Karmische relaties deel 3

Waarom loskomen van ‘de ander’ of van patronen niet zo makkelijk gaat

29-4-2020 Auteur Diana Annegarn


Laten we voorop stellen dat er niets mis is met jezelf. Je kunt moeilijk loskomen uit een relatie en je bent misschien zelfs hulp gaan zoeken. Je voelt je hier vervelend over en wordt misschien door anderen voor gek verklaard. Ze zeggen bijvoorbeeld dat je het niet te zwaar moet nemen of dat je het los moet laten. In de tussentijd kan het al jouw tijd opslokken. Wat is hier aan de hand?

Als je mijn andere artikelen over karmische relaties hebt gelezen, dan weet je misschien al dat er karma in het spel is. Je hebt samen patronen te doorbreken. Verwar dit niet met zwarte magie, vloeken, satanische rituelen of afspraken en bloedbanden die nog in jullie energie aanwezig kan zijn. Want deze kunnen ook levens lang bindend zijn en mensen bij elkaar houden, ook als je het niet wilt. Deze kunnen heel naar zijn en een onverklaarbare reden zijn waarom je niet los komt van de ander.

Karmische relaties gaan meer over oud zeer wat opnieuw naar de oppervlakte komt en wat je samen opnieuw mag beleven en oplossen. Dit keer met een hoger bewustzijn dan de vorige keer dat jullie dit hebben meegemaakt. Soms heb je dit samen eerder meegemaakt in een vorig leven of je hebt ieder individueel iets meegemaakt wat op deze manier geraakt wordt. Jullie hebben er voor gekozen dit samen op te lossen.

De lessen die jullie samen willen oplossen kosten tijd. Het is pas over als je helemaal in de liefde kunt blijven. Soms lijkt het alsof 1 persoon al helemaal in de liefde kan blijven en toch nog wordt terug getrokken in de energie van de ander. Als er geen zwarte magie in het spel is, kan het zijn dat je het nog steeds niet hebt opgelost en nog diepere stukken geheeld mogen worden. Hoe dan ook, het zal je heel veel levenswijsheid geven over liefde. Iets wat heel veel mensen in deze tijd mogen weten. Want de manier waarom we nu relaties beleven is aan het groeien naar een bewuster niveau zodat we samen de nieuwe wereld kunnen gaan bouwen.

Soms lijkt het alsof je niet los kunt komen van de ander. Dit kan heel frustrerend zijn. Ik heb mensen begeleid die hier jaren over gedaan hebben, dus voel je niet vervelend als dat bij jou het geval is. Deze persoon is op je pad gekomen om je te leren over liefde. En vaak ligt hier pijn, macht en misbruik aan ten grondslag die je samen oplost. Dit hoeft dus niet door dezelfde persoon ontstaan te zijn in een vorig leven. Dit kan ook door iemand anders ontstaan zijn. Het kan zijn dat je er voor kiest het samen met deze persoon op te lossen voordat je iemand anders ontmoet die de daadwerkelijke ‘dader’ in vorige levens is geweest. Dan ga je alsnog door diepere stukken heen.

Ik zie het als medium/healer als een lijn. Een lijn wat vanuit jou door vorige levens loopt. Hier zit informatie in. Als we naar een patroon kijken komen we soms uit bij een vorig leven waar karma is opgebouwd met deze persoon. Even later kan het inzicht komen om nog dieper te gaan en dan komen we bij een leven wat de essentie is van deze pijn. Deze moet dan alsnog opgelost worden. Deze essentie is als het begin. Het is een blokkade geworden wat eindelijk de essentie van nog meer blokkades is geworden. Het is niet altijd mogelijk direct naar de essentie te gaan. Soms gaan mensen door meerdere ervaringen in het leven voordat ze klaar zijn om de essentie op te lossen.

