Helende relaties
7-7-2020 Auteur Diana Annegarn

Helende relaties is een vervolgartikel op karmische relaties. Naar aanleiding van dat artikel kreeg ik veel reacties van mensen die aan hun relatie wilde werken. De hoop dat vorige levens in de relatie meer opheldering zouden kunnen geven. Dit vond ik zo bijzonder. Wat fijn om te weten dat er veel mensen zijn die aan hun relatie willen werken. Dus voor iedereen die dat wil is dit artikel.

In het vorige artikel had ik het over vorige levens en over karma. Je hebt samen karma op te lossen. Maar het gaat niet altijd over hele heftige stukken. Je herkent dit aan de hobbels die jullie als stel meemaken. Ook al ben je niet meer samen. Je kunt als gescheiden stel dit ook meemaken als jullie nog met elkaar omgaan vanwege de kinderen.

Karma zien wij vaak als iets straffend. Maar het is een zegen en een grote kans jezelf te helen. Dat wil niet zeggen dat het altijd makkelijk is. Soms is het moeilijk patronen te doorbreken. Maar als het je lukt dan is dat super! Als je jezelf de kans geeft te helen in een relatie dan ga je op een hele andere manier met elkaar om.

Helende relaties gaat niet over elkaar helpen, maar jezelf zijn. Aan helend denk je misschien dat je elkaar door stukken heen helpt. Dat is misschien wel zo maar dat kan alleen helend werken als je helemaal jezelf bent. Ik zie mensen in relatie elkaar helpen wat soms tot ruzie en onbegrip leidt. De ander waardeert het onvoldoende of een van de twee blijft alleen maar geven om de ander te helpen. Helpen hoort eigenlijk vanzelf te gaan wat je voelt als je volledig jezelf kan zijn in een relatie. Als je volledig jezelf kunt zijn zal er automatisch heling ontstaan. Daar hoef je niets voor te doen of zeggen. Dan ben je slechts een spiegel en zal de ander dit weten.

Iedereen reageert anders op een spiegel. Het lijkt soms alsof iemand er niets mee wil doen of de spiegel niet ziet. Dat is jouw eigen ego die dit zo ervaart. Er is een groep mensen die inderdaad niets met deze spiegel doet. Maar er is ook nog de kracht van liefde. Er is een groep mensen die niet begrijpen dat er een spiegel is en hier niet over wil praten maar door de liefde wel in staat is over dingen na te denken op eigen tijd en eigen manier. En er is een groep hele bewuste mensen die deze spiegel prima begrijpt. Er zijn zelfs stellen die hier over kunnen praten. Het is belangrijk iemand de ruimte te gunnen dit op eigen manier te ervaren.

Ik geloof niet dat er een regel is die voor ieder stel geldt, iedereen is anders en zal op eigen wijze reageren. Gelukkig trekken we mensen aan die bij ons passen, jouw relatie moet zo zijn op dat moment. Soms is een partner een tijdelijke spiegel maar als je heel lang bij een persoon blijft dan kan het zijn dat je meerdere stukken samen uitwerkt. Persoonlijk vindt ik het een heel mooi geschenk dat ik dit samen met mijn partner mag doen.

In mijn eigen relatie ben ik niet veel heftige stukken tegen gekomen in vorige levens. Ik weet dat er één vorig leven een hele belangrijke rol op dit moment speelt en in dat leven was mijn man mijn steun en toeverlaat. Hij had in dat leven een beschermende rol. Een energie wat ik nog steeds bij hem voel in deze periode dat ik door de moeilijke stukken van dit vorige leven ga.

Zo is het niet altijd geweest. Er is ook een heel belangrijk stuk in ons leven geweest waar veel karma stukken zijn opgelost. Dat was de periode dat we geen kinderen konden krijgen. De kracht van liefde heeft ons geholpen hier samen door heen te komen. Veel inzichten en intuïtie hielpen mij hier door heen. De dankbaarheid was dan ook enorm groot toen er toch een kindje kwam. En de liefde voor elkaar was onoverwinnelijk. Het was allemaal niet voor niets geweest. Mijn man gaf zelf altijd aan dat hij geloofde dat een sterk huwelijk een goede basis zou zijn voor een kind. En deze uitdaging heeft ons sterker gemaakt.

