Leren over liefde dankzij mijn tweelingziel
7-7-2020 Auteur Diana Annegarn

Daar stond ik dan, al jaren gaf ik les en had ik een eigen praktijk met liefde als uitgangspunt. Ik wist niet dat ik nog veel over liefde mocht leren en dat is precies wat er gebeurde toen ik mijn tweeling ontmoette.

Al jaren vroegen mensen mijn hulp als het over relaties en liefde ging. Deze vragen gingen over van alles en nog wat. Ik weet niet overal antwoord op, ik help mensen de antwoorden in zichzelf te vinden. Maar nu was het tijd voor mij om te leren wat nodig was. Al van kind af aan zeg ik hetzelfde. Een relatie doe ik maar 1 keer. Ik zocht als kind de juiste partner en daar zou ik bij blijven. Dat was mijn mening.


Het begon met een ontmoeting van een zielsverwant wat mij hele leven op zijn kop zette. Nog nooit had ik zo sterk contact met iemand gevoeld, ook als deze niet fysiek aanwezig was kon ik van alles over hem weten en voelen. Dat was heel verwarrend. Toen ik het boek las over tweelingzielen viel mijn kwartje. De man die ik toen had ontmoet was geen tweelingziel maar een zielsverwant. Diep in mijzelf was ik op zoek naar een andere man.

Maar tijdens een meditatie vertelde gidsen dat de man die ik zocht niet in dit leven aanwezig was en uit een vorig leven voort kwam waar wij een hele fijne relatie hadden. Ik zou iemand anders ontmoeten. Het was geen liefde op het eerste gezicht maar we hadden wel een klik. Uren konden wij praten en uiteindelijk zijn we nooit meer van elkaar weg gegaan. We zijn allebei bereid naar onszelf te kijken en leren veel van elkaar en van het leven. Dingen die we leren delen we met elkaar en zo groeien we met elkaar mee. Zijn uitdagingen zijn ook mijn uitdagingen en zo vinden wij het leuk van elkaar te blijven leren. Samen op pad en samen de wereld tegemoet.

We hebben geen perfecte relatie maar wat het perfect maakt is dat het werkt voor ons en wij allebei gelukkig zijn. Maar onze overtuigingen waren oud en mochten opnieuw gaan groeien. Dat was niet makkelijk. Ik wist niet dat deze dingen speelde in onze relatie totdat ik mijn tweelingziel ontmoeten. Hij bracht heel veel verandering en groei. Ik leerde over van alles maar vooral over loslaten. Mijn grootste angst op dat moment was de angst mijn partner te kwetsen, zelf gekwetst te raken en mijn partner te verliezen.

Dit zorgde ervoor dat we veel gingen praten. We gingen deze angsten in elkaar spiegelen en hadden allebei meer behoefte aan vrijheid. Voor het eerst werd duidelijk dat we elkaar vasthielden en dat werkte ineens niet meer. Ik zou het geen ‘fout’ noemen. Een tweelingziel maakt nieuwe energie los en zorgt ervoor dat je het oude gaat loslaten. Ik wist niet dat ik deze oude energie had en ik wist ook niet over nieuwe energie.

Liefde is een ruim begrip. En iedere relatie heeft zijn eigenheid en eigen kracht. Wat voor ons werkt zal niet altijd voor de ander werken. Het is belangrijk om je eigenheid te ervaren. Voor mij was dat de gevoelens die ontstonden toelaten als een geschenk voor mijzelf. Mijzelf niet als ‘schuldige’ of slecht ervaren. Het woord huwelijk of relatie was ineens heel benauwend.

Alles wat ik leerde zie ik in deze tijd terug. Vroeger was het zo dat je ging trouwen als je verliefd was. Het huwelijk of relatie is iets wat ongeschreven regels heeft. Je mag niet uit elkaar gaan want dat is slecht, je mag niet verliefd worden op een ander, je mag niet ontrouw zijn en dit alles wordt in een nieuw daglicht gebracht als je een tweelingziel ontmoet en in een relatie zit. Er moest ruimte komen voor mijn tweeling en dat betekende dat er ruimte moest komen voor een deel van mijzelf in deze relatie.

Om dat te kunnen mocht ik opnieuw herzien wie ik was. Ik wou ruimte. Voor een partner kiezen, ervoor kiezen hoe je begripvol en respectvol met de ander omgaat, bij de ander blijven en nog meer zou een vrije keuze moeten zijn. Het is niet zo dat als je met iemand samen bent, geschreven en ongeschreven regels bepalen hoe de relatie wel of niet mag zijn. We vertrouwde ongewust op deze (on)geschreven regels. Wat deze (on)geschreven regels niet vertellen is hoe je omgaan met alles wat niet aan deze regels voldoet. Als je bijvoorbeeld verliefd wordt op een ander, als je gevoelens hebt voor een ander, als je seksueel aangetrokken voelt tot de ander, als je blij wordt van een ander of anders.

