeld een coach die spiritueel is weer helemaal niets. Ieder mens heeft mensen nodig om te groeien. Soms geven we wel eens negatieve reacties op andere mensen omdat zij in onze ogen niet goed werk doen. Dit is dan ook weer omdat we onze eigen unieke kanten niet toelaten. Er is geen goed of fout, alleen een unieke ontwikkeling.

Wie zijn eigen uniekheid toelaat begrijpt dat we allemaal uniek zijn. Als we uniek zijn weet je ook als geen ander dat je van het leven leert en dat het daarom onmogelijk is een fout te maken. Je trekt mensen aan op de energietrilling die je op dat moment bezit. Heb je veel negatieve energie dan trek je de mensen aan die daarbij horen. Maar dat hoeft niet fout te zijn. Het kan zelfs zijn dat iemand daardoor uit zijn patroon stapt en tot de conclusie komt dat hij zijn leven wat positiever wil leven. Het kan ook zijn dat de mensen die hij op zijn pad aantrekt wat positiever gaan leven dankzij zijn inzicht. Wat de personen op dat moment krijgen is voor hun goed. En willen ze liever wat anders, dan kunnen ze voor andere dingen kiezen.

Maar het is afhankelijk van hoe je zelf in het leven staat. Elke keer als je een waardeoordeel hebt over iemand, stel je zelf dan eens de vraag wel unieke deel van jezelf jij niet wilt zien? Het fijt dat jij er anders over denkt dan een ander, zorgt ervoor dat jij jouw unieke deel hebt gevonden. En als je dit op een positieve manier naar buiten durft te uiten, door bijvoorbeeld een artikel te schrijven over hoe jij iets ziet, in plaats van een artikel te schrijven en daarin de ander te corrigeren of afmaken, dan kom jij bij jouw missie op aarde. Daar waar jouw unieke zienswijze is of unieke manier doen is, daar ligt iets belangrijks op jou te wachten.

Wees daarom nooit bang om het anders te doen dan anderen. Het is belangrijk dat jij dat doet voor jezelf. Als je dit pad bewandelt zul je dingen op je pad gaan krijgen die je helpen maar ook gaan verbinden met de medemens. Samen verschillend zijn is hoe het leven bedoeld is. Niemand hoeft zo te denken of doen als jij. Jij mag het op eigen wijze doen. Durf jij alle verwachtingen los te laten en te gaan staan voor jezelf?

Niemand is beter of slechter dan de ander, niemand kan het werkelijk fout doen. We leren en we zien in elkaar de meester en de leerling. En als we dat kunnen blijven zien in elkaar zal de wereld veel rustiger aanvoelen. We mogen de ander het vertrouwen geven en de ruimte zijn eigen leven zo goed mogelijk te leven.


 

      
Ik heb mijn praktijk in Harderwijk en combineer mijn werkt met het gezinsleven thuis.

Maandag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Dinsdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Woensdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Donderdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Vrijdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur

Skype contacten
Het is mogelijk een sessie via skype te ontvangen. Ook uit het buitenland kun je contact opnemen. Een consult in het Engels is mogelijk.Bedankt dat je voor me bent geweest. Bedankt dat je met je zuiverheid mijn leven hebt bekroond. Bedankt dat je mijn leven aan mij hebt teruggegeven. Je hebt duidelijk een ‘nieuwe begin’ gestart bij mij. Een nieuwe begin waarin heel veel positiviteit, harmonie, liefde en licht is; bedankt dat je mijn leven op deze manier hebt geraakt.
Ik weet niet of deze woorden genoeg zijn om te vertellen wat voor impact je hebt op mijn leven, maar dit zijn de eerste woorden die bij mij zijn opgekomen.  

T. uit D.
   


 
Locatie
Harderwijk

Belangrijke links
Contact
Privacy verklaring
Werkwijze
Klachtenregeling
Wat gebeurt er tijdens een sessie?
CAT behandelovereenkomst
Disclaimer


Volg mij op facebook en youtube

  Openingstijden:
Ma t/m vrij van 9.00 uur tot 12.00 uur en 19.00 uur to 22.00 uur.


Mijn andere websites:
www.sterrenmensen.nl

www.hetholistischefamiliehuis.nl
www.kernkind.nl

BTW en KVK
KVK 08141678
BTW
NL 1929.67.137. B01