Kiezen voor zelfliefde in een relatie als jullie relatie niet zo lekker loopt
7-7--2020 Auteur Diana Annegarn


Sommige stellen gaan door pittige stukken. Het is niet voor niets dat veel mensen scheiden in deze tijd. Maar ik weet ook uit ervaring dat als er mee bewustzijn over dit stuk zal zijn, mensen minder snel zullen scheiden. Veel scheidingen doen zoveel pijn dat mensen daarna elkaar nog steeds niet los kunnen laten. De liefde is er eigenlijk nog steeds. En dan is uit elkaar gaan misschien niet de juiste oplossing geweest. Met goede begeleiding kan ieder stel door stukken van transformatie gaan. Loslaten kun je leren en loslaten betekent niet dat je uit elkaar hoeft te gaan.

Het allerbelangrijkste in deze tijd is dat we mogen accepteren dat ons op dit moment geleerd wordt liefde uit jezelf te halen. De ander is geen opvulling of aanvulling. En misschien zie je de ander ook niet zo, onbewust is dit wel het geval. We hebben een band van liefde maar ook een emotionele band en een seksuele band. Deze banden hebben allemaal blokkades waardoor we ons onbedoeld en onbewust afhankelijk opstellen van de ander. Juist in deze tijd komt dit aan het licht en worden we terug geworpen op onszelf binnen een relatie. Er is geen weg terug, juist nu is het belangrijk naar jezelf te kijken.

Al onze overtuigingen over wat een relatie of wat liefde zou moeten zijn mogen onder de loep genomen worden. Uiteindelijk is het belangrijk alle oude overtuigingen los te laten en te leren op een nieuwe manier naar liefde te kijken. Liefde volledig uit jezelf halen is heel confronterend. Je komt niet alleen jezelf behoorlijk tegen maar ook de ander. In een perfecte situatie zou het fijn zijn als de ander volledig begrip heeft voor jouw proces en jou hierin kan steunen. Maar de ander gaat waarschijnlijk op zijn of haar eigen wijze door precies hetzelfde stuk heen en verwacht dit ook van jou. Iedereen is anders.

Wie voor zelfliefde kiest heeft een moeilijk proces. Daarin heb je veel mensen in jou omgeving nodig die je kunnen aanmoedigen en als het even niet lukt. Juist in deze periode is een knuffel soms heel belangrijk omdat jij verdriet los mag laten en daardoor veel oud zeer tegen komt. Door jezelf te helen kom je liefde tegen. Juist in deze periode voelen veel mensen zich eenzaam en zoeken ze een partner die dit proces begrijpt. Dit komt eigenlijk heel nauw. Want iedereen gaat op zijn eigen manier met de emoties om die daar bij komen kijken.

Sommige praten liever niet over hun emoties, anderen willen de hele dag door praten, sommige houden het luchtig en anderen maken het heel zwaar, weer een ander voelt kracht terwijl iemand anders vol met zelfmedelijden zit, samen groeien is iets wat mensen mogen leren door elkaar ruimte te geven. We mogen leren dat we niet altijd alles bij de ander kunnen weghalen en niet altijd alles van de ander kunnen verwachten. De ander kan niet perfect zijn en altijd maar geven wat jij denkt nodig te hebben. De ander is ook maar een mens.

Zodra we in een moeilijke periode zitten en we kunnen het menselijke in die situatie omarmen dan ben je al een grote stap vooruit. Het is oke om niet te weten hoe je alles op moet lossen, vooral elkaar helpen werkt vaak averechts. Je kunt daardoor het gevoel hebben dat de ander jou hulp niet wenst, terwijl de ander het gevoel heeft dat deze niet begrepen wordt of dat de ander het altijd beter weet. Je kunt gaan twijfelen aan jezelf en je niet meer veilig voelen bij de ander. Samen praten is iets wat je mag leren. Vooral leren luisteren zonder de emoties van de ander op jezelf te projecteren. Dit is heel moeilijk als je dat nooit geleerd hebt.

