Karmische relaties deel 2
“Omgaan met karma in een relatie”

29-4-2020 Auteur Diana Annegarn

Veel mensen stellen mij de vraag of ze de banden van de karmische relatie kunnen doorknippen of dergelijke. Eigenlijk willen we er zo snel mogelijk van af. Tijd om eens uit te leggen wat karma in een relatie is.

Er zijn verschillende stukken die jullie samen oplossen. Het is daarom belangrijk eerst te begrijpen hoe karma werkt. Karma is voor vele mensen nog iets straffend. Het is slechts een natuurwet. Als jij iets doet wat jouw van jouw liefde verwijderd zul je opnieuw uitdagingen creëren om daar weer naar terug te gaan. Gewoon omdat we niet zonder deze liefde kunnen en liefde is wie we zijn.


We verliezen contact met deze liefde door emoties. En vanuit deze emoties reageren wij zoals wij reageren. Zo leren we meer over liefde en meer over ons gedrag, emoties en handelingen. Net zo lang tot alles wat we doen of zeggen in het verlengde is met deze liefde. Zodra we onze eerste incarnatie hebben en daarmee afgescheiden zijn van het Goddelijke begint de pijn van het afgescheiden zijn. We willen daar naar terug. Dat is onze ware natuur. Maar emoties die we meemaken kan dit moeilijk maken. We reageren vanuit emoties vaak op een schadelijke manier. Je zou zeggen op een schadelijke manier naar de ander maar uiteindelijk heb je alleen jezelf er maar mee. Hoe verder je van het Goddelijke weg bent, hoe moeilijker het is om terug te keren.

In deze tijd zijn veel mensen bewust van de terugweg naar het Goddelijke in zichzelf. En daarom ook veel bezig met persoonlijke ontwikkeling. Deze mensen zijn zich ook bewust van karma en zijn een voorlopers. Zij wijzen de weg voor anderen. We stappen als het ware uit het lijden en kiezen bewust voor het pad van liefde. Maar om daar te komen is het belangrijk bewust te worden van het karma wat dit lijden veroorzaakt.

We zijn niet alleen op de wereld. We zijn met z’n allen verbonden. En samen kiezen we te incarneren en elkaar te helpen dit karma op te lossen. Zo leren we veel over liefde juist in deze tijd kunnen we elkaar massaal helpen dit karma te doorbreken. Zodat we kunnen groeien naar een nieuwe wereld vol met liefde en harmonie. Er zijn een aantal sterke mensen die naar de aarde zijn gekomen grote stukken karma op te lossen in families of land. Maar we ervaren het nog altijd in relatie tot de ander.

Dit maakt het vaak zo moeilijk. Je houd heel veel van iemand en je komt er niet los van. Ik als geen ander weet daar alles van. Ik zag altijd al mensen als een spiegel maar er was 1 persoon waar ik maar niet los van kon komen. Dit opende nieuwe deuren voor mij. Voor het eerst leerde ik de gevolgen van gebruik van zwarte magie in vorige levens ontdekken. Je komt er nooit meer van af! Mits je in dit leven jouw eigen duistere kant onder ogen wilt zien en deze zwarte magie loskoppeld. Na jaren kwam ik pas los van deze persoon. Het leek wel een eeuwigheid terwijl iedereen maar met adviezen kwam om haar los te laten. Dat dit voor mij onmogelijk voelde was voor de meeste niet te begrijpen. Ik durfde er bijna niet meer over te hebben en leed diep van binnen aan een verbinding waar ik mij niet van los kon maken. Maar wat mij uiteindelijk wel is gelukt door mij niet al slachtoffer te gedragen.

Het opschonen van onze band duurde dan ook jaren. Maar wat ben ik rijk geworden aan kennis! Hoe moeilijk en zwaar het in het begin ook was, ik ben dankbaar dat ik dit allemaal heb mee mogen maken. Ik krijg nu anderen op mijn pad die ik hier bij kan helpen. En toen jaren later na alle toestanden met haar mijn tweelingziel op mijn pad kwam, wist ik heel goed hoe ik met alle vorige levens en dergelijke, die tussen ons speelde, om moest gaan.

Veel banden in relaties die ik opschoon hebben te maken met zwarte magie. Elkaars vrije wil afnemen via rituelen om mensen aan je te binden of mensen te straffen zorgt ervoor dat je nog levens lang met elkaar verbonden kunt zijn. Het kan ook zijn dat je pas weer in dit leven bij elkaar bent gekomen om de koorden van zwarte magie op te lossen. En dat kan vrij makkelijk. Maar in sommige gevallen is er veel zwarte magie aanwezig en dan duurt het wel even. (Meestal bij mensen die van nature een priester of priesteres zijn en dit oplossen in dit leven om hun missie zuiver uit te kunnen voeren.)