Net als in alle relaties is praten heel belangrijk. Mijn ervaring is dat praten niet altijd perfect is of hoeft te zijn. Het is leren over elkaar en van elkaar. Hoe praat de ander en hoe past dat bij mij? Hoe komen wij allebei tot uiting? En hoe gaan we om met onze verschillen. Wij zijn man en vrouw. Het speelt allemaal een rol.

De uitdaging ligt in het willen leren van elkaar. Het willen groeien en de ander zien als kans om te groeien. Je bent nooit uitgegroeid of uitgeleerd. Mijn man en ik hebben heel wat stukken opgelost en zijn al jaren in rustig vaarwater. Maar dat wil niet zeggen dat dit altijd zo zal blijven. En het is ook geen garantie dat we voor altijd bij elkaar blijven. Daarom voel ik mij dankbaar voor elke dag dat we samen hebben.

Als je jouw partner kunt laten voor wie hij of zij is en nog steeds de plezier en passie kunt voelen dan zoek je elkaars contact om een hele andere reden dan dat je met stukken zit die onverwerkt zijn. Emoties spelen dan een rol waardoor de ander zich niet geheel vrij voelt of ongehoord voelt. Als je iemand kunt laten voor wie hij of zij is dan wordt je luchtiger naar elkaar. Dat wil niet zeggen dat je niet een slechte dag hebt. Dat hoort er bij. Maar de basis is een gevoel dat je vrij bent in verbinding met de ander.

Nu is er geen regel die verteld hoe iedereen dat kan doen. Er is wel een weg daar naar toe. Een partner in jouw leven is geen opvulling. Het is een keuze bij elkaar te blijven en geen verplichting. De ander mag vrijheid ervaren in deze keuze. Het is geen wurgcontract. Niemand is perfect en dat hoeft ook niet. Als je een manier vindt om met de niet perfecte momenten om te gaan dan hou je het luchtig. Leg je op elke slak zout dan kan het zwaarder worden.

Ik geloof niet in perfecte relaties. Ik geloof ook niet dat er een trucje is die er voor zorgt dat mensen de ware vinden en voor altijd met deze persoon samen blijven. Ik geloof wel dat wie jij bent ook is wat je aantrekt. Door alle jaren dat ik van mijn partner heb mogen leren zie ik hoe ik veranderd ben. De stukken die wij samen hebben opgelost hebben er ook voor gezorgd dat ik zelf ben veranderd en ook hoe ik in het leven sta.

De relatie heeft dus diepe wonden in mij genezen. Het is niet wat hij doet maar wie hij is wat mij veranderd. De dingen waarin hij hetzelfde denkt als ik maar ook de dingen waarin hij anders denkt dan ik. Hoe frustrerend dat soms ook is, het heeft mijn kijk op het leven veranderd. Het heeft mij leren omgaan met dingen die ik moeilijk vind ik het leven. Het mooiste is dat liefde dit allemaal mogelijk maakt. Het is de liefde die mij tot de ander aantrekt. En het is die liefde die het in staat stelt stukken in mijzelf te overwinnen.

Het is dan wel belangrijk dat ik de liefde in alles blijf zien en ervaren. Daarom werk ik aan mijzelf. Elke keer als ik mij irriteer aan de ander en zelf mijn stukken oplos ervaart de ander ruimte. Er is liefde en ruimte voor het gedrag van de ander. Het klinkt misschien raar maar als er licht op iemand gedrag schijnt dan ziet de ander zijn gedrag ook ineens heel anders. Als het gedrag bij de ander past zal deze er niets mee doen, past het gedrag niet bij de ander, zal deze het gedrag loslaten. Je krijgt dan de opmerking zoals: “Ach je hebt gelijk”. Of de ander zwijgt en laat het los. Blijf je dit langer volhouden kan het gedrag zelfs verdwijnen.

Je kunt ook vol tegen het gedrag van de ander ingaan. Dat doe ik zelf ook wel eens maar het werkt natuurlijk helemaal niet. Uiteindelijk drijft dat mensen uit elkaar. Jij en de ander raken daardoor gekwetst en als je dit langer volhoud zal het de vertrouwensband in de relatie schenden. Misschien komt het niet direct aan de orde maar mocht er later een moment zijn in de relatie dat het even tegen zit, dan kan de ander al deze pijn weer voelen. Het bepaald hoe je samen door de volgende hobbels heen komt.

