Karmische relaties deel 4

Terug gezogen worden in elkaars energie

29-4-2020 Auteur Diana Annegarn

Soms voel je een leegte bij elkaar. Heel zwaar en heel naar. Deze leegte kan het gevoel geven dat je de emoties en lasten van de ander draagt, de ander je leeg zuigt en energie kost of je jezelf niet meer kunt voelen of zijn. Het voelt zwaar en leeg en je kunt niet verklaren wat dat is.

Soms geven mensen wel eens aan dat ze zich leeggezogen voelen door de ander. Een heel naar gevoel waar ze zich niet los van kunnen maken. Ze houden van elkaar maar er is iets onder water wat speelt en ze begrijpen niet goed wat dat is.

Zodra we terug gaan naar vorige levens blijken er hele diepe en nare stukken aanwezig te zijn die opgelost mogen worden. Dit komt in deze tijd bij veel stellen naar de oppervlakte. Dit zijn geen relatieproblemen maar transformatie in een relatie. Ik geloof dat er hele sterke mensen op dit moment opstaan, om mensen te gaan leren over relaties, verbinding en liefde. Maar dat deze mensen eerst zelf door de pijn mogen gaan, om zo te leren hoe je dit doet.

Deze diepe stukken die bij elkaar aanwezig zijn trekken vaak ook duister aan. Dit noemen we entiteiten. Dit is voor veel mensen te voelen. Dit duister is niet zomaar entiteiten. Dat kan wel. Maar vaak hebben deze te maken met vorige levens. Zodra de boodschap begrepen is, gaat het weg. Je hebt ook gewone entiteiten die voeden zich aan de angst die aan de oppervlakte aanwezig is. Deze entiteiten kunnen invloed hebben op het proces tussen jou en je partner. Het is niet nodig hier bang voor te zijn. Ik schrijf dit omdat een groot gedeelte van de mensen in mijn praktijk hier bewust van is en deze entiteiten kan voelen of zien. Zij ervaren geen angst, het is eerder lastig. Een ander deel is hier niet bewust van. En dat is ook prima. Dit is ter bescherming van jezelf. Mensen die deze entiteiten kunnen zien of voelen hebben geleerd hier mee om te gaan.

Deze zwaarte en leegte is vaak geen prettige energie en niet te verklaren. Meestal is dit alleen met een medium bespreekbaar. Als ik al het duister verwijderd heb, komt er vaak een trauma naar de oppervlakte. In deze tijd komen er veel diepe trauma’s naar boven. Het is net alsof de moeilijkste voor het laatst bewaard is. Dit komt nu naar boven. Ik heb zelf een periode in mijn relatie gehad waarbij dit stuk naar boven kwam. Het was letterlijk een zwart en duister gedeelte uit een vorig leven. De patronen bleven we onbewust herhalen. En ook al voelde ik dat dit een cirkel was waar ik in rond bleef draaien, ik deed er niet veel mee omdat ik niet wist wat het was. Ik kon het niet verklaren.

Pas later toen de emoties hoog opliepen, kwam dit stuk naar voren. Het was nu de tijd er iets mee te doen want we konden niet verder met elkaar als we zo zouden doorgaan. We moesten de feiten onder ogen zien en vooral onze angst elkaar te verliezen. Na een paar weken telkens flinke ruzie zat er niets anders op om toe te geven dat dit niet werkt. Scheiden leek ons een optie. Toen dit woord er uit was zaten we elkaar aan te staren. Want er was niets meer om ruzie over te maken. Een paar dagen later hebben we er hard om gelachen. Het hoogste woord was er uit en we gingen weer vrolijk verder met ons leven.

Het voelde echt zo dat scheiding de enige oplossing nog was. Na alles geprobeerd te hebben elkaar iets duidelijk te maken. Maar we waren het er over eens dat scheiden voor ons niet de oplossing was. We hadden al zoveel vuren doorstaan. Dit was ook weer zo’n vuur. En onze ego’s botste flink omdat dit ons pijnlijkste stuk was die we tot nu toe moesten doorstaan. Nadat onze ego’s hadden opgegeven te strijden kwam het echte werk. Geen idee waar we aan moesten werken maar de inzichten kwamen vanzelf. Ik trok mij regelmatig terug om inzichten te ontvangen over de situatie.

Natuurlijk gaat dit bij mij altijd via vorig levens. Nare stukken tussen ons mochten geheeld worden. Ik weet hoe dit moet en kan dit ook vrij snel. Het was de tijd er voor. Bij mijn man kwam een innerlijke kind stuk naar voren. Een diepe pijn van zijn geboorte en later ook een stuk vorig leven. Hij lost het anders op dan ik. Hij veranderde van baan en kreeg nieuwe uitdagingen op zijn pad. Dat zorgde ervoor dat hij door stukken heen ging en ik loste het energetisch op wat voor mij weer goed werkte.

We hadden in de relatie elkaar wat meer ruimte gegeven en de verwachtingen volledig losgelaten. Iets wat we wel meer doen om elkaar de ruimte te geven stukken op te lossen. Ik betrek niet overal mijn partner bij, bijvoorbeeld dingen waar hij niets mee kan en wat voor hem te kwetsend zal zijn. Het is oud en doet er daarom soms niet meer toe. Wat losgelaten mag worden laat ik los. Sommige stukken kan ik ook prima met een vriendin bespreken. Tegelijkertijd ging ik mijn eigen vrouwelijke kracht meer toelaten en hij zijn mannelijke kracht.