In relaties is er veel karma aanwezig. En eigenlijk komt het er op neer dat je bepaalde handelingen en gedrag niet meer wil toepassen. Daarom kies je voor deze les. Dat begint bij de emotie opnieuw te ervaren, een oude wond wordt geraakt. Je mag opnieuw leren omgaan met je emoties en nu reageren op een manier die in het verlengde ligt van de liefde. Daar gaat dus veel persoonlijke ontwikkeling aan vooraf. Bewust worden van je eigen gedrag en handelingen. Vaak zie ik dat mensen op dezelfde manier reageren zoals ik vorige levens en daarmee het patroon herhalen. Dit zorgt voor problemen in een relatie waar mensen niet uitkomen. Er is inzicht nodig om het anders te doen. Bewustwording is daar een onderdeel van dan pas kan gedragsverandering ontstaan.

Zodra één van de twee bewust is, zal deze uit het patroon stappen. Je kunt dan de ander helpen hier ook uit te stappen door wat je geleerd hebt met de ander te delen. Of jouw eigen gedrag naar de ander veranderen waardoor de ander ook veranderd. Maar dat werkt niet altijd zo. Soms heeft de ander nog onderdrukte emoties van vorige levens en kan of wil deze niet meegroeien. Dan kan er voor zorgen dat je uit elkaar gaat.

Dat zie je in deze tijd heel veel. En dat doorbreekt ook alle ongeschreven regels die wij in de loop van de jaren hebben gecreëerd over een relatie. Sommige verbreken gewoon hun relatie en passen in een volgende relatie precies dezelfde handelingen toe. Met het gevolg dat deze ook uit gaat. Maar het kan ook voor komen dat jij iemand treft die deze handelingen niet goed keurt en jij meegroeit. Het is nu eenmaal zo dat je bij de een makkelijker leert dan bij de ander. Zo zie je wel eens dat mensen meerdere partners hebben voordat ze bij iemand komen die voor altijd blijft.

De gedachte dat we met 1 persoon moeten trouwen en daar voor altijd bij moeten blijven gaat dan niet meer op.  Het gevoel dat soms bij mensen wordt opgeroepen, dat iemand die gaat scheiden of in een andere relatie stapt ‘slecht’ is, gaat ook niet meer op. Je wilt leren uit je patronen te stappen en weg gaan hoort daar soms ook bij. De meeste hebben toch nog onbewust de norm dat je niet bij je partner weg mag gaan. We staan voor een doorbraak om op een hele manier naar relaties te kijken en hier mee vrijheid in te ervaren.

Het klopt dat veel mensen weglopen uit een relatie omdat ze hun les niet willen leren of kunnen zien. En daarbij soms ook heel egoïstisch zijn. Soms moet je uit de relatie zijn om dit te kunnen zien. Als je dat wil tenminste. Soms zie je dat mensen uit elkaar zijn en de lessen zich herhalen. Emoties worden niet voldoende uitgesproken. Dit ging waarschijnlijk in de relatie al niet zo goed en daarna ook niet. Maar als deze emoties uit vorige levens komen dan is dit moeilijk op te lossen of te begrijpen.

Als mensen emoties hebben zou je dat kunnen zien als een stroom van energie wat naar iemand toestroomt bij wie ze deze emotie ervaren. Als hier vorige levens aan gekoppeld zijn voelen deze emoties veel zwaarder dan normaal. Deze koord is dikker, zwaarder en vies. Je wil dan je emoties uiten maar de ander voelt dat het veel zwaarder is dan normaal en begrijpt je niet. Als deze emoties zijn ontstaan in een vorig leven met deze persoon dan zal dit ook weer heel veel emoties bij hem of haar oproepen. Omdat deze emoties nooit goed zijn opgelost zullen beide partijen op dezelfde manier reageren zoals in het vorige leven. Of het zal alle pijn en emoties onder water naar de oppervlakte halen waardoor een situatie erger wordt ervaren door de betrokken dan het is.

Je hebt samen karma op te lossen. Dat maakt het soms lastig de oplossing te vinden. Stap je uit een relatie dan kan dit nog jaren een nasleep hebben. Ik werk met vorige levens maar er zijn meerdere manieren om iets op te lossen. Soms is relatietherapie voldoende. Maar als het gaat om hardnekkige patronen dan is het ook belangrijk wat dieper te kijken zoals bij vorige levens.

Ik kan persoonlijk uit ervaren spreken en zeggen dat het uitdiepen van je relatie en deze stukken tussen jullie oplossen heel verrijkend kan zijn. Je leven is nooit meer hetzelfde. Jouw vrouwelijkheid of mannelijkheid krijgt meer ruimte om te bloeien, jouw seksualiteit krijgt meer ruimte om te bloeien en je voelt meer vrijheid. Maar het is wel moeilijk en een lange weg. Je hebt twee mensen nodig die bereid zijn hier aan te werken. En wat ook belangrijk is, is dat je het tijd geeft. Soms is het zo dat mensen gedwongen worden naar dit stuk te kijken.

