Waarom is een droom loslaten belangrijker dan een droom hebben?
8-1-2019 Auteur Diana Annegarn

Klinkt tegenstrijdig toch? Aan de ene kant leer ik mensen te dromen en aan de andere kant leer ik ze om dromen los te laten. Hoe kan dat?

Ik ben echt een dromer. Van alles wat ik kan is dromen toch wel het beste wat ik kan. Ik kan heel groot dromen. Er komen dan ook allemaal leuke ideeën bij om de droom helemaal uit te werken. En zo ontstaan er weer nieuwe droompjes en sommige geef ik weg. Ik ben er heel creatief in. Maar er kwam een punt in mijn leven dat ik de droom die ik had los moest laten. Waarom? Het antwoord van mijn gidsen was dat het vanzelf wel kwam als ik mijn intuïtie zou volgen.


Het is niet dat ik mensen probeer duidelijk te maken dat je niets hoeft te doen om je dromen waar te maken. Om op het punt te komen waar ik ben gekomen heb ik jarenlang zeer intensieve persoonlijke ontwikkeling gehad en ik geef eerlijk toe dat mijn gidsen mij ook het een en ander toefluisteren. Dus niets doen betekende voor mij heel veel aan mijzelf werken en goed naar mijn intuïtie luisteren.

Maar een droom hebben betekende vaak ook emoties hebben die er aan vast zitten. Mijn dromen en mijn passie waren mijn grote liefde. Ik droomde over mijn dromen en ik wou mijn dromen zo graag dat ik ze kon voelen. Maar dromen kwamen niet altijd in vervulling. Hard werken leek niet te helpen en niets doen ook niet. Dus wat is loslaten dan? Staan mijn emoties mij in de weg?

Jaren van dromen gingen voorbij en veel dromen werden werkelijkheid en andere weer niet. Maar ze hadden altijd wel met elkaar te maken. Ik veranderde, dus ook mijn dromen veranderde. En ik leerde hoe ik met mijn dromen kon omgaan. Dat dromen geen dromen waren maar werkelijkheid werden. In de loop van de jaren is mijn droom misschien veranderd net zo als ik maar in de essentie is het nog steeds hetzelfde. Je zou kunnen zeggen dat mijn dromen meer volwassen zijn geworden.

De laatste boodschappen van gidsen waren duidelijk. Droom groot en handel klein. Maar dat was geen makkelijke weg. Is mijn droom al uitgekomen? Nee helemaal niet. Ik ben bezig mijn dromen te realiseren. Net als de droom daarvoor en de droom daarvoor. En waarschijnlijk ook net als de droom daarna en de droom daarna. Het is heerlijk om te dromen. Maar uitvoeren is een ander verhaal.

Ervaringen leren hoe ik met dromen om moest gaan. De dromen die niet door gaan en de dromen die wel doorgaan. Het is telkens leren omgaan met teleurstellingen en begrijpen dat als een droom niet door gaat, deze niet voor mij bedoeld is. Maar ja hoe weet ik dat van tevoren? Hoe kan ik een teleurstelling voorkomen?

Het gaat vooral om de teleurstelling. Hoe ga je om met teleurstelling? Ben je bang voor de teleurstelling? Want dan durf je waarschijnlijk geen stappen te zetten. Dromen is ook teleurstellingen accepteren. Er komen veel teleurstellingen in je leven. Je weet nooit of iets wel of niet lukt als je het niet geprobeerd hebt. Leren omgaan met de teleurstelling is voor sommige het gevoel van falen. Het gevoel dat je iets stoms gedaan hebt. Want hoe had je zo dom kunnen zijn om de signalen niet te zien die je vertelde dat het niet ging lukken? Had je misschien toch naar dat ene advies moeten luisteren? Misschien baal je er van dat het de 3e keer is dat het niet lukt.

Dromen moet je leren loslaten en dat betekend leren omgaan met teleurstellingen. Een droom tegemoet gaan met de gedachte dat het een grote teleurstelling zal worden werkt niet. En een droom tegemoet gaan met de gedachte dat het nooit mis zal gaan ook niet. Je loopt altijd risico dat deze droom niet voor jou bedoeld was. Hoe laat je dan los?

Loslaten betekent dus dat je niet bang hoeft te zijn voor teleurstellingen en ook niet voor falen. Loslaten betekent ook de emoties onderzoeken die er voor zorgen dat je de controle wilt vasthouden. Andere mensen lachen je misschien uit dat het niet is gelukt, sommige mensen houden niet van hoogvliegers, maar jij lacht als laatste. Jij hebt misschien niet de droom zoals je had gewenst maar een nog veel betere droom is uitgekomen.

Veel mensen zien je graag falen. Maar je zult nooit falen als je weet dat dromen mogen veranderen. Heb je een mooie droom? Dan is dat je focus, maar laat het eindresultaat los. Het is een manier om daar te komen. Maar er zijn nog meer manieren. Focus op het pad van dierenarts als dat je droom is. Mijn droom was vroeger kleding maken. Had iemand mij toen verteld dat ik met kinderen zou werken zou ik ze uitgelachen hebben. Dat was toen niet mijn droom.

Jaren later werkte ik met kinderen en was dat mijn droom. En weer jaren later met ondernemers. Jij verandert en het leven verandert. Dus maak je geen zorgen dat je dromen niet uit komen. Dromen komen altijd uit. Maar niet altijd precies zoals je het wenst. Het gelukkige gevoel wat je hoopt te krijgen komt vaak wel uit, maar dan in een ander jasje.