Loslaten van de ander is dus soms moeilijk omdat het nog niet de tijd is om los te laten. Dan kunnen we nog zo hard van de ander weglopen, het blijft ons achtervolgen net zo lang tot de boodschap geleerd is. Vaak zie ik bij deze mensen de neiging tot controle en macht. Hun wil is sterk en willen dit opgelost hebben. Ze zijn bereid hier alles voor te doen. Hun neiging tot controle en macht speelt hierin een rol. We hebben geen controle over het leven en geen macht over de situatie. Karma is karma en het is pas opgelost als het is opgelost.

Tot die tijd is het hard werken. We kunnen dus niet altijd loskomen en soms lijkt het alsof je los bent maar dan gebeurt er iets in je leven en komt dit stuk weer omhoog. Je denkt weer aan de ander. Soms kun je onderwater de emoties tussen jou en de ander voelen.

Wat kun je dan wel doen? Het begint bij jezelf vergeven dat je de boodschap nog niet begrijpt en daarnaast is het belangrijk heel hard aan jezelf te werken. Het oplossen van deze stukken kan tijd kosten. En ik kan uit ervaring zeggen dat als je elke keer weer een klein beetje meer begrijpt dan voorheen, je steeds wijzer en rijker voelt. Het is niet zomaar een stuk wat je oplost, het draagt ook bij aan jouw missie en doelen op aarde. Het geeft zingeving en bewustwording.

Voor sommige lijkt het soms alsof ze er nooit doorheen komen. Na jaren ontwikkeling blijft het maar terug komen. Het is ontmoedigend en deprimerend. Want ligt het nu allemaal aan jou? Sommige lichtwerkers hebben heel zwaar karma om op te lossen. Gewoon omdat ze er snel van af willen, hebben ze een leven gekozen om dit allemaal in een keer op te lossen. Elke keer gaan ze door een  nieuwe diepere laag. Maar zoals ik al zei, elke keer als je een stapje meer begrijpt, zul je dichter bij jezelf en jouw doelen op aarde komen. Het is allemaal niet voor niets.

Het begint vaak bij inzicht in de situatie. Wat is hier aan de hand? Oh gelukkig ben ik niet gek. Het is heel moeilijk en soms voelt het onmogelijk. Ik ken mensen die al jaren in therapie zitten om dit te leren loslaten. Ooit las ik een artikel van een psycholoog die vertelde dat iedereen wel zo’n persoon in zijn leven kent. Die ene waar je niet van los kunt komen maar die je tevens heel veel heeft te leren.

Zodra er inzicht in de situatie komt, komt er ruimte voor groei. Je mag dit leren. Niemand ontkomt aan karma anders waren we hier niet. We leren van deze lessen meer dan we denken en ze zijn waardevoller dan we denken. Als er een slachtoffer gevoel is dan is het belangrijk eerst hier mee om te gaan. Want vanuit een slachtoffer gevoel lost dit niet op.

Toch kan dit allemaal in deze tijd sneller dan je denkt. Dit is echter wel afhankelijk van iemands bewustzijn. We ontkomen niet aan onze lessen. Wie het bewustzijn heeft kan heel makkelijk en snel loslaten. Toch heb ik ervaren dat er altijd wel een persoon tussen zit in iemands leven waarbij dit niet werkt. Dus helemaal zwart wit is het niet. Gelukkig maar. Alleen wel verwarrend omdat de meeste graag inzicht willen hebben hoe ze dit op kunnen lossen en het liefst zo snel mogelijk.