Emoties mogen geuit worden naar elkaar. Ieder doet dit op eigen manier. Maar wil je het op een helende manier doen dan leer je van elkaar. Goed luisteren naar elkaar is een basis. Een tijd geleden werd iemand woedend op mij en verloor daarbij het respect naar mij en ging over mijn grenzen. Ik gaf dit aan waardoor de persoon nog bozer werd. Ze moest haar emoties kunnen uiten vond ze. Dat is ook prima maar daarbij hoeft iemand niet het respect te verliezen en grenzen te overschrijden.

Als mensen emoties uiten heeft ieder zijn eigen perceptie. Als je dan jouw woede projecteert op de ander door te zeggen wat de ander allemaal fout doet leg je de ander jouw perceptie op. De ander heeft het recht dingen op zijn eigen manier te zien, beleven en ervaren. Als je dat toelaat dan ontstaat er ruimte en zal de ander niet zo snel het gevoel hebben dat je over zijn of haar grenzen gaat en voelt de ander zich begrepen. Je kunt er dan over eens zijn dat je het er niet over eens bent en een middenweg vinden.

Als iemand bij zijn standpunt blijft en vindt dat hij of zij gelijk heeft dan is dat prima. Je gaat over iemands grenzen als je een oordeel hebt over de manier waarop iemand naar jou kijkt. Mensen voelen dat. Zeker in een relatie kan dat een hoop problemen geven. Het is belangrijk van elkaar te leren en ook te leren dat de ander recht heeft dingen op eigen wijze te beleven of ervaren.

Dat betekent dus de ander loslaten en de ruimte geven zelf te ervaren met vallen en opstaan. Ik vond dat persoonlijk heel moeilijk in het begin. Maar uiteindelijk krijg je wel de waardering terug. Het beter dan iemand grenzen op leggen. Ik heb geleerd om er luchtig mee om te gaan. Iemand de ruimte geven ‘te vallen’ en liefde te tonen zodat deze weer op kan staan is niet iets wat je voor de ander doet. Het zal jou zoveel helpen als je de ander in de relatie los kan laten. Het geeft jou heel veel ruimte. Het is ook super spannend. Want als je loslaat blijft de ander nog bij jou? Juist dan weet je wat je aan de ander hebt en groeit je vertrouwen. Hoe meer ruimte en loslaten, hoe zekerder jij bent van de liefde die je hebt. Deze is misschien niet voor altijd, maar wel wat het meeste bij ons past. Een relatie waar je je vrij voelt en dat geeft dankbaarheid. Ik heb dit niet in één dag geleerd. Ik heb hier jaren over gedaan. Door te blijven leren en blijven ontwikkelen. Niet alleen in de relatie, ook buiten de relatie. Het leven leert je alles wat je nodig hebt om te weten. Open blijven staan is belangrijk. 

      
Ik heb mijn praktijk in Harderwijk en combineer mijn werkt met het gezinsleven thuis.

Maandag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Dinsdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Woensdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Donderdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur
Vrijdag: Ochtend tot 12 uur of avond vanaf 19.00 uur

Skype contacten
Het is mogelijk een sessie via skype te ontvangen. Ook uit het buitenland kun je contact opnemen. Een consult in het Engels is mogelijk.Bedankt dat je voor me bent geweest. Bedankt dat je met je zuiverheid mijn leven hebt bekroond. Bedankt dat je mijn leven aan mij hebt teruggegeven. Je hebt duidelijk een ‘nieuwe begin’ gestart bij mij. Een nieuwe begin waarin heel veel positiviteit, harmonie, liefde en licht is; bedankt dat je mijn leven op deze manier hebt geraakt.
Ik weet niet of deze woorden genoeg zijn om te vertellen wat voor impact je hebt op mijn leven, maar dit zijn de eerste woorden die bij mij zijn opgekomen.  

T. uit D.
   


 
Locatie
Harderwijk

Belangrijke links
Contact
Privacy verklaring
Werkwijze
Klachtenregeling
Wat gebeurt er tijdens een sessie?
CAT behandelovereenkomst
Disclaimer


Volg mij op facebook en youtube

  Openingstijden:
Ma t/m vrij van 9.00 uur tot 12.00 uur en 19.00 uur to 22.00 uur.


Mijn andere websites:
www.sterrenmensen.nl

www.hetholistischefamiliehuis.nl
www.kernkind.nl

BTW en KVK
KVK 08141678
BTW
NL 1929.67.137. B01