Een balans creëren tussen medische wereld en alternatieve wereld?
13-9-2017 Auteur Diana Annegarn

Genezen is een proces daar weet ik alles van. Maar ook ik moest dat leren. Ik was als kind heel vaak ziek. Ik kon ook voelen dat dit door emotionele dingen kwam en dat het niets met ziek zijn te maken had. Maar mijn omgeving was nog niet zo ver. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik weerstand kreeg tegen artsen. Dat er zo makkelijk naar medicatie en operaties gegrepen werd, terwijl niemand zich afvroeg wat er allemaal in mij omging.

Ik was een gesloten meisje met een grote rugzak. Diep van binnen wou ik gehoor voor mijn emoties maar geen enkele arts begreep dit. Toen ik voor de zoveelste keer heel ziek was hoorde ik mijn huisarts zeggen dat hij bij kinderen altijd extra voorzichtig was. En daar kwamen de pillen weer. En mijn woede groeide en groeide. Ik voelde mij helemaal niet gehoord en begrepen.

Toen ik ouder was wou ik niets meer met de medische wereld te maken hebben. Toen ik eenmaal had ontdekt dat ziektes van binnenuit ook op te lossen waren door deze te onderzoeken (wat ik samen met engelen en gidsen deed), ging ik eigenlijk zelden naar de huisarts. Niet omdat ik de huisarts negeerde maar gewoon omdat het niet nodig was. Soms moest ik dan toch even gaan, maar ik kwam daar altijd met een naar gevoel weer naar buiten.

Pas jaren later kwam het inzicht dat de medische wereld dan toch nodig was. Na 12 jaar lang alternatieve geneeswijze en heel veel persoonlijke ontwikkeling (zelfs bij andere coachen) moest ik dan toch toegeven dat ik de medische wereld misschien nodig had om het op te lossen, de kern was nog steeds niet geraakt. Waarom? Omdat 12 jaar lang heel lang is. Het geeft depressie omdat ik in een negatieve spiraal terecht was gekomen. Iets niet kunnen begrijpen geeft wanhoop.

12 jaar lang geen eindresultaat zien is eigenlijk onmenselijk. De medische wereld zorgde ervoor dat het probleem in 1 druk op de knop was opgelost, zo leek het. Tja, dat was natuurlijk heel fijn. Heel veel andere klachten gingen daardoor over, waaronder de depressie. Maar ik begreep wel dat het in de essentie nog niet helemaal was opgelost.

Twaalf jaar lang zocht ik naar een antwoord maar door juist hulp te vragen van de medische wereld zorgde dit ervoor dat er weer nieuwe inzichten kwamen. Want ik bleef natuurlijk wel op zoek naar antwoorden in mijzelf. En die heb ik gevonden hoor. Heel veel! Nadat ik hulp had gevraagd kwamen er weer andere inzichten. De medische wereld is dan niet echt holistisch maar op deze wijze kon ik wel dit stuk toevoegen. Zo kon ik het hele plaatje zien en was alles meer helend dan dat ik nooit geen hulp had gezocht.

Mijn problemen waren opgelost maar de jaren erna bleef ik werken aan mijzelf omdat het in de essentie nog niet was opgelost. Ik geloof dat medicijnen en dergelijke ook sporen achter laten in het lichaam dus ik vond het belangrijk aan mijzelf te blijven werken om alle gevolgen van de medische behandelingen ook los te kunnen laten.

En wat een rijkdom. Op heel veel vlakken heb ik genezing ervaren. Het was geen makkelijke reis maar samenwerking met de medische wereld heeft mijn verleden, heden en toekomst geheeld. Iets wat ik al die 12 jaar in mijn eentje niet kon bereiken. Deze kon de diepste en donkerste stukken in mij naar boven brengen. Woede, pijn en verdriet alles kwam eruit. Het toelaten van de medische wereld heeft mij geleerd dat we verantwoordelijk zijn voor ons eigen genezingsproces. En dat we hulp mogen vragen aan wie we maar willen.

Sommige stappen kunnen dingen versnellen en anderen duren langer. Het is maar net wat je zelf wenst. Het is belangrijk te voelen wat goed voelt voor jou en jezelf nooit schuldig te voelen of te schamen voor de keuzes die je hebt gemaakt. Als je een keuze maakt, leer het dan te omarmen. Elke weg kan naar genezing leiden alleen is het altijd belangrijk ook te onderzoeken waarom je een arts nodig hebt en waarom je het op dat moment niet zelf kan.

Zo kom je stap voor stap kom je stap voor stap door diepere stukken. Maar ik heb ook veel zieke mensen in mijn omgeving. Leren dit proces te begrijpen zal steun geven. Ziek zijn is namelijk een eenzame weg. De medische wereld geeft zelden emotionele ondersteuning die ook heel belangrijk is. Veel mensen voelen zich niets of nauwelijks gehoord door een arts omdat emoties en ziek zijn vaak samen gaan. Emoties die gekoppeld zijn aan pijn uit het verleden.

Mijn grootste wens is dat de medische wereld lichaam, geest en ziel gaat zien. Ik heb geleerd dat dit nog niet altijd mogelijk is. (Het is er op sommige plaatsen al wel.) Wetenschap en spiritualiteit is verbonden en vormen een eenheid.

Tot die tijd is het belangrijk voor mij om mijn eigen balans te vinden tussen reguliere hulp en alternatieve hulp. En zelf goed te voelen wanneer ik voor wie kies. Het is tenslotte mijn lichaam.


 

      
Ik heb mijn praktijk in Harderwijk en combineer mijn werkt met het gezinsleven thuis.

Maandag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Dinsdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Woensdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Donderdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Vrijdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur

Skype contacten
Het is mogelijk een sessie via skype te ontvangen. Ook uit het buitenland kun je contact opnemen. Een consult in het Engels is mogelijk.Bedankt dat je voor me bent geweest. Bedankt dat je met je zuiverheid mijn leven hebt bekroond. Bedankt dat je mijn leven aan mij hebt teruggegeven. Je hebt duidelijk een ‘nieuwe begin’ gestart bij mij. Een nieuwe begin waarin heel veel positiviteit, harmonie, liefde en licht is; bedankt dat je mijn leven op deze manier hebt geraakt.
Ik weet niet of deze woorden genoeg zijn om te vertellen wat voor impact je hebt op mijn leven, maar dit zijn de eerste woorden die bij mij zijn opgekomen.  

T. uit D.
   


 
Locatie
Harderwijk

Belangrijke links
Contact
Privacy verklaring
Werkwijze
Klachtenregeling
Wat gebeurt er tijdens een sessie?
CAT behandelovereenkomst
Disclaimer


Volg mij op facebook en youtube

  Openingstijden:
Ma t/m vrij van 9.00 uur tot 12.00 uur en 19.00 uur to 22.00 uur.


Mijn andere websites:
www.sterrenmensen.nl

www.hetholistischefamiliehuis.nl
www.kernkind.nl

BTW en KVK
KVK 08141678
BTW
NL 1929.67.137. B01