In een relatie hebben we heel veel gemeen maar ook heel veel niet gemeen. Zodra we in een moeilijke fase zitten gaan we onze aandacht verleggen naar het negatieve en juist op dat moment hoort de aandacht op het positieve te zijn. Het is fijn als jullie dit positieve samen kunnen vasthouden maar in praktijk werkt dit vaak niet. Het is al heel belangrijk dat één persoon dit kan vasthouden. Soms is één persoon op het ene moment wat positiever en de ander op een ander moment.

Samen groeien is iets waar kracht voor nodig is. Het heeft ook met normen en waarde te maken. De een vindt het belangrijk voor altijd bij dezelfde partner te blijven en beloofd trouw tot de dood en weer een ander vindt dat onzin. Het kan best zo zijn dat iemand geleerd heeft dat trouw tot de dood belangrijk is terwijl deze persoon er onbewust heel anders instaat. De ander heeft vaak hele andere lessen dan jij in dit stuk. De ander mag misschien meer voor zichzelf leren opkomen terwijl jij misschien mag leren om meer toe te geven.
De angst om de ander te verliezen is vaak groot. Deze persoon bevestigd de liefde die jij bent. En ook al is dat misschien helemaal niet zo en houd je je vast aan een luchtkasteel, het voelt wel zo voor jou. Dit is de liefde die jij kent en misschien altijd gekend hebt. Het is dan ook heel moeilijk als deze liefde tegen jou keert. Ineens laat het los en wordt je geconfronteerd met het tegenovergestelde. De ander lijkt nu ineens “de vijand”.

Hij of zij doet jou zo veel pijn, dit kan geen liefde zijn. In die pijn verlangen we het meeste naar de ander. Juist in pijn zoeken we naar liefde. Dit mag je leren. Dit mag je toelaten. Het is juist in die pijn waar ons verlangen naar de ander zo groot kan zijn. Of het verlangen naar een nieuwe partner. We willen liefde bevestigd zien in de ander, dit is geen slechte eigenschap. Alleen onze partner kan het niet altijd geven omdat deze zelf soms ook door stukken heen gaat. Dat is het moment om te leren over zelfliefde. Het heeft niets met jou partner te maken, maar met jezelf.

Maar op die momenten is belangrijk lief te zijn tegen jezelf. Je hoeft niet alles op te lossen en je hoeft niet alles te weten. Leren vertrouwen op de liefde is meer dan alleen een partner. Je vertrouwt op de universele liefde, als iets zo moet zijn zal het ook bij jou blijven. Vertrouwen gaat zelfs nog verder dan dat. Je mag het groter ervaren. Je mag ervaren dat er grote liefde en groot geluk naar jou toekomst en als het niet in de partner is die nu bij is, dan zal het een volgende partner zijn. Maar er is groot geluk voor jou weggelegd als je je er voor open stelt. Je gaat op dit moment alleen maar door stukken heen die je helpen daar te komen.

Het helpt jouw eigen partner daarin los te laten. We hebben nooit 100% zekerheid dat iemand voor altijd in jouw leven blijft. Hij of zij kan morgen wel overreden worden door een bus. Waar je wel 100% zekerheid in hebt, is dat jij alle liefde mag ontvangen die er is op de wereld. Via jezelf, via een partner, via je werk, via familie, via kinderen of via dieren. Op allemaal verschillende manieren. Zelfliefde is overgeven en openstellen aan de liefde die er al is. Je verdient het. Laat al het anderen waar je geen controle over hebt los. Je weet niet wat de toekomst voor jou in petto heeft. Daarom kun je alleen maar genieten van het moment dat jullie nu hebben. Laat de controle op jouw partner los en vertrouw op de liefde die jij mag ontvangen in het leven.

Krijg je niet voldoende liefde? Dan sta je waarschijnlijk ook niet voldoende open. Veel mensen zijn bang om liefde te ontvangen. Ze zijn vaak gekwetst en weten niet meer hoe ze de ander toe kunnen laten. Vertrouwen is heel belangrijk bij het ontvangen van liefde. Vertrouw op de liefde dat dit is wat je mag ontvangen. Het is geen straf, je doet niets fout alleen de zelfbescherming die je hebt werkt waarschijnlijk niet meer en mag je leren muren los te laten.