Al deze voorbeelden roepen vaak angst op bij mensen. Mensen sluiten zich er voor af. Want dat mag niet als je in een relatie bent met een ander. Maar als je iets niet mag dan wil je het juist. Want niemand wil aan regels verbonden zijn, zeker niet als het over liefde gaat. Een tweelingzielrelatie geeft ruimte aan ons beeld over liefde en seksualiteit. Het geeft veel meer vrijheid als je het toelaat. Veel mensen zijn bang voor deze vrijheid en houden de ander in een relatie onbewust onder controle. Ook de gemeenschap doet dit nog, iemand die vreemd gaat of gaat scheiden wordt vaak nog steeds veroordeeld door zijn of haar omgeving.

Wie de ruimte neemt voor liefde en seksualiteit zal ontdekken dat er ruimte ontstaat om binnen je relatie nog meer te groeien en deze liefde en seksualiteit dieper te beleven. Dit geeft meer vrijheid en ruimte. Bij elkaar blijven is een keuze. En deze keuze is niet voor altijd. Het leven is altijd in verandering. Persoonlijk vind ik het belangrijk hoe je omgaat met deze verandering. Door dit openlijk te bespreken met mijn partner ontstond er ruimte. Ruzie die soms ontstond omdat je elkaar onbewust bij elkaar houdt en onder ‘controle’ houdt viel weg. We hebben geen grip op de ander. We hebben ook geen grip op de relatie.

Dit zorgde er ook voor dat we anders naar liefde gingen kijken. Liefde is elkaar vrij laten en vertrouwen op jezelf. Er is ook vertrouwen op de ander wat ontstaat door vertrouwen in jezelf. Vertrouwen in mijzelf zorgde ervoor dat ik mijn eigen pad beter ging begrijpen. Ik kies voor mijn partner maar ik kan nooit weten wat de toekomst brengt. Niets staat vast. Ik heb geen enkele zeggenschap over mijn relatie. Er kan van alles gebeuren. Dat zorgde er voor dat ik meer in het nu bleef en meer bewuster werd van mijn eigen handelingen in de relatie. Als ik wil dat hij vandaag voor mij kiest dan is het belangrijk dat hij zich gezien en gehoord voelt door mij. Door ruimte te geven aan wie hij is.

Luisteren naar mijn partner en ruimte geven aan zijn behoefte, maar ook praten over mijn behoefte en als iets niet meer goed voelt. Hier moest ruimte voor komen. Zekerheid voelt atlijd heel fijn in een relatie. Dit kan ontstaan doordat je elkaar al jaren kent en zo precies weet hoe de ander zal reageren. Het liefst blijven mensen bij het ‘oude’ dat voelt veilig. Dit is waarom het leven van sommige stellen ook helemaal op zijn kop staat als één van de twee een tweelingziel ontmoet heeft.

Wil je in jouw eigen relatie blijven dan is het belangrijk dat je jezelf onder de loep neemt. Welke oude overtuigingen heb jij? Hoe geef je elkaar meer vrijheid en ruimte?

Begrip en respect voor de gevoelens van de ander is heel belangrijk. Maar geen garantie. Communicatie is wat mij betreft heel belangrijk. Praten met elkaar over wat wel of niet kan. Praten met elkaar over van alles en nog wat. Wat soms ook lastig kan zijn want niet iedereen is een prater en niet iedereen heeft er altijd zin in. Dat is heel menselijk. Het is belangrijk te leren omgaan met elkaars verschillen. Ruimte maken voor liefde en de groei die ontstaat helpt je elkaars verschillen te waarderen.

Seksualiteit speelt daar ook een grote rol in. Seksualiteit is geen daad wat je even doet als je er zin in hebt. Seksualiteit heeft een hele andere invulling. Ineens krijgt seksualiteit meer diepgang. Ook seksualiteit mag meer vrijheid beleven. Voor mij staat seksuele energie ervaren los van de daad zelf. Of je daar de daad zelf aan koppelt is aan jouw. Zo vindt de één het heel fijn om met verschillende partners te vrijen en de ander blijft liever bij één persoon. Wie je bent is ook weer een heel onderzoek die je jezelf mag gunnen. Trouw zijn aan één partner kan ons ook aangeleerd zijn.