Wat kun je doen?
Vergeef jezelf als eerste. Daarna ga je het pad aan wat voor jou is weggelegd. Hoe makkelijker je overgeeft, hoe sneller het gaat. Wie controle of macht wil houden vertraagt het proces. Daarna ga je met jezelf aan de gang. In dit proces heb je tijd en ruimte nodig. Je kunt wel met jezelf aan het werk gaan maar het kan zijn dat je pas over een paar jaar klaar bent. Niet iedereen lukt het om dit binnen zijn of haar huidige relatie te doen. Het kan dus zijn dat je uit elkaar gaat. En dit proces nog wel een tijdje door gaat. Leer dat accepteren als jouw unieke pad zonder in goed of slecht te denken. Het is wat het is. In dat opzicht ben je niet heel anders dan een ander. De snelste manier karma op te lossen kan zijn binnen een relatie omdat je de ander niet wil verliezen en je hard aan jezelf wilt werken. Maar het kan ook zijn dat de snelste manier om dit op te lossen voor jouw zonder partner is. Voor iedereen is dit anders. Ook binnen een relatie kan dit net zo pijnlijk en moeilijk zijn als zonder een relatie.  

Geef jezelf vooral ruimte en tijd. Vergeving is heel belangrijk. Want het lukt niet altijd om de ‘perfecte’ partner te zijn. Je bent altijd zoekend. En je weet pas dat je zoekend bent op het moment dat er zich problemen voordoen. Loskomen van de ander kan soms de moeilijkste keuze zijn die je maakt. Je kiest voor een nieuw pad en je weet niet waar deze naar toe gaat. In elke fase in je leven waar grote verandering plaatsvindt sta je in deze positie. Het is onderdeel van het leven. Dit is jouw weg, jouw pad en dit pad gaat jou heel veel leren. Jouw eigen schaduw kan je soms leugens vertellen hoe ‘slecht’ of ‘dom’ je bent geweest. Leer jouw eigen schaduw onder ogen te zien en te zien dat liefde iets is wat we allemaal op onze eigen wijze mogen leren en ervaren. En dat hier karma in verborgen ligt ook al heb je dit liever niet.

Het loskomen hiervan is wat we willen. We zijn klaar voor de nieuwe wereld. De meeste mensen gaan hier in een sneltreinvaart door heen. En in tegenstelling tot wat heel veel mensen denken is dat ze dan juist hele zware stukken en soms heel veel stukken tegelijk oplossen. Of je nu snel of langzaam gaat, je komt vanzelf wel daar waar je wezen wil. Dus wees tevreden over het tempo wat jij wilt en kunt.

Meer lezen over dit onderwerp?
* Karmische relaties deel 2 - omgaan met karma in een relatie
* Karmische relaties deel 3 Waarom loskomen van ‘de ander’ of van patronen niet zo makkelijk gaat
* Karmische relaties deel 4 Terug gezogen worden in elkaars energie
 

      
Ik heb mijn praktijk in Harderwijk en combineer mijn werkt met het gezinsleven thuis.

Maandag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Dinsdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Woensdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Donderdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Vrijdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur

Skype contacten
Het is mogelijk een sessie via skype te ontvangen. Ook uit het buitenland kun je contact opnemen. Een consult in het Engels is mogelijk.Bedankt dat je voor me bent geweest. Bedankt dat je met je zuiverheid mijn leven hebt bekroond. Bedankt dat je mijn leven aan mij hebt teruggegeven. Je hebt duidelijk een ‘nieuwe begin’ gestart bij mij. Een nieuwe begin waarin heel veel positiviteit, harmonie, liefde en licht is; bedankt dat je mijn leven op deze manier hebt geraakt.
Ik weet niet of deze woorden genoeg zijn om te vertellen wat voor impact je hebt op mijn leven, maar dit zijn de eerste woorden die bij mij zijn opgekomen.  

T. uit D.
   


 
Locatie
Harderwijk

Belangrijke links
Contact
Privacy verklaring
Werkwijze
Klachtenregeling
Wat gebeurt er tijdens een sessie?
CAT behandelovereenkomst
Disclaimer


Volg mij op facebook en youtube

  Openingstijden:
Ma t/m vrij van 9.00 uur tot 12.00 uur en 19.00 uur to 22.00 uur.


Mijn andere websites:
www.sterrenmensen.nl

www.hetholistischefamiliehuis.nl
www.kernkind.nl

BTW en KVK
KVK 08141678
BTW
NL 1929.67.137. B01