Uiteindelijk leerde wij los te staan van elkaar en ook in verbinding te zijn. Liefde is niet vanzelfsprekend. Het is altijd in beweging. We leren van elkaar en als we daar mee stoppen heeft wat ons betreft de relatie niet zo veel zin. Het is alleen niet altijd makkelijk als je zelf niet weet wat er aan de hand is, om de ander duidelijk te maken wat er aan de hand is. Daarom is zelf ontwikkeling heel belangrijk.

Op het moment dat je naar elkaar toegezogen wordt en het gevoel hebt dat de ander je leeg zuigt, zijn verantwoordelijkheid niet neemt of dat je de stukken draagt van de ander, dan gaat het over een oud stuk wat niet meer bij jullie past. Dit mag opgelost worden. Dit is soms heel moeilijk en pijnlijk. Zo pijnlijk dat je bereid bent van de ander weg te gaan. Maar wees niet bang voor deze stukken. Jullie zijn met transformatie bezig. Het hoort er bij. Het is een kans jullie relatie een upgrade te geven en te groeien naar heelheid en harmonie. Je zult versteld staan hoeveel mensen een relatie hebben waarbij ze heel veel liefde ervaren maar in werkelijkheid een hele oppervlakkige relatie hebben.

We komen als stel steeds weer in diepere stukken zodat we nog meer diepere liefde met elkaar kunnen ervaren. Zodra er weer zo’n stuk bij jullie te voelen is, is het tijd voor deze upgrade. En ik weet dat dit soms heel vermoeiend kan zijn, ontmoedigend en je aan het twijfelen wordt gezet of je wel de juiste partner hebt, maar er door heen. Liefde wijst je de weg. Sommige mensen vinden het moeilijk te investeren in deze stukken uit angst dat de ander dan uiteindelijk weg gaat. Want investeren zal je doen ervaren dat je meer liefde ervaart. Is de pijn dan niet groter? Mijn ervaring is dat meer liefde juist meer vrijheid geeft. We zitten niet aan elkaar vast. De ander is vrij om te gaan.

Ik zal dan zeker wel verdrietig zijn, maar ik begrijp dat dit mijn pad of weg is. Zodra de ander weg is kan het zijn dat er nog diepe wonden geraakt worden die ik nog op mag lossen. Maar al je die weg begrijpt als het leven zelf, dan weet je ook dat je hier niet aan ontkomt. Een relatie kan soms hele diepe stukken in je naar boven roepen maar dit gaat jou uiteindelijk heel veel goeds brengen.

Dat wil niet zeggen dat je maar over je grenzen moet laten gaan omdat je er van te leren hebt. Sommige mogen leren karma los te laten van mishandeling of misbruik. Of dit nu fysiek of energetisch is. Natuurlijk mag je hier van leren. Maar uiteindelijk is het belangrijk keuzes te overwegen. Het kan zijn dat je er van leert en dat dit nog 5 jaar duurt. Blijf je dan nog 5 jaar in deze relatie? Gezond verstand is ook belangrijk. Samen werken aan stukken doe je samen. Het is oké dit helemaal op jouw eigen unieke wijze te doen. Er is geen goed of fout hoe je dit wel of niet kunt doen.

Meer lezen over dit onderwerp?
* Karmische relaties deel 2 - omgaan met karma in een relatie
* Karmische relaties deel 3 Waarom loskomen van ‘de ander’ of van patronen niet zo makkelijk gaat
* Karmische relaties deel 4 Terug gezogen worden in elkaars energie
 

      
Ik heb mijn praktijk in Harderwijk en combineer mijn werkt met het gezinsleven thuis.

Maandag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Dinsdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Woensdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Donderdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Vrijdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur

Skype contacten
Het is mogelijk een sessie via skype te ontvangen. Ook uit het buitenland kun je contact opnemen. Een consult in het Engels is mogelijk.Bedankt dat je voor me bent geweest. Bedankt dat je met je zuiverheid mijn leven hebt bekroond. Bedankt dat je mijn leven aan mij hebt teruggegeven. Je hebt duidelijk een ‘nieuwe begin’ gestart bij mij. Een nieuwe begin waarin heel veel positiviteit, harmonie, liefde en licht is; bedankt dat je mijn leven op deze manier hebt geraakt.
Ik weet niet of deze woorden genoeg zijn om te vertellen wat voor impact je hebt op mijn leven, maar dit zijn de eerste woorden die bij mij zijn opgekomen.  

T. uit D.
   


 
Locatie
Harderwijk

Belangrijke links
Contact
Privacy verklaring
Werkwijze
Klachtenregeling
Wat gebeurt er tijdens een sessie?
CAT behandelovereenkomst
Disclaimer


Volg mij op facebook en youtube

  Openingstijden:
Ma t/m vrij van 9.00 uur tot 12.00 uur en 19.00 uur to 22.00 uur.


Mijn andere websites:
www.sterrenmensen.nl

www.hetholistischefamiliehuis.nl
www.kernkind.nl

BTW en KVK
KVK 08141678
BTW
NL 1929.67.137. B01