We willen ook in seksualiteit onze vrijheid ervaren. We zijn niet van de ander. We beleven onszelf op een ander niveau tijdens het vrijen samen met de ander. Wie vindt het leuk om te vrijen met regels? Wie vindt het leuk boeken te lezen en alles uit te voeren wat in deze boeken staat? Seksualiteit is wat je zelf in bed mag ontdekken. Met z’n tweeën door met elkaar te praten en jullie eigen manier te vinden. Maar dan in vrijheid zonder regels maar met wederzijds respect en toestemming. Wat ontstaat als beide partijen zich volledig veilig voelen en daardoor volledig over kunnen geven.

Veel vorige levens spelen een grote rol bij seksuele onderdrukking. Ook familiekarma speelt hier een grote rol. Veel problemen die in seksualiteit aanwezig zijn geven onbewust pijn en verdriet waardoor seksualiteit niet vrij beleeft kan worden. Er zit bij veel mensen een diepe angst van binnen. Angst om de ander te verliezen, angst om een hoer gevonden te worden, angst om overspelig te zijn, angst voor pijn, angst voor onderdrukking, angst dat de ziel niet wordt gezien, angst voor pijn in het hart, angst om de ander pijn te doen en nog meer.

Deze pijnen mogen allemaal nog losgelaten worden. Het lijkt romantisch een tweeling te ontmoeten en het voelt ook heerlijk om samen te zijn. Maar iedereen wordt met deze stukken geconfronteerd en dit is best wel pijnlijk. Als je in een relatie zit dan ga jij samen met je partner door deze stukken. Je hebt de vrijheid gevoeld bij je tweelingziel en je voelt precies wat er in jouw eigen relatie nog mist. Het is makkelijk de ander daarvan de schuld te geven maar het begint bij jezelf. En niet iedere partner groeit met je mee. Het kan zijn dat de komst van een tweelingziel juist jouw relatie uit elkaar haalt.

Het is heel fijn als je wereld zo op zijn kop staat om houvast te hebben. Dit maakt het extra moeilijk als de partner bij je weg gaat en jullie relatie wordt verbroken. De pijn waar je op dat moment door heen gaat is de pijn die iedereen ervaart in een tweelingzielrelatie maar iedereen op zijn eigen manier. De pijn die wij bij ons dragen over liefde en seksualiteit. We hebben zogenaamd veilige regels voor onszelf gecreëerd die ons eerder beperken dan vrijheid geven. Het toelaten van onze tweelingziel in liefde en seksualiteit, of dit nu fysiek is of energetisch is, zal deze twee delen van het ‘mens-zijn’ in ons doen ontwaken en onze visie verbreden. Zodat we het los kunnen laten en de keuze bij de ander te blijven of hoe jij een relatie wilt volledig uit jezelf te laten komen vanuit liefde en niet meer vanuit angst.

Als transformatiecoach, medium en healer help ik mensen via vorige levens en inzichten deze ruimte in zichzelf te ervaren. Als je moeite hebt met jouw relatie en de tweelingziel die daarbij komt kijken ben je welkom in mijn praktijk. De komst van een tweelingziel kan er voor zorgen dat processen ineens versneld raken, misschien kan jij dat aan maar je partner moet dit ook maar aankunnen. Zoek jullie eigen tempo. Er is geen goed of fout, alleen jullie manier. 

      
Ik heb mijn praktijk in Harderwijk en combineer mijn werkt met het gezinsleven thuis.

Maandag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Dinsdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Woensdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Donderdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Vrijdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur

Skype contacten
Het is mogelijk een sessie via skype te ontvangen. Ook uit het buitenland kun je contact opnemen. Een consult in het Engels is mogelijk.Bedankt dat je voor me bent geweest. Bedankt dat je met je zuiverheid mijn leven hebt bekroond. Bedankt dat je mijn leven aan mij hebt teruggegeven. Je hebt duidelijk een ‘nieuwe begin’ gestart bij mij. Een nieuwe begin waarin heel veel positiviteit, harmonie, liefde en licht is; bedankt dat je mijn leven op deze manier hebt geraakt.
Ik weet niet of deze woorden genoeg zijn om te vertellen wat voor impact je hebt op mijn leven, maar dit zijn de eerste woorden die bij mij zijn opgekomen.  

T. uit D.
   


 
Locatie
Harderwijk

Belangrijke links
Contact
Privacy verklaring
Werkwijze
Klachtenregeling
Wat gebeurt er tijdens een sessie?
CAT behandelovereenkomst
Disclaimer


Volg mij op facebook en youtube

  Openingstijden:
Ma t/m vrij van 9.00 uur tot 12.00 uur en 19.00 uur to 22.00 uur.


Mijn andere websites:
www.sterrenmensen.nl

www.hetholistischefamiliehuis.nl
www.kernkind.nl

BTW en KVK
KVK 08141678
BTW
NL 1929.67.137. B01