Je bent vrij om zoveel mogelijk liefde in jou leven toe te laten. Vriendelijkheid en respect voor de ander zal je helpen. Het helpt je te kunnen bepalen wie je voor je hebt. Een ander is niet perfect, niemand is dat. Zelfliefde is een gecentreerd iets. Je voelt het helemaal voor jezelf. Jij bent anders en de ander ook. De ander loslaten geeft de ander de ruimte om te kunnen voelen en ervaren wat deze wil met zijn leven. Gun de ander deze keuzes zelf te maken ook al doet deze het in jouw ‘ogen’ fout.

De pijn van liefde is soms groot als je iemand verliest. Vertrouwen in de liefde doe je door te vertrouwen in de liefde van het universum en vertrouwen in jouw eigen liefde. Pas dan kun je liefde ontvangen op jouw pad zonder waardeoordeel. Je weet dat de ander gewoon is zoals deze is. Jouw mening over de ander heeft geen enkele waarde voor de ander. Het voegt niets toe. Je creëert alleen maar verwijdering van elkaar als je deze mening hebt of uit. Verbinding heb je pas als beide personen kiezen voor de liefde in ‘het nu’. De toekomst weet je niet, het verleden is geweest en het nu is alles wat je hebt. Als nu het moment is om pijn los te laten in de relatie, dan mag je nu zelfliefde ook toelaten. Wees er niet bang voor, het is er altijd. Het is de enige liefde die jou 100% garantie kan geven die je zoekt in het leven. Het gaat nooit weg.

Vertrouw niet in de liefde van iemand anders, maar vertrouw op universele liefde die in jezelf en om je heen aanwezig is. Dan zal je deze ook ontvangen van de ander. En vertrouw ook op persoonlijkheid. Iedereen bezit deze universele liefde maar we hebben allemaal een persoonlijkheid en karakter. Niet alle karakters passen bij jou hoe lief de ander ook is. Door samen te groeien kan je veranderd zijn. Groeien is loslaten en dat doet pijn. Je blijven openstellen voor de liefde is wat groeit geeft. Vertrouw op de situatie die nu in jouw leven afspeelt, vertrouw dat je zult gaan inzien waarom dit op jouw pad is gekomen.


 

      
Ik heb mijn praktijk in Harderwijk en combineer mijn werkt met het gezinsleven thuis.

Maandag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Dinsdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Woensdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Donderdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Vrijdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur

Skype contacten
Het is mogelijk een sessie via skype te ontvangen. Ook uit het buitenland kun je contact opnemen. Een consult in het Engels is mogelijk.Bedankt dat je voor me bent geweest. Bedankt dat je met je zuiverheid mijn leven hebt bekroond. Bedankt dat je mijn leven aan mij hebt teruggegeven. Je hebt duidelijk een ‘nieuwe begin’ gestart bij mij. Een nieuwe begin waarin heel veel positiviteit, harmonie, liefde en licht is; bedankt dat je mijn leven op deze manier hebt geraakt.
Ik weet niet of deze woorden genoeg zijn om te vertellen wat voor impact je hebt op mijn leven, maar dit zijn de eerste woorden die bij mij zijn opgekomen.  

T. uit D.
   


 
Locatie
Harderwijk

Belangrijke links
Contact
Privacy verklaring
Werkwijze
Klachtenregeling
Wat gebeurt er tijdens een sessie?
CAT behandelovereenkomst
Disclaimer


Volg mij op facebook en youtube

  Openingstijden:
Ma t/m vrij van 9.00 uur tot 12.00 uur en 19.00 uur to 22.00 uur.


Mijn andere websites:
www.sterrenmensen.nl

www.hetholistischefamiliehuis.nl
www.kernkind.nl

BTW en KVK
KVK 08141678
BTW
NL 1929.67.137. B01