Soms lossen mensen heel veel stukken samen op en dan gaat het nog uit. De gedachte dat je voor altijd bij elkaar moet blijven klopt niet. Dit is niet voor iedereen zo. Je kunt ook heel gelukkig worden zonder vaste relatie. En ook is het nog teveel een taboe als mensen in een relatie er samen niet uitkomen. Juist in deze tijd zou het heel normaal mogen zijn. We zijn veel bewuster en gevoeliger. We willen de patronen van onze voorouders niet herhalen en ook patronen van vorige levens oplossen zal voor een nieuwe kijk op een relatie zorgen.

De reden waarom het soms alsnog uit gaat is omdat je deze persoonlijke ontwikkeling altijd voor jezelf doet. De relatie kan een trigger zijn om aan jezelf te werken maar uiteindelijk doe je het voor jezelf. Soms doen mensen het voor hun relatie om deze te redden en zit er een emotie achter. Een emotie om niet op eigen benen te durven staan, angst de ander te verliezen, niet alleen durven zijn enz. En dan blijven mensen nog bij elkaar voor de verkeerde reden. Juist als deze mensen uit elkaar gaan kan dit een hele diepe wond raken. Wie groeit komt uiteindelijk op een punt waarbij dit stuk ook verwerkt mag worden. Liefde en geluk haal je uit jezelf en niet uit je partner. Jouw partner mag dit in jou wakker maken en je telkens terug fluiten als je er van af wijkt, maar uiteindelijk is het aan jou dit te onderhouden.

Over liefde kunnen we nog heel veel leren. Ieder ervaart hierin zijn eigen waarheid. En wat goed voelt voor jou zal ook goed zijn. Maar tot die tijd zijn we allemaal nog lerend. Wat we zoeken is alleen in onszelf te vinden en onze partners en de mensen om ons heen helpen ons deze verbinding met onszelf weer te voelen. Elke emotie die ze bij jou losmaken is al een emotie van jou. Het komt alleen door de ander naar de oppervlakte.

Zodra in vorige levens onopgeloste trauma’s aanwezig zijn wordt heel moeilijk. Dit creëert het gevoel van slachtoffer zijn. Het is moeilijk uit deze energie te komen. Sommige blijven jaren in dit gevoel hangen en geven de ander altijd te schuld. Het is bijna onmogelijk vanuit dit gevoel dingen op te lossen. Mensen lossen vaak stukjes op en komen telkens weer in het slachtoffer gevoel terug. Soms hebben ze dit meerdere levens ervaren en vinden ze het wel prettig om daar te blijven. Dit is een hele moeilijke emotie om mee om te gaan. Zeker in een relatie.

Maar mochten jullie mensen zijn die het ‘samen’ op willen lossen? Dan staat jullie een mooie reis te wachten. Met daarin het doel elkaar volledig los te kunnen laten om vanuit liefde te kunnen verbinden en niet meer vanuit emoties en onopgeloste stukken. Op naar een wereld van vrijheid in de liefde! Want zo is het bedoeld.

Meer lezen over dit onderwerp?
* Karmische relaties deel 2 - omgaan met karma in een relatie
* Karmische relaties deel 3 Waarom loskomen van ‘de ander’ of van patronen niet zo makkelijk gaat
* Karmische relaties deel 4 Terug gezogen worden in elkaars energie 

      
Ik heb mijn praktijk in Harderwijk en combineer mijn werkt met het gezinsleven thuis.

Maandag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Dinsdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Woensdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Donderdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Vrijdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur

Skype contacten
Het is mogelijk een sessie via skype te ontvangen. Ook uit het buitenland kun je contact opnemen. Een consult in het Engels is mogelijk.Bedankt dat je voor me bent geweest. Bedankt dat je met je zuiverheid mijn leven hebt bekroond. Bedankt dat je mijn leven aan mij hebt teruggegeven. Je hebt duidelijk een ‘nieuwe begin’ gestart bij mij. Een nieuwe begin waarin heel veel positiviteit, harmonie, liefde en licht is; bedankt dat je mijn leven op deze manier hebt geraakt.
Ik weet niet of deze woorden genoeg zijn om te vertellen wat voor impact je hebt op mijn leven, maar dit zijn de eerste woorden die bij mij zijn opgekomen.  

T. uit D.
   


 
Locatie
Harderwijk

Belangrijke links
Contact
Privacy verklaring
Werkwijze
Klachtenregeling
Wat gebeurt er tijdens een sessie?
CAT behandelovereenkomst
Disclaimer


Volg mij op facebook en youtube

  Openingstijden:
Ma t/m vrij van 9.00 uur tot 12.00 uur en 19.00 uur to 22.00 uur.


Mijn andere websites:
www.sterrenmensen.nl

www.hetholistischefamiliehuis.nl
www.kernkind.nl

BTW en KVK
KVK 08141678
BTW
NL 1929.67.137. B01