Veel mensen hebben een focus en houden deze vaak strak vast. Het is hun wens en ze zullen dit krijgen of bereiken, kosten wat het kost. Ze werken zich soms jaren uit hun naad om iets te bereiken wat nooit voor hun bedoeld was. Het lijkt misschien te lukken maar uiteindelijk verliezen ze de strijd toch. En soms met de dood als gevolg. Wat zo moet zijn, gebeurt toch wel.

Het is goed een focus te voelen. Ga vooral die richting op maar houd je er niet aan vast. Van koers veranderen kan je tijdelijk ook van je droom afhouden. Zo voelt het. Maar het levert je ook weer nieuwe wijsheid op die je uiteindelijk weer dichter bij je droom brengen. Dromen zijn vaak geen verzinsels. Dromen zijn boodschappen van de ziel. Een ziel die fluistert tegen je omdat deze weet dat je dit komt doen op de aarde. Het stond in het contract toen je voor dit leven koos.

Dus vertrouw! Stort je wereld in nadat je de eerste stap hebt gezet om je droom te realiseren? Leer omgaan met teleurstellingen en ga door. Want het gaat niet om de droom, het gaat om de weg er naar toe. De mooiste dromen en het grootste geluk is als je een droom droomt die je niet nodig hebt. Maar een droom gewoon omdat het zo bedoeld is. En dat weet je pas als je deze droom ook los kunt laten.

Leren omgaan met de teleurstellingen is leren omgaan met de emoties die aan de droom vastzaten. Deze teleurstellingen komen voort uit deze emoties die uiteindelijk weer voor verwachtingen zorgen en voor controle. Op een gegeven moment kom je niet meer op een punt dat je denkt dat je faalt of dat je voelt dat je teleurstelt bent. Ook loslaten wordt een normaal onderdeel van het leven. Ben je nog niet op dit punt? Kun je je droom niet loslaten? Dan wil jij misschien nog controle hebben en duw je je droom vaak alleen maar verder weg.

Wil je je droom aantrekken? Laat het dan los en vertrouw dat alles op je pad naar die droom toebrengt. Maar zet wel de eerste stappen. Hoe meer je loslaat, hoe sneller het naar je toe kan komen. Elke stap helpt je om eventuele emoties los te laten. Het leven komt met een spiegel. Komt de droom niet in vervulling? Dan is de kans groot dat het op een andere manier naar je toekomt.

Hoe lang moet je wachten? Ik heb wel eens op een droom gewacht tot het gevoel dat ik gek werd. Ik dacht dat ik opgenomen zou kunnen worden als mijn droom niet onmiddellijk in vervulling zou komen. Mijn droom is toen wel uitgekomen maar niet op de manier zoals ik had gehoopt. Mijn strategie had ik veranderd en mijn droom werd in heel snel tempo werkelijkheid. Emoties werden na afloop allemaal verwerkt. Uiteindelijk moest ik die toch loslaten anders kon ik niet van mijn vervulde droom genieten.

Soms krijg je niet hoe je het wenst maar wel wat je wil. Stel je wens is een boom net een groene jas. En jij ontvang wel de boom en de blijde gevoelens er van, maar de jas is misschien rood of paars. Als je de controle had gehouden had je zowel de boom met de groene en met de rode jas niet gehad. En ook al was de wens de boom met de groene jas, het leven weet dat jij met de boom met de rode jas gelukkiger zal zijn.

Vertrouw op het Goddelijke. Aan het eind van de regenboog is altijd een pot goud. Alle dromen gaan in vervulling. Maar niet altijd zoals je het had gewild. Nog veel beter dan dat!

Meer over mijn droom lezen? Klik hier


 

      
Ik heb mijn praktijk in Harderwijk en combineer mijn werkt met het gezinsleven thuis.

Maandag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Dinsdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Woensdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Donderdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Vrijdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur

Skype contacten
Het is mogelijk een sessie via skype te ontvangen. Ook uit het buitenland kun je contact opnemen. Een consult in het Engels is mogelijk.Bedankt dat je voor me bent geweest. Bedankt dat je met je zuiverheid mijn leven hebt bekroond. Bedankt dat je mijn leven aan mij hebt teruggegeven. Je hebt duidelijk een ‘nieuwe begin’ gestart bij mij. Een nieuwe begin waarin heel veel positiviteit, harmonie, liefde en licht is; bedankt dat je mijn leven op deze manier hebt geraakt.
Ik weet niet of deze woorden genoeg zijn om te vertellen wat voor impact je hebt op mijn leven, maar dit zijn de eerste woorden die bij mij zijn opgekomen.  

T. uit D.
   


 
Locatie
Harderwijk

Belangrijke links
Contact
Privacy verklaring
Werkwijze
Klachtenregeling
Wat gebeurt er tijdens een sessie?
CAT behandelovereenkomst
Disclaimer


Volg mij op facebook en youtube

  Openingstijden:
Ma t/m vrij van 9.00 uur tot 12.00 uur en 19.00 uur to 22.00 uur.


Mijn andere websites:
www.sterrenmensen.nl

www.hetholistischefamiliehuis.nl
www.kernkind.nl

BTW en KVK
KVK 08141678
BTW
NL 1929.67.137. B01