Creëer je eigen droombaan!
23-1-2018 Auteur Diana Annegarn

Vanmorgen vroeg ik de mensen in het team van het ecoplein wat ze tot nu toe geleerd hadden en of ze daar iets over konden vertellen. Waarop iemand heel mooi aangaf dat ze zich in het ecoplein en binnen het team gehoord voelde. Ze had het gevoel dat ze hier meer ontwikkelde dan in haar huidige baan. Ze gaf ook aan dat wat ze leerde niet als minder of slechter werd gezien, maar juist als meerwaarde voor het hele team.

Zo hoort het ook te zijn omdat dit heel natuurlijk voelt. Deze maatschappij heeft voor elk beroep een hokje en regels. Je komt soms niet binnen als je niet het pad hebt bewandelt die je nodig hebt om binnen te komen. En daarnaast zijn er natuurlijk heel veel kansen die je alleen maar gegund worden als je vriendjes hebt.

Maar er is ook een natuurlijke stroming die ontstaat als je je natuurlijke talenten gaat/mag volgen. Je hart weet de weg. Het hart wil altijd groeien zodat deze natuurlijke flow in beweging blijft. Het hart ziet allemaal mogelijkheden die we zelf niet meer durven zien. We zijn voorgeprogrammeerd met angsten en overtuigingen dat wat wij wensen niet mogelijk is.

Deze overtuigingen zijn niet waar. We zijn allemaal voor grote dingen geboren. En als dit niet zo is dan ben je toch in staat grote dingen te doen met je eigen overtuigingen. Komen deze overtuigingen uit de juiste plaats, namelijk het hart, dan kun je jezelf in een positieve flow brengen. Komen deze overtuigingen uit angst dan gebeurt meestal het tegenovergestelde.

We weten vaak niet onze eigen droombaan te creëren vanwege deze aangeleerde angsten en overtuigingen. Het is ons vaak al aangeleerd dat we falen als het we het proberen. Ik hoor mensen die het proberen zeggen dat ze de steun uit hun omgeving missen. Ze maken soms hele moeilijke keuzes hopen op positieve ondersteuning uit hun omgeving. Maar deze mensen blijven vaak in het oude hangen vanwege hun angsten. Zij zijn vaak niet degene die jou deze steun kunnen geven.

Veel mensen in mijn praktijk geven aan dat ze hier alleen in staan. Vaak wordt er in een gesprek ook duidelijk dat mensen bang zijn voor eenzaamheid. Verstoten door de maatschappij of door vrienden en familie. Ze voelen daardoor niet de kracht die ze nodig hebben, gaan met de verkeerde mensen om. Ze verwachten misschien de aanmoediging en ondersteuning maar willen dit ontvangen van iemand die nog vast houdt aan de oude energie. Deze heeft vaak geen idee wat je bedoelt.

Jouw eigen droombaan creëren ontstaat als je uit hokjes gaat denken. En maak je geen zorgen want je zult genoeg gaan verdienen. Als je blijft werken aan jezelf dan lost dit ook op. En blijf altijd in verbinding met de maatschappij. Het oude wat je los moet laten om het nieuwe toe te laten is waar de meeste op afhaken. Het is soms te moeilijk, ze vallen weer terug in oude patronen of ze komen zoveel tegen dat ze ontmoedigd raken. Door alle persoonlijke ontwikkeling die er voor nodig is stoppen mensen wel eens. Terwijl dit eigenlijk niet mogelijk is. Je stelt het proces alleen maar even uit.

Degene die doorgaan weten vaak niet waar ze uitkomen. En dat is precies het tegenovergestelde van de huidige manier van werken. Daar hebben we alles tot onze pensioen duidelijk vastgelegd en de regels in de maatschappij zijn duidelijk. Wij zijn eigen baan creëert heeft geen regels maar vrijheid, ook al ben je verbonden met regels. En mensen die dit begrijpen kun je op een hand tellen.

Toch loont het. Je krijgt je gezondheid terug, je houdt ruimte over voor ontspanning en gezin, je relatie wordt leuker en je krijgt precies wat je wenst.

Waarom is het dan zo moeilijk om los te laten? Of iets moeilijk of makkelijk is, is ons aangeleerd. Eigenlijk is ons aangeleerd altijd voor de makkelijke weg te kiezen. Dat we daar heel veel voor hebben moeten opgeven, zoals onze gezondheid en vrije tijd, weten we niet meer. Met deze gevoelens hebben geen contact omdat wij niet konden voldoen aan al deze aangeleerde ideeën zonder onze gevoelens te leren onderdrukken.

Zodra mensen weer in contact komen met dit stuk voelen ze hun grootste verdriet. En zodra je deze hebt toegelaten is er geen weg meer terug. Je wilt vrijheid. Je wilt je bevrijden uit al deze hokjes. Je wilt je leven terug en je geboorterecht dat je hier mag zijn zoals je wilt zijn. En elk oud stukje die je loslaat geeft je de kracht het nieuwe helemaal te omarmen. Je voelt dat je op de goede weg zit.


 

      
Ik heb mijn praktijk in Harderwijk en combineer mijn werkt met het gezinsleven thuis.

Maandag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Dinsdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Woensdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Donderdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Vrijdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur

Skype contacten
Het is mogelijk een sessie via skype te ontvangen. Ook uit het buitenland kun je contact opnemen. Een consult in het Engels is mogelijk.Bedankt dat je voor me bent geweest. Bedankt dat je met je zuiverheid mijn leven hebt bekroond. Bedankt dat je mijn leven aan mij hebt teruggegeven. Je hebt duidelijk een ‘nieuwe begin’ gestart bij mij. Een nieuwe begin waarin heel veel positiviteit, harmonie, liefde en licht is; bedankt dat je mijn leven op deze manier hebt geraakt.
Ik weet niet of deze woorden genoeg zijn om te vertellen wat voor impact je hebt op mijn leven, maar dit zijn de eerste woorden die bij mij zijn opgekomen.  

T. uit D.
   


 
Locatie
Harderwijk

Belangrijke links
Contact
Privacy verklaring
Werkwijze
Klachtenregeling
Wat gebeurt er tijdens een sessie?
CAT behandelovereenkomst
Disclaimer


Volg mij op facebook en youtube

  Openingstijden:
Ma t/m vrij van 9.00 uur tot 12.00 uur en 19.00 uur to 22.00 uur.


Mijn andere websites:
www.sterrenmensen.nl

www.hetholistischefamiliehuis.nl
www.kernkind.nl

BTW en KVK
KVK 08141678
BTW
NL 1929.67.137. B01